Sådan gør du
- Smuldr gæren i en skål.
- Varm mælk og smør til det er fingervarmt (ca. 37ºC). Hæld væsken over gæren og rør til gæren er opløst.
- Bland Psyllium i og lad det trække i 10 minutter.
- Tilsæt salt og det meste af melmixen (gem lidt til bollerne skal formes). Ælt dejen godt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 minutter.
- Lad dejen hæve dækket med et viskestykke i ca. 30 minutter.
- Læg dejen på et meldrysset bord og ælt den godt. Del dejen i 20 stykker og form dem til boller.
- Læg bollerne tæt på en plade med bagepapir. Dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve ca. 30 minutter.
- Pensl bollerne med æg.
- Bag midt i ovnen ved 250ºC (225ºC varmluft) i ca. 8 minutter.
- Lad hvederne køle af under et viskestykke.
- Del dem og rist dem på en brødrister eller i ovnen lige inden servering.