Sådan gør du
Dag 1
- Hæld vand i en skål og tilsæt Valsemøllen tørgær og bland posens indhold i.
- Ælt dejen i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 14 minutter – indtil dejen slipper skålens sider.
- Hæld dejen i en oliesmurt skål, dæk den til med et tætsluttende låg eller film og lad den stå på køkkenbordet i 30-60 min. indtil den viser aktivitet.
- Fold dejen. (Se hvordan i filmen her).
- Lad dejen hæve på køl i 8-24 timer.
Dag 2
- Forvarm ovnen til 250°C.
- Hæld forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord og drys lidt mel ovenpå – det gør dejen nemmere at arbejde med.
- Del dejen i 6-10 stykker (afhængig af størrelse) med en dejdeler og kom dem forsigtigt over på en bageplade, beklædt med bagepapir.
- Pensl hver focaccia med 1 spsk olivenolie og top med fx sorte oliven, cherrytomater eller rosmarin, og drys med flagesalt.
- Skru ovnen ned til 220°C varmluft og bag focaccia i ca. 18-20 minutter til de er gyldne.
- Lad brødene køle af på en rist.