Grundopskrift på glutenfri pizzabund

Bliv pizza-mester med denne super-gode opskrift!

Se opskrift
glutenfri pizza

Køkkentid
35 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grundopskrift på glutenfri pizzabund: 5 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 3 pizzabunde
  • 1,5 tsk. salt
  • 1,5 tsk. sukker
  • 25 g gær
  • 0,5 dl olivenolie
  • 3,5 dl vand (37°)
  • 5 dl Glutenfri Grov Melmix (grøn pakke) eller Urkraft melmix durra/havre
  • 2 dl Melmix (rød pakke)

Brugt i opskriften

  1. Bland salt, sukker, olivenolie og gær. Rør rundt, til gæren er opløst.
  2. Tilsæt lunkent vand og rør rundt med en elpisker. Hvis du bruger melblandinger med fiber eller majs, opnår du den bedste konsistens ved at tilsætte 5-7 spiseskefulde ekstra vand.
  3. Pisk de glutenfri melblandinger i lidt ad gangen. Dejen skal piskes i 4-5 min., så den bliver tyk og lidt sej i konsistensen – næsten som en marengsdej.
  4. Bred ud til runde 3, meget tynde pizzabunde. Tænk på, at dejen trækker sig lidt sammen. Skær til og lad den hæve udækket i 20 minutter.
  5. Bag pizzabundene i 5-7 minutter ved 200° C i den nederste del af ovnen.
  6. Lad bundene køle lidt ned før du dækker dem med det ønskede fyld.
  7. Bag pizzaerne i bunden af ovnen ved 250° C indtil al osten er smeltet. Hold øje med pizzaerne under bagningen så de ikke brænder på.

Tip! Du kan fryse de færdige pizzabunde ned. Så er de nemme at finde frem senere og komme fyld på.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.