Grundopskrift på glutenfri pizzabund

Bliv pizza-mester med denne super-gode opskrift på en glutenfri pizzabund!

Se opskrift
pizza på grill

Køkkentid
35 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grundopskrift på glutenfri pizzabund: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Opskrift

3 pizzabunde

1,5 tsk. salt
1,5 tsk. sukker
25 g gær
0,5 dl olivenolie
3,5 dl vand (37°)
5 dl Finax Glutenfri Grov Melmix (grøn pakke)
2 dl Finax Glutenfri Melmix (rød pakke)

Sådan gør du

  1. Bland salt, sukker, olivenolie og gær. Rør rundt, til gæren er opløst.
  2. Tilsæt lunkent vand og rør rundt med en elpisker. Hvis du bruger melblandinger med fiber eller majs, opnår du den bedste konsistens ved at tilsætte 5-7 spiseskefulde ekstra vand.
  3. Pisk de glutenfri melblandinger i lidt ad gangen. Dejen skal piskes i 4-5 min., så den bliver tyk og lidt sej i konsistensen – næsten som en marengsdej.
  4. Bred ud til runde 3, meget tynde pizzabunde. Tænk på, at dejen trækker sig lidt sammen. Skær til og lad den hæve udækket i 20 minutter.
  5. Bag pizzabundene i 5-7 minutter ved 200°C i den nederste del af ovnen.
  6. Lad bundene køle lidt ned før du dækker dem med det ønskede fyld.
  7. Bag pizzaerne i bunden af ovnen ved 250°C indtil al osten er smeltet. Hold øje med pizzaerne under bagningen så de ikke brænder på.

Et godt tip: Du kan fryse de færdige pizzabunde ned. Så er de nemme at finde frem senere og komme fyld på.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.