Kammerjunkere

En nem og skøn opskrift på hjemmelavede kammerjunkere med citron og vanilje bagt med dansk mel.

Når sommervarmen indtræder og de lækre jordbærplanter i haven bærer frugt, så er der ikke noget bedre end koldskål med kammerjunkere – og hvorfor ikke lave dem selv? Det tager ikke mere end en times tid, og de smager vidunderligt.

Maria Vestergaard giver her sit bud på en nem og lækker opskrift med en skøn små af citron og vanilje.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kammerjunkere: 3 ud af 5 baseret på 11 anmeldelser

Opskrift

50 stk.

30 g Valsemøllen Dansk Grahamsmel
100 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
1 tsk. bagepulver
60 g rørsukker
1 vaniljestang
1 tsk. revet citronskal
60 g blødt smør
1 æg

Sådan gør du

  1. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv . Bland kornene og revet citronskal sammen med hvedemel og grahamsmel.
  3. Smulr smør i melblandingen til der ikke længere ses nogle klumper.
  4. Tilsæt æg og ælt dejen sammen.
  5. Pak dejen ind i bagepapir, og lad den samle sig i fryseren i ca. 10 minutter så den bliver lettere at arbejde med.
  6. Form små kugler af ca. 5 g. Tryk dem en smule flade, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175°C (varmluft 150 °C)  i ca. 18-20 minutter.
  8. Lad dem køle ned på en rist, og nyd dem afkølet sammen med koldskål.