Glutenfrie kanelsnegle

Det er svært at sige nej til en omgange lækre, glutenfrie kanelsnegle. Sneglene er nemme at bage, og så smager de skønt! Bag dem til klassen eller turen i det fri.

Der er nu ikke noget som en saftig kanelsnegl – så skulle det da lige være en glutenfri kanelsnegl. Sneglene er en evig klassiker, og så er de nemme at have med. Lad børnene bage med, og server dem til eftermiddagshyggen.

Se opskrift
Glutenfrie kanelsnegle

Køkkentid
1 t 5 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfrie kanelsnegle: 3 ud af 5 baseret på 36 anmeldelser

Opskrift

ca. 40 stk.

Glutenfrie kanelsnegle
100 g smør eller margarine
5 dl. mælk
50 g gær
2 spsk. psyllium
600 g (ca. 10 dl) Finax Glutenfri Melmix (gem ca. 0,5 dl til udrulning)
1-1,5 dl. sukker
0,5 tsk salt
1 æg til pensling

Fyld
100-150 g blødt smør eller margarine
0,5 dl  sukker
1-2 spsk. stødt kanel

Sådan gør du

  1. Smelt smør og tilsæt mælk, varm blandingen til fingervarmt (37°C).
  2. Opløs gæren i den fingervarme mælkeblanding og tilsæt psyllium, og lad det stå i 10 minutter.
  3. Bland de øvrige ingredienser og kør dejen i en køkkenmaskine med dejkrog i ca. 5 min. (gem 30 g mel (0,5 dl) til udrulningen).
  4. Lad dejen hvile i skålen under et klæde i  ca.10 min.
  5. Drys mel på bordet med det gemte melmix og slå dejen op i to. Rul dejen ud i 2 plader, og fordel fyldet. Rul derefter dejen sammen og skær hver rulle i 20 stykker.
  6. Put sneglene i små bage- eller papirsforme og stil dem på en bageplade. Lad dem stå tildækket i ca. 45 minutter.
  7. Pensl med æg og drys med perlesukker.
  8. Bag kanelsneglene i midten af ovnen, ved  250°C (varmluft 225°C) i ca. 8-10 minutter.