Koldskålsgrød med jordbær

Koldskålsgrød er en lækker køleskabsgrød der er indbegrebet af sommer. Den er lavet på en sød og lækker jordbærkoldskål, som også sagtens kan nydes, som den er.

Hvis du har en rest af koldskål, er det oplagt at lave den til en cremet koldskålsgrød. Den lækre, kolde grød er skøn i sommerens varme, da den er mættende og samtidig frisk og kold. Den er med til at give en god start på dagen med en smag af dansk sommer. Server den hele sommeren, og når der er en rest koldskål i køleskabet.

Se opskrift

Køkkentid
10 min.

Ventetid
8 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 portion

Koldskål med jordbær
1 æg
20 g brun farin
2 tsk vaniljesukker
500 g kærnemælk
300 g tykmælk
250 g friske jordbær
1 nip citronsaft eller citronskal

Koldskålsgrød
1,5 dl færdig jordbærkoldskål
1 spsk Valsemøllen økologiske chiafrø
1 spsk Valsemøllen økologiske grovvalsede havregryn
1 nip salt

Sådan gør du

Jordbærkoldskål

  1. Kom æg, vaniljesukker og brun farin i en stor skål og pisk det grundigt sammen til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 1,5 minut.
  2. Kom citronsaft, tykmælk og kærnemælk i skålen og pisk koldskålen sammen til den er luftig og tykner lidt. Det tager ca. 2-3 minutter.
  3. Rens jordbærene, blend dem til en puré og vend dem til sidst grundigt i koldskålen.
  4. Skru evt. op og ned for kærnemælk, citronsaft, sukker, eller jordbær alt afhængig af, hvor sød eller syrlig du ønsker din koldskål.

Koldskålsgrød

  1. Bland koldskål, havregryn og chiafrø grundigt sammen i en bøtte, og lad blandingen stå i 10 min.
  2. Rør røres blandingen grundigt igennem igen efter 10 min, og sæt koldskålsgrøden på køl natten over med låg på.
  3. Om morgenen røres grøden godt igennem og toppes med din favorit topping.
  4. Top fx grøden med friske bær, mysli, kakaonibs og kokos.

Er godt tip: Ønsker du blot at spise den lækre koldskål, som den er, kan du nemt servere den med hjemmebagte kammerjunkere. De sprøde småkager er altid skønne oven på en portion koldskål. Find opskriften på klassiske kammerjunkere her. Ellers kan du lave denne sprøde koldskålscrunch, der er en lidt sundere topping til din koldskål.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.