Glutenfrie brunkager

Brunkager hører julen til – her i en glutenfri version! De glutenfrie brunkager smager nemlig lige, som de skal – af jul og hyggelige stunder.

Bag skønne glutenfrie brunkager, når du vil forkæle dem du holder af i juletiden, lige meget om de tåler gluten eller ej. Julebagværk kan nemlig sagtens være lækkert og sprødt, og samtidig være helt uden gluten.

Se opskrift
glutenfrie brunkager

Køkkentid
45 min.

Ventetid
På køl natten over


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Glutenfrie brunkager: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

ca. 60 stk.
  • 75 g usaltet smør eller margarine
  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl lys sirup
  • 1/2 dl vand
  • 3 tsk. brunkagekrydderi
  • 1/2 tsk. natron
  • Ca. 4 dl Finax Glutenfri Lavprotein Melmix eller Finax Glutenfri Melmix (220 g)

Sådan gør du

  1. Rør fedtstof, sukker og sirup luftigt.
  2. Tilsæt vand, krydderier, natron og melmix. Ælt dejen sammen til en jævn og glat dej.
  3. Pak dejen ind i plastfilm og læg den koldt. Gerne natten over.
  4. Sæt ovnen på 225°C.
  5. Tag dejen frem og ælt den smidig. Strø melmix på bordet og rul dejen ud så tyndt som muligt (kagerne hæver op i ovnen). Tryk kager ud med brunkageforme.
  6. Læg brunkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 5 min.

Et godt tip: Læg plastfolie over dejen når du ruller den ud, så klistrer den ikke fast til kagerullen.