Chiagrød med mangosorbet

Chiagrød med mangosorbet er en lækker og nem måde at få en god start på dagen!

Chiagrød er en nem måde at få morgenmad på, da det hurtigt kan blandes aften før, det eneste du skal om morgen, er at røre den op med lidt yoghurt. Lav en lækker mangosorbet for at give den lidt ekstra sødme.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
natten over


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Chiagrød
4 dl. mælk, mandelmælk eller kokosmælk
6 spsk. Finax Økologiske Chiafrø
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. ahornsirup
Evt. et par spsk. yogurt

Mangosorbet
1 mango, skåret i tern og frosset ned
1 banan, frossen
2 store dadler

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Aften før

  1. Bland mælk, chiafrø, vaniljesukker og ahornsukker i et syltetøjsglas og rør godt rundt med en ske.
  2. Rør hvert 2.-3. minutter i 10 minutter og kom derefter grøden på køl natten over.
  3. Skær mango og banan ud i tern og læg det i en frysepose i fryseren.

Om Morgen

  1. Rør den kolde grød op med lidt yoghurt, hvis den er for fast.
  2. Tag mango og banan ud af fryseren og lad dem ligge på køkkenbordet i 10 minutter.
  3. Kom mango, banan og dadler, hvor stenen er fjernet i en blender.
  4. Blend indtil ensartet, cremet konsitens. Hvis du har bøvl med at få massen til at køre, kan du tilføje lidt væske.

Fordel mangosorbeten i 4 glas og fordel chiagrøden ovenpå.
Server med det samme eller sæt dem på køl, indtil du skal bruge dem.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.