Glutenfrie småkager med vanilje

Nemme og lækre glutenfrie småkager med vanilje smager skønt. Bag dem til uventede gæster eller julehyggen. De smager i hvert fald skønt.

Hvem siger at glutenfri bagning skal være svært? Med de her glutenfrie småkager bliver bagningen til en leg. De er nemme at bage, og så smager de skønt af vanilje, og er sprøde som en småkage skal være. Vi har gjort det endnu nemmere, da småkagerne er bagt med Finax Glutenfri Melmix, der er en blanding af de bedste glutenfrie meltyper.

Se opskrift
glutenfrie småkager med vanilje

Køkkentid
40 min

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfrie småkager med vanilje: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

30 stk.

125 g blødt smør eller margarine

1 dl sukker

180 g (ca. 3 dl) Finax Glutenfri Melmix

2 tsk. vanillesukker

2 tsk. bagepulver

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rør smør og sukker blødt.
  2. Bland resten af ingredienserne i og rør til dejen er smidig.
  3. Tril små kugler (ca. 3 cm i diameter) og læg dem på en plade med bagepapir. Vær opmærksom på, at kagerne flyder ud under bagningen, så læg dem med et godt mellemrum
  4. Bag midt i ovnen ved 150ºC ca. 20 min.
  5. Lad småkagerne køle af på en rist, så de bliver sprøde.
  6. Opbevar de glutenfrie småkager i en lufttæt kagedåse for at holde dem sprøde.

Et godt tip: Vil du prøve at bage andre typer af glutenfrie småkager, så prøv også vores glutenfri cookies med chokolade eller de glutenfrie müsli småkager, der også gør sig godt som tilbehør til kaffen.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.