Brunkager – Glutenfri

Brunkager hører julen til - her i en glutenfri version!

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
På køl natten over


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til ca. 60 stk.
  • 75 g usaltet smør eller margarine
  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl lys sirup
  • 1/2 dl vand
  • 3 tsk. brunkagekrydderi
  • 1/2 tsk. natron
  • Ca. 4 dl Finax Glutenfri Lavprotein Melmix eller Finax Glutenfri Melmix (220 g)

Fremgangsmåde

  1. Rør fedtstof, sukker og sirup luftigt.
  2. Tilsæt vand, krydderier, natron og melmix. Ælt dejen sammen til en jævn og glat dej.
  3. Pak dejen ind i plastfilm og læg den koldt. Gerne natten over.
  4. Sæt ovnen på 225°C.
  5. Tag dejen frem og ælt den smidig. Strø melmix på bordet og rul dejen ud så tyndt som muligt (kagerne hæver op i ovnen). Tryk kager ud med brunkageforme.
  6. Læg brunkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 5 min.

Tip: Læg plastfolie over dejen når du ruller den ud, så klistrer den ikke fast til kagerullen.