Knækbrød med surdej

De sprøde knækbrød med surdej er både nemme at bage og smager skønt. Om det er til den lille sult eller ostebordet er lige meget – de passer nemlig til det hele!

Hvis du jævnligt bager med surdej, kender du også til, hvor ærgerligt det er, at man smider den overskydende surdej ud. Men måske det problem er slut. Du kan nemlig bruge den overskydende surdej til at bage disse skønne knækbrød. Når du bager knækbrød med surdej, får du knækbrød med god smag og masser af sprødhed. Det bliver næsten ikke nemmere at bage gode knækbrød. Og du kan bage dem, lige meget om du er nybegynder eller øvet. God bagelyst!

Se opskrift
knækbrød med surdej

Køkkentid
10 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Knækbrød med surdej: 3 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen på 180°C varmluft.
  2. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  3. Tilsæt surdej samt vand og olivenolie. Rør det hele godt sammen til en ensartet masse.
  4. Del dejen i to lige store stykker og rul hvert dejstykke ud til en firkant, mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 2 mm. Fjern det øverste bagepapir og rids dejen med en kniv, så du får ca. 16 stykker knækbrød pr. bradepande.
  5. Bag ved 180°C varmluft i ca. 25 min., til de er gyldne og sprøde.
  6. Lad knækbrødende køle af og knæk dem fra hinanden.
  7. Opbevar dine knækbrød med surdej i en lufttæt beholder.

Et godt tip: Bryder du dig heller ikke om at smide overskydende mad ud? Ligesom du kan bruge din overskydende surdej i knækbrød, kan du også bruge dine havregrødsrester. Bag disse skønne knækgrød, der er lavet på havregrød.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.