Sådan gør du
- Bland salt, sukker, olivenolie og gær. Rør rundt, til gæren er opløst.
- Tilsæt lunkent vand og rør rundt med en elpisker. Hvis du bruger melblandinger med fiber eller majs, opnår du den bedste konsistens ved at tilsætte 5-7 spiseskefulde ekstra vand.
- Pisk de glutenfri melblandinger i lidt ad gangen. Dejen skal piskes i 4-5 min., så den bliver tyk og lidt sej i konsistensen – næsten som en marengsdej.
- Bred ud til runde 3, meget tynde pizzabunde. Tænk på, at dejen trækker sig lidt sammen. Skær til og lad den hæve udækket i 20 minutter.
- Bag pizzabundene i 5-7 minutter ved 200°C i den nederste del af ovnen.
- Lad bundene køle lidt ned før du dækker dem med det ønskede fyld.
- Bag pizzaerne i bunden af ovnen ved 250°C indtil al osten er smeltet. Hold øje med pizzaerne under bagningen så de ikke brænder på.
Et godt tip: Du kan fryse de færdige pizzabunde ned. Så er de nemme at finde frem senere og komme fyld på.
Ideer til fyld på pizza
Den klassiske
- Nº1 PEPPERONI: Mozzarella, chorizo el. pepperoni, løg og rød peber. Pyntes med chili og friske krydderurter.
- Nº 2 PROSCIUTTO: Tomatsauce, revet ost, 2-3 skiver god skinke. Pyntes med parmesanflager, evt. frisk rucola, oliven og champignon.
- Nº 3 KARTOFFELPIZZA: Tomatsauce, revet ost, tynde skiver af kartoffel penslet med olie (og evt. små kugler af krydret hakket oksekød). Pyntes med friske krydderurter og oliven.
Den nymoderne
- Nº 4 SALAMEPICANTE: Tomatsauce (evt. på sanmarzano), fior de latte (eller anden mozzarella), salamepicante og grøn chili (evt. hot honey).
- Nº 5 SALSICCIA: Tomatsauce (evt. på sanmarzano), fior de latte (eller anden mozzarella), chorizo, salsiccia og svampe.
- Nº 6 PANCHETTA: Fior di latte (eller anden mozzarella), kartoffel, panchetta og rosmarin, toppet med en god olie.
- Nº 7 BURRATA: Gul passata og burrata. Efter bagning toppet med peber, olivenolie og citronmelisse.
- Nº 8 FORÅRSLØG: Blendede tomater, cheddarost og skiver af hvidløgspølse. Toppes med forårsløg.
- Nº 9 SWEET POTATOS: Creme fraiche (smøres på pizzabunden), cheddarost og tynde skiver af søde kartofler. Kværn peber og salt på til sidst.
- Nº 10 ARTISKOK: Tomatsauce (evt. på sanmarzano), revet ost, skiver af friske tomater, artiskokhjerter og grønne oliven. Pyntes med basilikumblade.
- Nº 11 GRÆSKÆR OG RISTEDE SVAMPE: Rist svampene på en pande med smør. Smør græskarsauce på bunden, kom mozzarella, græskarstrimler og ristede svampe på pizzaen.
- Nº 12 AUBERGINE: Pesto, mozzarella, aubergine og oksespegepølse.