Quinoabrød med rugkerner

Nogle gange har man brug for at prøve noget andet, end det man plejer, og Ditsen har med dette quinoabrød bagt et lækkert madpakkebrød, som også kan bruges til mellemmåltider.

Ditte Ingemann også kaldet Ditsen har bloggen The food club og har lavet en opskrift for Valsemøllen, hvor kærligheden til økologiske frø og kerner kommer til udtryk. giv dig i kast med et lækkert quinoabrød med rugkerner, chiafrø og havregryn.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 d. 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 brød

200 g Valsemøllen Økologiske quinoa
100 g havregryn
50 g Valsemøllen økologiske chiafrø + 1½ dl vand
2 spsk. Valsemøllen Økologiske poppede rugkerner
½ dl vand
1 tsk. havsalt
1 tsk. bagepulver
1 spsk. æblecidereddike
½ dl olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Kom quinoa og havregryn i en skål – dæk med rigeligt vand og lad det stå overdækket natten over.
  2. Bland chiafrøene med 1½ dl vand og lad det ligeledes stå natten over.
  3. Dræn næste dag quinoa- og havregrynsblandingen og kom det i en foodprocessor sammen med de gelerede chiafrø og de øvrige ingredienser, hold lidt af de poppede rugkerner tilbage.
  4. Blend det hele godt sammen til en ensartet dej.
  5. Hæld dejen i en form på 1 liter beklædt med bagepapir og top med poppede rugkerner.
  6. Bag brødet i ovnen ved forvarmet ovn på 200°C (varmluft 175°C) i ca. 1½ time.
  7. Lad brødet køle helt af, inden det skæres ud.
  8. Opbevar brødet på køl, og kan med fordel ristet efter et par dage på køl.

Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.