Croque madame og croque monsieur

Måske kender du allerede til de franske café-klassikere croque madame og croque monsieur. De saftige sandwiches med ost, skinke og sennep er egentligt med hvidt brød, men i denne udgave har vi skiftet det lyse brød ud med rugbrød, der giver et groft resultat. Men valget er selvfølgelig helt op til dig – lyst eller mørkt brød. Forskellen på de to er at Croque Madame toppes med et lækkert spejlæg, men derudover er de to lækre luksus parisertoasts helt ens.

Se opskrift
croque madame

Køkkentid
10 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

2 stk.

4 skiver daggammelt rugbrød eller hvedebrød fx Valsemøllen Kernerugbrød
2 spsk. dijonsennep
4 skiver skinke
4 skiver ost
2 spsk. smør
1 spejlæg (til Croque Madame)

Sådan gør du

  1. Smør rugbrød eller hvedebrød med sennep. Kom dernæst to skiver skinke og to skiver ost på. Læg den anden skive brød ovenpå.
  2. Opvarm en pande med smør. Kom rugbrødstoastene på panden og lad dem stege til de er gyldne og osten er smeltet.
  3. Gør plads ved siden af til at spejle et æg, som du kan komme på den ene toast – croque madame. Ægget skal stege ved lav varme til hviden har sat sig. Anret spejlæg på toasten. Velbekomme.

Et godt tip: Bryder du dig ikke om sennep, kan du nemt smøre dine croque madame og monsieur med pesto i stedet for. Så smager de stadig skønt! Ægget er det, som adskiller de to typer af toast. Ønsker man et æg på begge toasts, må man selvfølgelig også meget gerne tilføje det.

Croque madame og croque monsieur er samtidig en genial måde at få brugt dit daggamle rugbrød eller hvedebrød, selvom det er ved at blive lidt tørt. Efter en tur på panden i smør, er det som om, at det lidt tørre brød får et helt nyt liv.

Vores opskrift på Croque madame og croque monsieur er derfor perfekte, når du ikke vil smide mad ud. Server dem til frokost med lidt salat til, og fyld også gerne lidt grønt i toasten, hvis du har lidt til overs i køleskabet. Find andre gode ideer til at undgå madspild lige her.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.