Grundopskrift på glutenfri pizzabund

Bliv pizza-mester med denne super-gode opskrift på en glutenfri pizzabund!

Se opskrift
pizza på grill

Køkkentid
35 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grundopskrift på glutenfri pizzabund: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

3 pizzabunde

1,5 tsk. salt
1,5 tsk. sukker
25 g gær
0,5 dl olivenolie
3,5 dl vand (37°)
5 dl Finax Glutenfri Grov Melmix (grøn pakke)
2 dl Finax Glutenfri Melmix (rød pakke)

Sådan gør du

  1. Bland salt, sukker, olivenolie og gær. Rør rundt, til gæren er opløst.
  2. Tilsæt lunkent vand og rør rundt med en elpisker. Hvis du bruger melblandinger med fiber eller majs, opnår du den bedste konsistens ved at tilsætte 5-7 spiseskefulde ekstra vand.
  3. Pisk de glutenfri melblandinger i lidt ad gangen. Dejen skal piskes i 4-5 min., så den bliver tyk og lidt sej i konsistensen – næsten som en marengsdej.
  4. Bred ud til runde 3, meget tynde pizzabunde. Tænk på, at dejen trækker sig lidt sammen. Skær til og lad den hæve udækket i 20 minutter.
  5. Bag pizzabundene i 5-7 minutter ved 200°C i den nederste del af ovnen.
  6. Lad bundene køle lidt ned før du dækker dem med det ønskede fyld.
  7. Bag pizzaerne i bunden af ovnen ved 250°C indtil al osten er smeltet. Hold øje med pizzaerne under bagningen så de ikke brænder på.

Et godt tip: Du kan fryse de færdige pizzabunde ned. Så er de nemme at finde frem senere og komme fyld på.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.