Knækbrød med surdej

De sprøde knækbrød med surdej er både nemme at bage og smager skønt. Om det er til den lille sult eller ostebordet er lige meget – de passer nemlig til det hele!

Hvis du jævnligt bager med surdej, kender du også til, hvor ærgerligt det er, at man smider den overskydende surdej ud. Men måske det problem er slut. Du kan nemlig bruge den overskydende surdej til at bage disse skønne knækbrød. Når du bager knækbrød med surdej, får du knækbrød med god smag og masser af sprødhed. Det bliver næsten ikke nemmere at bage gode knækbrød. Og du kan bage dem, lige meget om du er nybegynder eller øvet. God bagelyst!

Se opskrift
knækbrød med surdej

Køkkentid
10 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Knækbrød med surdej: 3 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen på 180°C varmluft.
  2. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  3. Tilsæt surdej samt vand og olivenolie. Rør det hele godt sammen til en ensartet masse.
  4. Del dejen i to lige store stykker og rul hvert dejstykke ud til en firkant, mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 2 mm. Fjern det øverste bagepapir og rids dejen med en kniv, så du får ca. 16 stykker knækbrød pr. bradepande.
  5. Bag ved 180°C varmluft i ca. 25 min., til de er gyldne og sprøde.
  6. Lad knækbrødende køle af og knæk dem fra hinanden.
  7. Opbevar dine knækbrød med surdej i en lufttæt beholder.

Et godt tip: Bryder du dig heller ikke om at smide overskydende mad ud? Ligesom du kan bruge din overskydende surdej i knækbrød, kan du også bruge dine havregrødsrester. Bag disse skønne knækgrød, der er lavet på havregrød.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.