Sådan gør du
- Smør rugbrød eller hvedebrød med sennep. Kom dernæst to skiver skinke og to skiver ost på. Læg den anden skive brød ovenpå.
- Opvarm en pande med smør. Kom rugbrødstoastene på panden og lad dem stege til de er gyldne og osten er smeltet.
- Gør plads ved siden af til at spejle et æg, som du kan komme på den ene toast – croque madame. Ægget skal stege ved lav varme til hviden har sat sig. Anret spejlæg på toasten. Velbekomme.
Et godt tip: Bryder du dig ikke om sennep, kan du nemt smøre dine croque madame og monsieur med pesto i stedet for. Så smager de stadig skønt! Ægget er det, som adskiller de to typer af toast. Ønsker man et æg på begge toasts, må man selvfølgelig også meget gerne tilføje det.
Croque madame og croque monsieur er samtidig en genial måde at få brugt dit daggamle rugbrød eller hvedebrød, selvom det er ved at blive lidt tørt. Efter en tur på panden i smør, er det som om, at det lidt tørre brød får et helt nyt liv.
Vores opskrift på Croque madame og croque monsieur er derfor perfekte, når du ikke vil smide mad ud. Server dem til frokost med lidt salat til, og fyld også gerne lidt grønt i toasten, hvis du har lidt til overs i køleskabet. Find andre gode ideer til at undgå madspild lige her.