Pangrattato

Dit daggamle brød kan bruges til meget andet end croutoner og klassisk rasp. Pangrattato er en italiensk rasp, der er fyldt med smag, og derfor er den god til at give knas og smag til alt fra pastaretter til salater og supper.

Måske har du ikke hørt om pangrattato før, men det vil vi gerne lave om på nu! Den smagfulde rasp er nemlig skøn til både topping og panering. Det er svært af sammenligne den med klassisk rasp, da den kan anvendes på mange andre måder. Brug den når du synes, at dine retter mangler knas, eller når din panering skal have mere smag.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Klima-
venlig


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 glas

185 g daggammelt brød
1 potte frisk basilikum
1 håndfuld persille
3 kviste rosmarin
Flagesalt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180°C varmluft.
  2. Bræk brødet i mindre stykker og blend det forholdsvis fint. Kom det på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ca. 5-7 minutter. Rør gerne lidt undervejs, så brødkrummerne får lige meget varme. Krummerne skal blive helt tørre. Er de ikke det, skal de have et par minutter mere.
  3. Lad brødkrummerne køle af.
  4. Blend dem med friske krydderurter og flagesalt, til du har en fin italiensk rasp.
  5. Brug din pangrattato som topping på en skøn suppe.

Et godt tip: Pangrattato er en italiensk rasp, der er god på alt fra suppe til panering af kylling. Raspen er nemlig fyldt med god smag, og giver din ret et italiensk touch. Tilføj flere urter, hvis du ønsker en mere gennemtrængende smag

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.