Glutenfri hveder

Lækre, hjemmelavede, glutenfri hveder for hele familien. Så kan alle være med til at hygge sig med varme hveder.

Hveder hører sig til aftenen før Store Bededag. Disse glutenfri hveder smager skønt, og er næsten uundværlige til familiehyggen. Bag de glutenfri hveder hvis du vil undgå gluten, men ikke vil gå glip af de hyggelige stunder med hvederne. Hjemmebagte hveder smager også bare bedst, og så er duften helt fantastisk. De bløde boller med kardemomme kan selvfølgelig sagtens nydes hele året.

Se opskrift
glutenfri hveder

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri hveder: 3 ud af 5 baseret på 78 anmeldelser

Opskrift

20 stk.

50 g gær
5 dl mælk
50 g blødt smør
2 spsk. Psyllium
1 tsk. salt
4 g kardemomme
10 – 12 dl Finax Glutenfri Melmix (ca. 600 g) eller Finax grov Melmix

Sådan gør du

  1. Smuldr gæren i en skål.
  2. Varm mælk og smør til det er fingervarmt (ca. 37ºC). Hæld væsken over gæren og rør til gæren er opløst.
  3. Bland Psyllium i og lad det trække i 10 minutter.
  4. Tilsæt salt og det meste af melmixen (gem lidt til bollerne skal formes). Ælt dejen godt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 minutter.
  5. Lad dejen hæve dækket med et viskestykke i ca. 30 minutter.
  6. Læg dejen på et meldrysset bord og ælt den godt. Del dejen i 20 stykker og form dem til boller.
  7. Læg bollerne tæt på en plade med bagepapir. Dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve ca. 30 minutter.
  8. Pensl bollerne med æg.
  9. Bag midt i ovnen ved 250ºC (225ºC varmluft) i ca. 8 minutter.
  10. Lad hvederne køle af under et viskestykke.
  11. Del dem og rist dem på en brødrister eller i ovnen lige inden servering.
+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.