Dadelkugler

Dadelkugler smager fantastisk og er perfekte som en snack, lille dessert eller bare til eftermiddagskaffen, hvis den søde tand skulle melde sin ankomst. Med et twist af appelsin er de også perfekte i juletiden.

Maria Charlotte har endnu engang tryllet en fantastisk og lækker opskrift frem til os, som gør det nemt at bruge sit overskydende, måske lidt tørre rugbrød og på den måde undgå madspild. Så hvis du har rugbrød til overs, som du allerede nu ved, at du nok ikke får spist – så prøv endelig at lave disse lækre dadelkugler. Se flere lækre madspildsopskrifter her.

Se opskrift
Dadelkugler

Køkkentid
35 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Dadelkugler: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

20 dadelkugler

Dadelkugler

140 g daggammelt rugbrød, ca. 4 skiver
230 g dadler, uden sten
Skal fra 1 hel appelsin
Saft fra en ½ appelsin
45 g kakaopulver
0,5 tsk. flagesalt
100 g mørk chokolade, grofthakket

Pynt
1 god håndfuld kokosflager

Sådan gør du

 

  1. Skær rugbrødet i grove tern.
  2. Kom dadler, rugbrødstern, appelsinskal- og saft, kakaopulver, flagesalt og mørk chokolade i en foodprocessor og blend, til du har en homogen dadelmasse. Sæt dadelmassen på køl i 30 minutter.
  3. Tril dadelmassen til små dadelkugler i ønsket størrelse.
  4. Vend dadelkuglerne i kokosflager og opbevar dem i en lufttæt beholder, på køl.

Et godt tip: Brug også dit daggamle rugbrød til at lave Croque Madame og Croque Monsieur.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.