Mini brødskåle med æg og skinke

Hvis du har lidt brød i overskud, ved vi lige, hvad du bør lave: Mini brødskåle! De små skåle af brød er en god måde at få brugt de sidste skiver franskbrød, og så er de gode til en brunch.

Tænk at kunne fylde alt det bedste fra brunchbordet ind i en lille brødskål. De små brødmuffins er perfekte som forkælelse på morgenbordet, og så er de super nemme at lave. Det tager ingen tid fra du finder brødresterne frem til du har færdige mini brødskåle. Har du ikke skinke i køleskabet, kan du bare fylde det i, som du nu engang har. Sådan kan du få brugt dine rester på en nem og lækker måde.

Se opskrift
mini brødskåle

Køkkentid
5 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 stk.

4 skriver brød, fx toastbrød eller franskbrød
2 spsk grovkornet sennep
20 g smør eller olie til formen
4 skiver Serranoskinke
4 stk æg
salt og friskkværnet peber
Friske krydderurter til servering, fx purløg eller estragon

Sådan gør du

  1. Rul brødene helt flade med en kagerulle, og skær kanterne af. Smør hver skive med lidt sennep.
  2. Find fire muffinforme frem, smør dem med smør eller olie og kom hver skive ned i muffinformene. Tryk dem lidt ud så de danner en lille skål.
  3. Fold skinke ned i hver ’skål’ og slå derefter et æg ud i hver. Krydr med salt og peber.
  4. Bag dem i en forvarmet ovn ved 180°C varmluft i ca. 15-20 minutter, til æggene har sat sig.
  5. Server og drys med friske krydderurter.

Et godt tip: Lav dine mini brødskåle med noget andet fyld. Lav f.eks. en vegetarisk udgave ved at skifte skinken ud med grillet peberfrugt eller tomat, og giv ægget et drys chiliflager for at tilføje lidt ekstra krydderi. Fyld også gerne dine brødskåle med lidt ost, så de kommer til at minde om en lækker croque madame.