Gulerodskage med ostecreme

Findes der noget bedre end en nybagt gulerodskage med ostecreme på toppen? Kagen er i hvert fald en af vores favoritter. Her får du en nem opskrift på den klassiske gulerodskage.

Gulerodskage med ostecreme er efterhånden blevet en klassiker, når man mangler en nem kage til kaffegæsterne. De saftige gulerødder er med til at gøre kagen svampet, hvilket gør den svær at modstå. Det syrlige twist fra citronerne i frostingen, spiller super godt sammen med de søde og krydrede smage som en gulerodskage har. Den svampede kage med den cremede frosting går man aldrig galt i byen med.

Se opskrift
gulerodskage

Køkkentid
35 min

Ventetid
40 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Gulerodskage med ostecreme: 3 ud af 5 baseret på 21 anmeldelser

Opskrift

1 kage (springform)

225 g brun farin
1½ dl olie
3 æg
1 tsk. vaniljesukker
200 g Valsemøllen hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk salt
1½ tsk kanel
40 g. hakkede hasselnødder
2-3  fintrevne gulerødder

Ostecreme

200 g flødeost
100 g. smør
180 g. flormelis
1 citron, saft og skal

50 gram hakkede og ristede hasselnødder til pynt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Rør brun farin og olie sammen, pisk herefter et æg i ad gangen.
  2. Kom alle de tørre ingredienser i, bland det godt sammen til dejen er ensartet og vend til sidst de revne gulerødder i.
  3. Hæld dejen hen i en smurt springform og bag i ca. 30-40 min. ved 200°C (185°C varmluft)
  4. Lad kagen køle helt af.
  5. Pisk ostecremen sammen til den er luftig og cremet.
  6. Del kagen på midten og fordel halvdelen af cremen på bunden. Læg toppen på og fordel resten af cremen ud over kagen.
  7. Pynt med ristede, hakkede hasselnødder.