Knækbrød med surdej

De sprøde knækbrød med surdej er både nemme at bage og smager skønt. Om det er til den lille sult eller ostebordet er lige meget – de passer nemlig til det hele!

Hvis du jævnligt bager med surdej, kender du også til, hvor ærgerligt det er, at man smider den overskydende surdej ud. Men måske det problem er slut. Du kan nemlig bruge den overskydende surdej til at bage disse skønne knækbrød. Når du bager knækbrød med surdej, får du knækbrød med god smag og masser af sprødhed. Det bliver næsten ikke nemmere at bage gode knækbrød. Og du kan bage dem, lige meget om du er nybegynder eller øvet. God bagelyst!

Se opskrift
knækbrød med surdej

Køkkentid
10 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Knækbrød med surdej: 3 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen på 180°C varmluft.
  2. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  3. Tilsæt surdej samt vand og olivenolie. Rør det hele godt sammen til en ensartet masse.
  4. Del dejen i to lige store stykker og rul hvert dejstykke ud til en firkant, mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 2 mm. Fjern det øverste bagepapir og rids dejen med en kniv, så du får ca. 16 stykker knækbrød pr. bradepande.
  5. Bag ved 180°C varmluft i ca. 25 min., til de er gyldne og sprøde.
  6. Lad knækbrødende køle af og knæk dem fra hinanden.
  7. Opbevar dine knækbrød med surdej i en lufttæt beholder.

Et godt tip: Bryder du dig heller ikke om at smide overskydende mad ud? Ligesom du kan bruge din overskydende surdej i knækbrød, kan du også bruge dine havregrødsrester. Bag disse skønne knækgrød, der er lavet på havregrød.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.