Dadelkugler

Dadelkugler smager fantastisk og er perfekte som en snack, lille dessert eller bare til eftermiddagskaffen, hvis den søde tand skulle melde sin ankomst. Med et twist af appelsin er de også perfekte i juletiden.

Maria Charlotte har endnu engang tryllet en fantastisk og lækker opskrift frem til os, som gør det nemt at bruge sit overskydende, måske lidt tørre rugbrød og på den måde undgå madspild. Så hvis du har rugbrød til overs, som du allerede nu ved, at du nok ikke får spist – så prøv endelig at lave disse lækre dadelkugler. Se flere lækre madspildsopskrifter her.

Se opskrift
Dadelkugler

Køkkentid
35 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Dadelkugler: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

20 dadelkugler

Dadelkugler

140 g daggammelt rugbrød, ca. 4 skiver
230 g dadler, uden sten
Skal fra 1 hel appelsin
Saft fra en ½ appelsin
45 g kakaopulver
0,5 tsk. flagesalt
100 g mørk chokolade, grofthakket

Pynt
1 god håndfuld kokosflager

Sådan gør du

 

  1. Skær rugbrødet i grove tern.
  2. Kom dadler, rugbrødstern, appelsinskal- og saft, kakaopulver, flagesalt og mørk chokolade i en foodprocessor og blend, til du har en homogen dadelmasse. Sæt dadelmassen på køl i 30 minutter.
  3. Tril dadelmassen til små dadelkugler i ønsket størrelse.
  4. Vend dadelkuglerne i kokosflager og opbevar dem i en lufttæt beholder, på køl.

Et godt tip: Brug også dit daggamle rugbrød til at lave Croque Madame og Croque Monsieur.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.