Quinoabrød med rugkerner

Bag et quinoabrød, når du gerne vil prøve et anderledes brød. Brødet er nemlig bagt helt uden mel og gær, men det er samtidig fyldt med smag og giver en god mæthed. Quinoabrød er nemt at bage, da det ikke skal hæve inden det kommer i ovnen. Den eneste forberedelse der er, er at du skal sætte gryn og kerner i blød dagen inden. Ellers kan du bage et lækkert brød nemt og hurtigt. Server det som tilbehør, eller brug brødet som sandwichbrød i madpakken.

Se opskrift
quinoabrød

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 d. 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Quinoabrød med rugkerner: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Kom quinoa og havregryn i en skål. Dæk med rigeligt vand og lad det stå overdækket natten over.
  2. Bland chiafrøene med 1½ dl vand og lad dem ligeledes stå natten over.
  3. Dræn næste dag quinoa- og havregrynsblandingen og kom det i en foodprocessor sammen med de gelerede chiafrø og de øvrige ingredienser, hold lidt af de poppede rugkerner tilbage. Blend det hele godt sammen til en ensartet dej.
  4. Hæld dejen i en form på 1 liter beklædt med bagepapir og top med poppede rugkerner.
  5. Bag brødet i ovnen ved forvarmet ovn på 200°C (varmluft 175°C) i ca. 1½ time.
  6. Lad brødet køle helt af, inden det skæres ud.
  7. Opbevar brødet på køl. Det kan med fordel ristes efter et par dage på køl.
+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.