Koldskålsgrød med jordbær

Koldskålsgrød er en lækker køleskabsgrød der er indbegrebet af sommer. Den er lavet på en sød og lækker jordbærkoldskål, som også sagtens kan nydes, som den er.

Hvis du har en rest af koldskål, er det oplagt at lave den til en cremet koldskålsgrød. Den lækre, kolde grød er skøn i sommerens varme, da den er mættende og samtidig frisk og kold. Den er med til at give en god start på dagen med en smag af dansk sommer. Server den hele sommeren, og når der er en rest koldskål i køleskabet.

Se opskrift

Køkkentid
10 min.

Ventetid
8 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Koldskålsgrød med jordbær: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 portion

Koldskål med jordbær
1 æg
20 g brun farin
2 tsk vaniljesukker
500 g kærnemælk
300 g tykmælk
250 g friske jordbær
1 nip citronsaft eller citronskal

Koldskålsgrød
1,5 dl færdig jordbærkoldskål
1 spsk Valsemøllen økologiske chiafrø
1 spsk Valsemøllen økologiske grovvalsede havregryn
1 nip salt

Sådan gør du

Jordbærkoldskål

  1. Kom æg, vaniljesukker og brun farin i en stor skål og pisk det grundigt sammen til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 1,5 minut.
  2. Kom citronsaft, tykmælk og kærnemælk i skålen og pisk koldskålen sammen til den er luftig og tykner lidt. Det tager ca. 2-3 minutter.
  3. Rens jordbærene, blend dem til en puré og vend dem til sidst grundigt i koldskålen.
  4. Skru evt. op og ned for kærnemælk, citronsaft, sukker, eller jordbær alt afhængig af, hvor sød eller syrlig du ønsker din koldskål.

Koldskålsgrød

  1. Bland koldskål, havregryn og chiafrø grundigt sammen i en bøtte, og lad blandingen stå i 10 min.
  2. Rør røres blandingen grundigt igennem igen efter 10 min, og sæt koldskålsgrøden på køl natten over med låg på.
  3. Om morgenen røres grøden godt igennem og toppes med din favorit topping.
  4. Top fx grøden med friske bær, mysli, kakaonibs og kokos.

Er godt tip: Ønsker du blot at spise den lækre koldskål, som den er, kan du nemt servere den med hjemmebagte kammerjunkere. De sprøde småkager er altid skønne oven på en portion koldskål. Find opskriften på klassiske kammerjunkere her. Ellers kan du lave denne sprøde koldskålscrunch, der er en lidt sundere topping til din koldskål.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.