Kammerjunkere

En nem og skøn opskrift på hjemmelavede kammerjunkere med citron og vanilje bagt med dansk mel.

Når sommervarmen indtræder og de lækre jordbærplanter i haven bærer frugt, så er der ikke noget bedre end koldskål med kammerjunkere – og hvorfor ikke lave dem selv? Det tager ikke mere end en times tid, og de smager vidunderligt.

Maria Vestergaard giver her sit bud på en nem og lækker opskrift med en skøn små af citron og vanilje.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kammerjunkere: 3 ud af 5 baseret på 11 anmeldelser

Opskrift

50 stk.

30 g Valsemøllen Dansk Grahamsmel
100 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
1 tsk. bagepulver
60 g rørsukker
1 vaniljestang
1 tsk. revet citronskal
60 g blødt smør
1 æg

Sådan gør du

  1. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv . Bland kornene og revet citronskal sammen med hvedemel og grahamsmel.
  3. Smulr smør i melblandingen til der ikke længere ses nogle klumper.
  4. Tilsæt æg og ælt dejen sammen.
  5. Pak dejen ind i bagepapir, og lad den samle sig i fryseren i ca. 10 minutter så den bliver lettere at arbejde med.
  6. Form små kugler af ca. 5 g. Tryk dem en smule flade, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 175°C (varmluft 150 °C)  i ca. 18-20 minutter.
  8. Lad dem køle ned på en rist, og nyd dem afkølet sammen med koldskål.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.