Glutenfri svensk chokoladekage

Mmm, hvad kunne være bedre end en rigtig klistret chokoladekage? Denne glutenfri svensk chokoladekage, der også kaldes kladdkaka, er en lækker brownie-agtigt kage helt uden gluten.

Hvis du leder efter en god dessert uden gluten, bør du prøve denne glutenfri svensk chokoladekage. Den er klistret på den helt rigtige måde, og så smager den skønt! Kagen er nem og hurtig at bage, så der er lækker chokoladekage på ingen tid. Den lækre kage smager både skønt som den er, og med en scoop vaniljeis og lidt friske bær. Bag den, hvis du trænger til noget sødt til eftermiddagskaffen, ellers hvis du mangler en god glutenfri dessert.

Se opskrift
glutenfri svensk chokoladekage

Køkkentid
20 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri svensk chokoladekage: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 kage

2 æg
3 dl sukker
1,5 dl Finax Glutenfri Melmix
175 g margarine
4 spsk. kakao
1,5 tsk. vanillesukker

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Smelt margarinen i en gryde. Lad den køle lidt af.
  2. Smør en springform og drys den med melmix.
  3. Pisk æg og sukker luftigt. Si kakao, vanillesukker og melmix ned i dejen.
  4. Rør margarinen i til sidst.
  5. Hæld dejen i springformen og bag nederst i ovnen ved 175ºC i 30-35 min.

Et godt tip: Hvis du vil gøre din glutenfri svensk chokoladekage endnu mere lækker, kan du blande chokoladestykker i kagen, og måske lave en nem glasur med flormelis, past. æggehvide og kakaopulver

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.