Koldskålsgrød med jordbær

Koldskålsgrød er en lækker køleskabsgrød der er indbegrebet af sommer. Den er lavet på en sød og lækker jordbærkoldskål, som også sagtens kan nydes, som den er.

Hvis du har en rest af koldskål, er det oplagt at lave den til en cremet koldskålsgrød. Den lækre, kolde grød er skøn i sommerens varme, da den er mættende og samtidig frisk og kold. Den er med til at give en god start på dagen med en smag af dansk sommer. Server den hele sommeren, og når der er en rest koldskål i køleskabet.

Se opskrift

Køkkentid
10 min.

Ventetid
8 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldskålsgrød med jordbær: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 portion

Koldskål med jordbær
1 æg
20 g brun farin
2 tsk vaniljesukker
500 g kærnemælk
300 g tykmælk
250 g friske jordbær
1 nip citronsaft eller citronskal

Koldskålsgrød
1,5 dl færdig jordbærkoldskål
1 spsk Valsemøllen økologiske chiafrø
1 spsk Valsemøllen økologiske grovvalsede havregryn
1 nip salt

Sådan gør du

Jordbærkoldskål

  1. Kom æg, vaniljesukker og brun farin i en stor skål og pisk det grundigt sammen til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 1,5 minut.
  2. Kom citronsaft, tykmælk og kærnemælk i skålen og pisk koldskålen sammen til den er luftig og tykner lidt. Det tager ca. 2-3 minutter.
  3. Rens jordbærene, blend dem til en puré og vend dem til sidst grundigt i koldskålen.
  4. Skru evt. op og ned for kærnemælk, citronsaft, sukker, eller jordbær alt afhængig af, hvor sød eller syrlig du ønsker din koldskål.

Koldskålsgrød

  1. Bland koldskål, havregryn og chiafrø grundigt sammen i en bøtte, og lad blandingen stå i 10 min.
  2. Rør røres blandingen grundigt igennem igen efter 10 min, og sæt koldskålsgrøden på køl natten over med låg på.
  3. Om morgenen røres grøden godt igennem og toppes med din favorit topping.
  4. Top fx grøden med friske bær, mysli, kakaonibs og kokos.

Er godt tip: Ønsker du blot at spise den lækre koldskål, som den er, kan du nemt servere den med hjemmebagte kammerjunkere. De sprøde småkager er altid skønne oven på en portion koldskål. Find opskriften på klassiske kammerjunkere her. Ellers kan du lave denne sprøde koldskålscrunch, der er en lidt sundere topping til din koldskål.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.