Croque madame og croque monsieur

Måske kender du allerede til de franske café-klassikere croque madame og croque monsieur. De saftige sandwiches med ost, skinke og sennep er egentligt med hvidt brød, men i denne udgave har vi skiftet det lyse brød ud med rugbrød, der giver et groft resultat. Men valget er selvfølgelig helt op til dig – lyst eller mørkt brød. Forskellen på de to er at Croque Madame toppes med et lækkert spejlæg, men derudover er de to lækre luksus parisertoasts helt ens.

Se opskrift
croque madame

Køkkentid
10 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 stk.

4 skiver daggammelt rugbrød eller hvedebrød fx Valsemøllen Kernerugbrød
2 spsk. dijonsennep
4 skiver skinke
4 skiver ost
2 spsk. smør
1 spejlæg (til Croque Madame)

Sådan gør du

  1. Smør rugbrød eller hvedebrød med sennep. Kom dernæst to skiver skinke og to skiver ost på. Læg den anden skive brød ovenpå.
  2. Opvarm en pande med smør. Kom rugbrødstoastene på panden og lad dem stege til de er gyldne og osten er smeltet.
  3. Gør plads ved siden af til at spejle et æg, som du kan komme på den ene toast – croque madame. Ægget skal stege ved lav varme til hviden har sat sig. Anret spejlæg på toasten. Velbekomme.

Et godt tip: Bryder du dig ikke om sennep, kan du nemt smøre dine croque madame og monsieur med pesto i stedet for. Så smager de stadig skønt! Ægget er det, som adskiller de to typer af toast. Ønsker man et æg på begge toasts, må man selvfølgelig også meget gerne tilføje det.

Croque madame og croque monsieur er samtidig en genial måde at få brugt dit daggamle rugbrød eller hvedebrød, selvom det er ved at blive lidt tørt. Efter en tur på panden i smør, er det som om, at det lidt tørre brød får et helt nyt liv.

Vores opskrift på Croque madame og croque monsieur er derfor perfekte, når du ikke vil smide mad ud. Server dem til frokost med lidt salat til, og fyld også gerne lidt grønt i toasten, hvis du har lidt til overs i køleskabet. Find andre gode ideer til at undgå madspild lige her.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.