Koldskålsgrød med jordbær

Koldskålsgrød er en lækker køleskabsgrød der er indbegrebet af sommer. Den er lavet på en sød og lækker jordbærkoldskål, som også sagtens kan nydes, som den er.

Hvis du har en rest af koldskål, er det oplagt at lave den til en cremet koldskålsgrød. Den lækre, kolde grød er skøn i sommerens varme, da den er mættende og samtidig frisk og kold. Den er med til at give en god start på dagen med en smag af dansk sommer. Server den hele sommeren, og når der er en rest koldskål i køleskabet.

Se opskrift

Køkkentid
10 min.

Ventetid
8 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldskålsgrød med jordbær: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 portion

Koldskål med jordbær
1 æg
20 g brun farin
2 tsk vaniljesukker
500 g kærnemælk
300 g tykmælk
250 g friske jordbær
1 nip citronsaft eller citronskal

Koldskålsgrød
1,5 dl færdig jordbærkoldskål
1 spsk Valsemøllen økologiske chiafrø
1 spsk Valsemøllen økologiske grovvalsede havregryn
1 nip salt

Sådan gør du

Jordbærkoldskål

  1. Kom æg, vaniljesukker og brun farin i en stor skål og pisk det grundigt sammen til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 1,5 minut.
  2. Kom citronsaft, tykmælk og kærnemælk i skålen og pisk koldskålen sammen til den er luftig og tykner lidt. Det tager ca. 2-3 minutter.
  3. Rens jordbærene, blend dem til en puré og vend dem til sidst grundigt i koldskålen.
  4. Skru evt. op og ned for kærnemælk, citronsaft, sukker, eller jordbær alt afhængig af, hvor sød eller syrlig du ønsker din koldskål.

Koldskålsgrød

  1. Bland koldskål, havregryn og chiafrø grundigt sammen i en bøtte, og lad blandingen stå i 10 min.
  2. Rør røres blandingen grundigt igennem igen efter 10 min, og sæt koldskålsgrøden på køl natten over med låg på.
  3. Om morgenen røres grøden godt igennem og toppes med din favorit topping.
  4. Top fx grøden med friske bær, mysli, kakaonibs og kokos.

Er godt tip: Ønsker du blot at spise den lækre koldskål, som den er, kan du nemt servere den med hjemmebagte kammerjunkere. De sprøde småkager er altid skønne oven på en portion koldskål. Find opskriften på klassiske kammerjunkere her. Ellers kan du lave denne sprøde koldskålscrunch, der er en lidt sundere topping til din koldskål.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.