Knækbrød med surdej

De sprøde knækbrød med surdej er både nemme at bage og smager skønt. Om det er til den lille sult eller ostebordet er lige meget – de passer nemlig til det hele!

Hvis du jævnligt bager med surdej, kender du også til, hvor ærgerligt det er, at man smider den overskydende surdej ud. Men måske det problem er slut. Du kan nemlig bruge den overskydende surdej til at bage disse skønne knækbrød. Når du bager knækbrød med surdej, får du knækbrød med god smag og masser af sprødhed. Det bliver næsten ikke nemmere at bage gode knækbrød. Og du kan bage dem, lige meget om du er nybegynder eller øvet. God bagelyst!

Se opskrift
knækbrød med surdej

Køkkentid
10 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Knækbrød med surdej: 3 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen på 180°C varmluft.
  2. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  3. Tilsæt surdej samt vand og olivenolie. Rør det hele godt sammen til en ensartet masse.
  4. Del dejen i to lige store stykker og rul hvert dejstykke ud til en firkant, mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 2 mm. Fjern det øverste bagepapir og rids dejen med en kniv, så du får ca. 16 stykker knækbrød pr. bradepande.
  5. Bag ved 180°C varmluft i ca. 25 min., til de er gyldne og sprøde.
  6. Lad knækbrødende køle af og knæk dem fra hinanden.
  7. Opbevar dine knækbrød med surdej i en lufttæt beholder.

Et godt tip: Bryder du dig heller ikke om at smide overskydende mad ud? Ligesom du kan bruge din overskydende surdej i knækbrød, kan du også bruge dine havregrødsrester. Bag disse skønne knækgrød, der er lavet på havregrød.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.