Mini brødskåle med æg og skinke

Hvis du har lidt brød i overskud, ved vi lige, hvad du bør lave: Mini brødskåle! De små skåle af brød er en god måde at få brugt de sidste skiver franskbrød, og så er de gode til en brunch.

Tænk at kunne fylde alt det bedste fra brunchbordet ind i en lille brødskål. De små brødmuffins er perfekte som forkælelse på morgenbordet, og så er de super nemme at lave. Det tager ingen tid fra du finder brødresterne frem til du har færdige mini brødskåle. Har du ikke skinke i køleskabet, kan du bare fylde det i, som du nu engang har. Sådan kan du få brugt dine rester på en nem og lækker måde.

Se opskrift
mini brødskåle

Køkkentid
5 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Mini brødskåle med æg og skinke: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 stk.

4 skriver brød, fx toastbrød eller franskbrød
2 spsk grovkornet sennep
20 g smør eller olie til formen
4 skiver Serranoskinke
4 stk æg
salt og friskkværnet peber
Friske krydderurter til servering, fx purløg eller estragon

Sådan gør du

  1. Rul brødene helt flade med en kagerulle, og skær kanterne af. Smør hver skive med lidt sennep.
  2. Find fire muffinforme frem, smør dem med smør eller olie og kom hver skive ned i muffinformene. Tryk dem lidt ud så de danner en lille skål.
  3. Fold skinke ned i hver ’skål’ og slå derefter et æg ud i hver. Krydr med salt og peber.
  4. Bag dem i en forvarmet ovn ved 180°C varmluft i ca. 15-20 minutter, til æggene har sat sig.
  5. Server og drys med friske krydderurter.

Et godt tip: Lav dine mini brødskåle med noget andet fyld. Lav f.eks. en vegetarisk udgave ved at skifte skinken ud med grillet peberfrugt eller tomat, og giv ægget et drys chiliflager for at tilføje lidt ekstra krydderi. Fyld også gerne dine brødskåle med lidt ost, så de kommer til at minde om en lækker croque madame.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med masser af velsmag og inspiration direkte i dine mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 17. september, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.