Croutoner

Sprøde croutoner til salaten er noget af det bedste. De bliver endnu bedre, når du laver dem selv. Nem måde at få brugt dine brødrester på.

Hjemmelavede croutoner slår dem du køber. De er sprøde og saftige på samme tid, og så kan du bekæmpe madspild. Dit tørre brød skal nemlig ikke smides ud. Det kan blive til en lækker topping til din salat, der giver et sprødt indslag i den friske salat. Du kan også bruge dem i supper eller spise dem som snacks. De lækre brødtern er så nemme at lave, at det næsten ikke kan betale sig at købe dem. Alt slags brød kan bruges – både rugbrød, hvedebrød, fuldkornsbrød og surdejsbrød. Så kan du krydre dem, som du bedst kan lide det.

Se opskrift
croutoner

Køkkentid
10 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Croutoner: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

4 skiver daggammelt brød – det kan også være rugbrød!
2 spsk. olivenolie
1 tsk. flagesalt
Evt. krydderier, hvidløg eller urter

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180°C varmluft.
  2. Skær brødet i tern, ca. 1 x 1 cm. Vend dem med olivenolie.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel brødstykkerne godt. Drys med flagesalt og evt. krydderurter, krydderier eller hvidløg, hvis du ønsker.
  4. Bag dem i ca. 10-12 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
  5. Lad dem afkøle helt. Opbevar croutonerne på et glas eller i en lufttæt beholder

Et godt tip: De sprøde croutoner kan også laves som stave. Så er de en nem og lækker snack, du kan dyppe i lækre dips. Prøv fx denne opskrift på peberfrugthummus med rugbrødsstænger, eller spis dem med en hjemmelavet guacamole.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.