Pangrattato

Dit daggamle brød kan bruges til meget andet end croutoner og klassisk rasp. Pangrattato er en italiensk rasp, der er fyldt med smag, og derfor er den god til at give knas og smag til alt fra pastaretter til salater og supper.

Måske har du ikke hørt om pangrattato før, men det vil vi gerne lave om på nu! Den smagfulde rasp er nemlig skøn til både topping og panering. Det er svært af sammenligne den med klassisk rasp, da den kan anvendes på mange andre måder. Brug den når du synes, at dine retter mangler knas, eller når din panering skal have mere smag.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Klima-
venlig


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 glas

185 g daggammelt brød
1 potte frisk basilikum
1 håndfuld persille
3 kviste rosmarin
Flagesalt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180°C varmluft.
  2. Bræk brødet i mindre stykker og blend det forholdsvis fint. Kom det på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ca. 5-7 minutter. Rør gerne lidt undervejs, så brødkrummerne får lige meget varme. Krummerne skal blive helt tørre. Er de ikke det, skal de have et par minutter mere.
  3. Lad brødkrummerne køle af.
  4. Blend dem med friske krydderurter og flagesalt, til du har en fin italiensk rasp.
  5. Brug din pangrattato som topping på en skøn suppe.

Et godt tip: Pangrattato er en italiensk rasp, der er god på alt fra suppe til panering af kylling. Raspen er nemlig fyldt med god smag, og giver din ret et italiensk touch. Tilføj flere urter, hvis du ønsker en mere gennemtrængende smag