Glutenfri granola

Lav din egen glutenfri granola hjemme i køkkenet på under 1 time. Vi har lavet en nem og overskuelig opskrift på en glutenfri granola til dig og resten af familien. En granola kan bruges til flere forskellige ting. Du kan bruge den til din morgenmad på din skyr, ymer eller som en lille snack med koldskål. En god lækker opskrift når du bliver lækker sulten. Med en hjemmelavet granola bliver din morgenmad eller snack aldrig kedelig.

Find mere inspiration til din morgenmad her. 

Se opskrift
Glutenfri granola

Køkkentid
20 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6 portioner

1 dl. honning
300 g Valsemøllen havregryn
100 g blandede frø og kerner fx Valsemøllen solsikkekerner og Valsemøllen græskarkerner
1 tsk. stødt kanel
100 g mandler
100 g mørk chokolade
50 g tranebær

Sådan gør du

 

  1. Bag mandlerne i en forvarmet oven ved 200°C i ca. 10 min., og lad dem køle af.
  2. Smelt honning på en pande, til den er let karamelliseret. Tilsæt havregryn, frø, kanel, mandler og varm det hele godt igennem i ca. 5 min. Tag panden af varmen, og lad massen køle af.
  3. Hak mandler og chokolade groft, og vend det sammen med tranebær og det karamelliserede 3-kornsblanding
  4. Opbevar granolaen i en tætsluttende emballage.

Et godt tip: Prøv vores Chiagrød med mangosorbet og kom den glutenfri granola ovenpå.