Dadelkugler

Dadelkugler smager fantastisk og er perfekte som en snack, lille dessert eller bare til eftermiddagskaffen, hvis den søde tand skulle melde sin ankomst. Med et twist af appelsin er de også perfekte i juletiden.

Maria Charlotte har endnu engang tryllet en fantastisk og lækker opskrift frem til os, som gør det nemt at bruge sit overskydende, måske lidt tørre rugbrød og på den måde undgå madspild. Så hvis du har rugbrød til overs, som du allerede nu ved, at du nok ikke får spist – så prøv endelig at lave disse lækre dadelkugler. Se flere lækre madspildsopskrifter her.

Se opskrift
Dadelkugler

Køkkentid
35 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Dadelkugler: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

20 dadelkugler

Dadelkugler

140 g daggammelt rugbrød, ca. 4 skiver
230 g dadler, uden sten
Skal fra 1 hel appelsin
Saft fra en ½ appelsin
45 g kakaopulver
0,5 tsk. flagesalt
100 g mørk chokolade, grofthakket

Pynt
1 god håndfuld kokosflager

Sådan gør du

 

  1. Skær rugbrødet i grove tern.
  2. Kom dadler, rugbrødstern, appelsinskal- og saft, kakaopulver, flagesalt og mørk chokolade i en foodprocessor og blend, til du har en homogen dadelmasse. Sæt dadelmassen på køl i 30 minutter.
  3. Tril dadelmassen til små dadelkugler i ønsket størrelse.
  4. Vend dadelkuglerne i kokosflager og opbevar dem i en lufttæt beholder, på køl.

Et godt tip: Brug også dit daggamle rugbrød til at lave Croque Madame og Croque Monsieur.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.