Glutenfri gulerodskage

Nogle gange finders der ikke noget mere lækkert end en rigtig saftig gulerodskage

Se opskrift

Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

  • 2 æg
  • 1,5 dl sukker
  • 180 g (ca. 3 dl) Finax Glutenfri Mjölmix
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 dl flydende margarine
  • 3 dl groft strimlede gulerod
  • margarine til bageformen
  • Finax Glutenfria Ströbröd
  • 50 g margarine (stuetemperatur)
  • 250 g flormelis
  • 1 tsk. vanilliesukker
  • 50 g Philadelphia smøreost

Klik her for at se opskriften på vores traditionelle gulerodskage.

SÅDAN GØR DU

  1. Forvarm ovnen til 175ºC.
  2. Smør en springform og strø med Finax Ströbröd (rasp).
  3. Pisk æg og sukker sammen til en let og luftig masse.
  4. Bland melblandingen med bagepulver og kanel. Tilsæt æg/sukker-blandingen, hvorefter den flydende margarine og gulerod blandes i. Rør alting godt sammen til en jævn dej og hæld dejen i bageformen.
  5. Bag midt i ovnen i ca. 30 minutter.
  6. Forbered glasuren.
  7. Lad den bagte kage køle helt ned før glasuren smøres på.

GLASUR

  1. Pisk margarine, flormelis og vanilliesukker sammen til det er jævnt og cremet. Tip: for ekstra smag – tilsæt fint revet skal fra en halv citron!
  2. Tilsæt smøreosten (Philadelphia).
  3. Rør I blandingen et par minutter indtil den er tyk og jævn.
  4. Smør glasuren på den færdige kage.

FROSTING

  1. Pisk margarine, pulveriseret sukker og vanillesukker cremet. Tip: For ekstra smag – tilsæt fint revet skal af en halv citron, det giver ekstra skarp og frisk smag!
  2. Tilsæt Philadelphiaost.
  3. Rør nogle minutter til cremen bliver ordentelig tyk.
  4. Smør frostingen på den kolde gulerodskage.
+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.