Øllebrød

Øllebrød er en gammel kending, der smag er barndom. Ikke nok med at grøden smager godt og mætter, så er det også en god måde at få brugt dit tørre rugbrød på.

Om det skal være til morgenmad, mellemmåltid eller dessert er op til dig. Grøden kan nemlig varieres på et hav af måder, der gør den ideel til flere måltider. Morgenmaden kan toppes med skyrflødeskum og friske bær, mens dessertudgaven får et skud ekstra sukker og vanilje, og bliver toppet med flødeskum og en sød bærkompot. Måske er det ikke alle der har de bedste minder med øllebrøden, men pift den op og genoptag en gammel klassiker.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
10 min.

Klima-
venlig


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1-2 personer

150 g daggammelt rugbrød fx Valsemøllen Softkernerugbrød
1,5 dl hvidtøl
1,5 dl vand
15 g sukker
1 nip salt
1 tsk revet citronskal
Evt. krydderier efter smag.

Forslag til topping
Flødeskum
Friske bær/frugt
Hasselnødder
Chokoladestykker

Sådan gør du

  1. Smuldr rugbrød i en gryde og hæld øl og vand i. Lad det stå i 10 minutter. Har du god tid, så læg gerne rugbrødet i blød natten over med øl og vand.
  2. Tilsæt sukker, salt og revet citronskal. Lad det koge op under omrøring og smag evt. til med ekstra.
  3. Er grøden for tyk, kan den justeres til med ekstra vand.
  4. Anret din øllebrød i et par skåle og top med fx flødeskum, hakkede nødder, friske bær eller chokolade.

Et godt tip: Du kan variere din øllebrød på mange måder, og konsistensen afhænger af typen af rugbrød du bruger. Du vælger selv om den skal være grov med kerner eller cremet. Tilføj lidt revet appelsinskal, kanel, ingefær eller vanilje, for at give smagen endnu mere varme. Skal grøden spises til morgenmad, kan du evt. blandt skyr op med lidt flødeskum, for at få en mere luftig og mættende topping. Du kan også udelade øllet, hvis den skal serveres for børn. I stedet skal du erstatte det med vand og evt. smage grøden til med lidt mere sukker.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.