Glutenfri julesmåkager

Disse sprøde, glutenfri julesmåkager er til dig der elsker julesmåkager, her en herlig engelsk julesmåkage fyldt med julens krydderier og knas.

Man kan sagtens bage lækre småkager uden gluten. Disse glutenfri julesmåkager er krydret med kanel, og fyldt med lækre nødder og saftige rosiner. Småkagerne er perfekt til decembers julehygge. Tag børnene med i køkkenet til en store julebagedag, og lad dem hjælpe med at trille kuglerne. Bag de lækre småkager, så der er julegodter til hele familien. Fyldt med klassiske julesmage, og helt uimodståelige. Både store og små vil elske dem.

Se opskrift
glutenfri julesmåkager

Køkkentid
20 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri julesmåkager: 3 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

ca. 40 stk.

100 g smør eller margarine
1,5 dl sukker
1 æg
Ca. 4 dl Finax Lavprotein Melmix (240 g)
1 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
1 dl hakkede nødder
1 dl rosiner

Sådan gør du

  1. Rør sukker og fedtstof luftigt.
  2. Tilsæt æg, melmix og bagepulver og derefter kanel, nødder og rosiner.
  3. Læg små klatter på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem, da de flyder ud.
  4. Bages midt i ovnen ved 175°C i 10-12 min. til de er gyldne.
  5. Lad de glutenfri julesmåkager køle af på en rist.
  6. Nyd dine lækre julesmåkager

Et godt tip: Hvis kagerne skal være mindre julede, kan du skifte kanel med vaniljesukker og bytte rosinerne ud med lækre chokoladestykker. Så er der lækre glutenfrie cookies. Bag begge slags, og der er endnu flere glutenfrie godter. Ellers kan du bage saftige glutenfri klejner, eller trille en portion glutenfri havregrynskugler, der også vil bringe glæde. Er herlighederne til den store juleklippedag, kan du også bage en omgang glutenfrie æbleskiver.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.