Croque madame og croque monsieur

Måske kender du allerede til de franske café-klassikere croque madame og croque monsieur. De saftige sandwiches med ost, skinke og sennep er egentligt med hvidt brød, men i denne udgave har vi skiftet det lyse brød ud med rugbrød, der giver et groft resultat. Men valget er selvfølgelig helt op til dig – lyst eller mørkt brød. Forskellen på de to er at Croque Madame toppes med et lækkert spejlæg, men derudover er de to lækre luksus parisertoasts helt ens.

Se opskrift
croque madame

Køkkentid
10 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 stk.

4 skiver daggammelt rugbrød eller hvedebrød fx Valsemøllen Kernerugbrød
2 spsk. dijonsennep
4 skiver skinke
4 skiver ost
2 spsk. smør
1 spejlæg (til Croque Madame)

Sådan gør du

  1. Smør rugbrød eller hvedebrød med sennep. Kom dernæst to skiver skinke og to skiver ost på. Læg den anden skive brød ovenpå.
  2. Opvarm en pande med smør. Kom rugbrødstoastene på panden og lad dem stege til de er gyldne og osten er smeltet.
  3. Gør plads ved siden af til at spejle et æg, som du kan komme på den ene toast – croque madame. Ægget skal stege ved lav varme til hviden har sat sig. Anret spejlæg på toasten. Velbekomme.

Et godt tip: Bryder du dig ikke om sennep, kan du nemt smøre dine croque madame og monsieur med pesto i stedet for. Så smager de stadig skønt! Ægget er det, som adskiller de to typer af toast. Ønsker man et æg på begge toasts, må man selvfølgelig også meget gerne tilføje det.

Croque madame og croque monsieur er samtidig en genial måde at få brugt dit daggamle rugbrød eller hvedebrød, selvom det er ved at blive lidt tørt. Efter en tur på panden i smør, er det som om, at det lidt tørre brød får et helt nyt liv.

Vores opskrift på Croque madame og croque monsieur er derfor perfekte, når du ikke vil smide mad ud. Server dem til frokost med lidt salat til, og fyld også gerne lidt grønt i toasten, hvis du har lidt til overs i køleskabet. Find andre gode ideer til at undgå madspild lige her.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.