Quinoabrød med rugkerner

Bag et quinoabrød, når du gerne vil prøve et anderledes brød. Brødet er nemlig bagt helt uden mel og gær, men det er samtidig fyldt med smag og giver en god mæthed. Quinoabrød er nemt at bage, da det ikke skal hæve inden det kommer i ovnen. Den eneste forberedelse der er, er at du skal sætte gryn og kerner i blød dagen inden. Ellers kan du bage et lækkert brød nemt og hurtigt. Server det som tilbehør, eller brug brødet som sandwichbrød i madpakken.

Se opskrift
quinoabrød

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 d. 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Quinoabrød med rugkerner: 3 ud af 5 baseret på 12 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Kom quinoa og havregryn i en skål. Dæk med rigeligt vand og lad det stå overdækket natten over.
  2. Bland chiafrøene med 1½ dl vand og lad dem ligeledes stå natten over.
  3. Dræn næste dag quinoa- og havregrynsblandingen og kom det i en foodprocessor sammen med de gelerede chiafrø og de øvrige ingredienser, hold lidt af de poppede rugkerner tilbage. Blend det hele godt sammen til en ensartet dej.
  4. Hæld dejen i en form på 1 liter beklædt med bagepapir og top med poppede rugkerner.
  5. Bag brødet i ovnen ved forvarmet ovn på 200°C (varmluft 175°C) i ca. 1½ time.
  6. Lad brødet køle helt af, inden det skæres ud.
  7. Opbevar brødet på køl. Det kan med fordel ristes efter et par dage på køl.
+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.