Glutenfri hveder

Lækre hjemmelavede glutenfrie hveder, så kan alle være med til at hygge sig med varme hveder.

Dagene op til store bededag går som regel med at glæde sig til en hyggelig stund med familie og venner, og hvad kan gøre sådan en aften perfekt – det kan varme hveder.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 20 stk.

50 g gær
5 dl mælk
50 g blødt smør
2 spsk. Psyllium
1 tsk. salt
4 g kardemomme
10 – 12 dl Finax Glutenfri Melmix (ca. 600 g) eller Finax grov Melmix

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gæren i en skål.
  2. Varm mælk og smør til det er fingervarmt (ca. 37ºC). Hæld væsken over gæren og rør til gæren er opløst.
  3. Bland Psyllium i og lad det trække i 10 minutter.
  4. Tilsæt salt og det meste af melmixen (gem lidt til bollerne skal formes). Ælt dejen godt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 minutter.
  5. Lad dejen hæve dækket med et viskestykke i ca. 30 minutter.
  6. Læg dejen på et meldrysset bord og ælt den godt. Del dejen i 20 stykker og form dem til boller.
  7. Læg bollerne tæt på en plade med bagepapir. Dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve ca. 30 minutter.
  8. Pensl bollerne med æg.
  9. Bag midt i ovnen ved 250ºC (225ºC varmluft) i ca. 8 minutter.
  10. Lad hvederne køle af under et viskestykke.
  11. Del dem og rist dem på en brødrister eller ovn lige inden servering.
+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.