Sådan gør du
- Forvarm ovnen på 180°C varmluft.
- Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Tilsæt surdej samt vand og olivenolie. Rør det hele godt sammen til en ensartet masse.
- Del dejen i to lige store stykker og rul hvert dejstykke ud til en firkant, mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 2 mm. Fjern det øverste bagepapir og rids dejen med en kniv, så du får ca. 16 stykker knækbrød pr. bradepande.
- Bag ved 180°C varmluft i ca. 25 min., til de er gyldne og sprøde.
- Lad knækbrødende køle af og knæk dem fra hinanden.
- Opbevar dine knækbrød med surdej i en lufttæt beholder.
Et godt tip: Bryder du dig heller ikke om at smide overskydende mad ud? Ligesom du kan bruge din overskydende surdej i knækbrød, kan du også bruge dine havregrødsrester. Bag disse skønne knækgrød, der er lavet på havregrød. Ellers kan du også lave sprøde snacks af dit tørre rugbrød. Brug det til at lave sprøde rugbrødsstænger, der kan dyppes i hummus.