Glutenfri hveder

Lækre, hjemmelavede, glutenfri hveder for hele familien. Så kan alle være med til at hygge sig med varme hveder.

Hveder hører sig til aftenen før Store Bededag. Disse glutenfri hveder smager skønt, og er næsten uundværlige til familiehyggen. Bag de glutenfri hveder hvis du vil undgå gluten, men ikke vil gå glip af de hyggelige stunder med hvederne. Hjemmebagte hveder smager også bare bedst, og så er duften helt fantastisk. De bløde boller med kardemomme kan selvfølgelig sagtens nydes hele året.

Se opskrift
glutenfri hveder

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri hveder: 3 ud af 5 baseret på 24 anmeldelser

Opskrift

til 20 stk.

50 g gær
5 dl mælk
50 g blødt smør
2 spsk. Psyllium
1 tsk. salt
4 g kardemomme
10 – 12 dl Finax Glutenfri Melmix (ca. 600 g) eller Finax grov Melmix

Sådan gør du

  1. Smuldr gæren i en skål.
  2. Varm mælk og smør til det er fingervarmt (ca. 37ºC). Hæld væsken over gæren og rør til gæren er opløst.
  3. Bland Psyllium i og lad det trække i 10 minutter.
  4. Tilsæt salt og det meste af melmixen (gem lidt til bollerne skal formes). Ælt dejen godt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 minutter.
  5. Lad dejen hæve dækket med et viskestykke i ca. 30 minutter.
  6. Læg dejen på et meldrysset bord og ælt den godt. Del dejen i 20 stykker og form dem til boller.
  7. Læg bollerne tæt på en plade med bagepapir. Dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve ca. 30 minutter.
  8. Pensl bollerne med æg.
  9. Bag midt i ovnen ved 250ºC (225ºC varmluft) i ca. 8 minutter.
  10. Lad hvederne køle af under et viskestykke.
  11. Del dem og rist dem på en brødrister eller i ovnen lige inden servering.