Gammeldags æblekage

En klassiker på kagebordet er den gammeldags æblekage. Den skønne kage lavet med æblemos og en hjemmelavet rasp, som giver en god smag.

Hvem vidste, at det var så nemt, at lave sin egen æblekagerasp? Maria Charlotte har udviklet en opskrift på en god hjemmelavet rasp, hvor du kan få brugt dine rester af brød. Det er en helt klassisk, gammeldags æblekage med den klassiske smag og en lækker, cremet konsistens. Ligeså din bedstemor ville lave den. Imponér dine kaffegæster eller server den som dessert, hvor du kan give den et ekstra touch med makronerne.

Se opskrift
gammeldags æblekage

Køkkentid
15 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Gammeldags æblekage: 5 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

2 personer

Rasp
4 skiver daggammelt brød, fx franskbrød, pita, toastbrød mv.

Æblekagerasp
50 g rasp
20 g smør
20 g sukker

Æblemos
300 g æbler (renset vægt)
0,5 dl vand
1 spsk citronsaft
1 spsk sukker
1 tsk vaniljepulver

Flødeskum
2 dl fløde

Evt.
10 stk makroner

Sådan gør du

Æblekagerasp

  1. Tænd ovnen på 120°C.
  2. Kom det tørre brød i en blender og kør det til det er helt fint – du kan også lave det mere groft, og dermed ikke blende det for meget.
  3. Fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir. Tør raspen i ovnen i ca. 25-30 minutter, og vend det lidt undervejs. Lad raspen afkøle.
  4. Smelt smør på en pande ved middelvarme. Tilsæt rasp og sukker. Vend det forsigtigt og rist den sprød. Sæt til side.

Æblemos

  1. Skær æblerne i både og fjern kernehuset. Skær æblerne i grove tern og kog dem møre i en gryde med vand, sukker, citronsaft og vaniljepulver.
  2. Lad æblemosen simre under låg i ca. 15-20 minutter – rør gerne et par gange undervejs. Lad mosen afkøle.

Saml-selv-æblekage

  1. Pisk fløden til flødeskum.
  2. Find et par glas frem. Læg først et lag æblemos, dernæst æblekagerasp, 3 knuste makroner (kan udelades), endnu et lag æblemos, osv. Slut af med flødeskum på toppen, ligesom på den klassiske gammeldags æblekage.

Et godt tip: Det der gør raspen til en æblekagerasp er sukker og smør. Nøjes du blot med at tørre brødkrummerne i ovnen, får du en helt almindelig rasp, som du kan bruge i det salte køkken. På den måde kan du få brugt dit daggamle brød, og gemme det i endnu længere tid i en pose eller lufttæt beholder. Hvis du vil finde flere opskrifter, der kan inspirere til at mindske dit madspild, har vi samlet en masse god inspiration til dig her.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.