Gammeldags æblekage

En klassiker på kagebordet er den gammeldags æblekage. Den skønne kage lavet med æblemos og en hjemmelavet rasp, som giver en god smag.

Hvem vidste, at det var så nemt, at lave sin egen æblekagerasp? Maria Charlotte har udviklet en opskrift på en god hjemmelavet rasp, hvor du kan få brugt dine rester af brød. Det er en helt klassisk, gammeldags æblekage med den klassiske smag og en lækker, cremet konsistens. Ligeså din bedstemor ville lave den. Imponér dine kaffegæster eller server den som dessert, hvor du kan give den et ekstra touch med makronerne.

Se opskrift
gammeldags æblekage

Køkkentid
15 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Gammeldags æblekage: 5 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

2 personer

Rasp
4 skiver daggammelt brød, fx franskbrød, pita, toastbrød mv.

Æblekagerasp
50 g rasp
20 g smør
20 g sukker

Æblemos
300 g æbler (renset vægt)
0,5 dl vand
1 spsk citronsaft
1 spsk sukker
1 tsk vaniljepulver

Flødeskum
2 dl fløde

Evt.
10 stk makroner

Sådan gør du

Æblekagerasp

  1. Tænd ovnen på 120°C.
  2. Kom det tørre brød i en blender og kør det til det er helt fint – du kan også lave det mere groft, og dermed ikke blende det for meget.
  3. Fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir. Tør raspen i ovnen i ca. 25-30 minutter, og vend det lidt undervejs. Lad raspen afkøle.
  4. Smelt smør på en pande ved middelvarme. Tilsæt rasp og sukker. Vend det forsigtigt og rist den sprød. Sæt til side.

Æblemos

  1. Skær æblerne i både og fjern kernehuset. Skær æblerne i grove tern og kog dem møre i en gryde med vand, sukker, citronsaft og vaniljepulver.
  2. Lad æblemosen simre under låg i ca. 15-20 minutter – rør gerne et par gange undervejs. Lad mosen afkøle.

Saml-selv-æblekage

  1. Pisk fløden til flødeskum.
  2. Find et par glas frem. Læg først et lag æblemos, dernæst æblekagerasp, 3 knuste makroner (kan udelades), endnu et lag æblemos, osv. Slut af med flødeskum på toppen, ligesom på den klassiske gammeldags æblekage.

Et godt tip: Det der gør raspen til en æblekagerasp er sukker og smør. Nøjes du blot med at tørre brødkrummerne i ovnen, får du en helt almindelig rasp, som du kan bruge i det salte køkken. På den måde kan du få brugt dit daggamle brød, og gemme det i endnu længere tid i en pose eller lufttæt beholder. Hvis du vil finde flere opskrifter, der kan inspirere til at mindske dit madspild, har vi samlet en masse god inspiration til dig her.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.