Brunkager – Glutenfri

Brunkager hører julen til - her i en glutenfri version!

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
På køl natten over


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brunkager – Glutenfri: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

ca. 60 stk.
  • 75 g usaltet smør eller margarine
  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl lys sirup
  • 1/2 dl vand
  • 3 tsk. brunkagekrydderi
  • 1/2 tsk. natron
  • Ca. 4 dl Finax Glutenfri Lavprotein Melmix eller Finax Glutenfri Melmix (220 g)

Fremgangsmåde

  1. Rør fedtstof, sukker og sirup luftigt.
  2. Tilsæt vand, krydderier, natron og melmix. Ælt dejen sammen til en jævn og glat dej.
  3. Pak dejen ind i plastfilm og læg den koldt. Gerne natten over.
  4. Sæt ovnen på 225°C.
  5. Tag dejen frem og ælt den smidig. Strø melmix på bordet og rul dejen ud så tyndt som muligt (kagerne hæver op i ovnen). Tryk kager ud med brunkageforme.
  6. Læg brunkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 5 min.

Tip: Læg plastfolie over dejen når du ruller den ud, så klistrer den ikke fast til kagerullen.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.