Glutenfri hveder

Lækre hjemmelavede glutenfrie hveder, så kan alle være med til at hygge sig med varme hveder.

Dagene op til store bededag går som regel med at glæde sig til en hyggelig stund med familie og venner, og hvad kan gøre sådan en aften perfekt – det kan varme hveder.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 20 stk.

50 g gær
5 dl mælk
50 g blødt smør
2 spsk. Psyllium
1 tsk. salt
4 g kardemomme
10 – 12 dl Finax Glutenfri Melmix (ca. 600 g) eller Finax grov Melmix

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gæren i en skål.
  2. Varm mælk og smør til det er fingervarmt (ca. 37ºC). Hæld væsken over gæren og rør til gæren er opløst.
  3. Bland Psyllium i og lad det trække i 10 minutter.
  4. Tilsæt salt og det meste af melmixen (gem lidt til bollerne skal formes). Ælt dejen godt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 minutter.
  5. Lad dejen hæve dækket med et viskestykke i ca. 30 minutter.
  6. Læg dejen på et meldrysset bord og ælt den godt. Del dejen i 20 stykker og form dem til boller.
  7. Læg bollerne tæt på en plade med bagepapir. Dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve ca. 30 minutter.
  8. Pensl bollerne med æg.
  9. Bag midt i ovnen ved 250ºC (225ºC varmluft) i ca. 8 minutter.
  10. Lad hvederne køle af under et viskestykke.
  11. Del dem og rist dem på en brødrister eller ovn lige inden servering.