Dadelkugler

Dadelkugler smager fantastisk og er perfekte som en snack, lille dessert eller bare til eftermiddagskaffen, hvis den søde tand skulle melde sin ankomst. Med et twist af appelsin er de også perfekte i juletiden.

Maria Charlotte har endnu engang tryllet en fantastisk og lækker opskrift frem til os, som gør det nemt at bruge sit overskydende, måske lidt tørre rugbrød og på den måde undgå madspild. Så hvis du har rugbrød til overs, som du allerede nu ved, at du nok ikke får spist – så prøv endelig at lave disse lækre dadelkugler. Se flere lækre madspildsopskrifter her.

Se opskrift
Dadelkugler

Køkkentid
35 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Dadelkugler: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

20 dadelkugler

Dadelkugler

140 g daggammelt rugbrød, ca. 4 skiver
230 g dadler, uden sten
Skal fra 1 hel appelsin
Saft fra en ½ appelsin
45 g kakaopulver
0,5 tsk. flagesalt
100 g mørk chokolade, grofthakket

Pynt
1 god håndfuld kokosflager

Sådan gør du

 

  1. Skær rugbrødet i grove tern.
  2. Kom dadler, rugbrødstern, appelsinskal- og saft, kakaopulver, flagesalt og mørk chokolade i en foodprocessor og blend, til du har en homogen dadelmasse. Sæt dadelmassen på køl i 30 minutter.
  3. Tril dadelmassen til små dadelkugler i ønsket størrelse.
  4. Vend dadelkuglerne i kokosflager og opbevar dem i en lufttæt beholder, på køl.

Et godt tip: Brug også dit daggamle rugbrød til at lave Croque Madame og Croque Monsieur.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.