Croutoner

Sprøde croutoner til salaten er noget af det bedste. De bliver endnu bedre, når du laver dem selv. Nem måde at få brugt dine brødrester på.

Hjemmelavede croutoner slår dem du køber. De er sprøde og saftige på samme tid, og så kan du bekæmpe madspild. Dit tørre brød skal nemlig ikke smides ud. Det kan blive til en lækker topping til din salat, der giver et sprødt indslag i den friske salat. Du kan også bruge dem i supper eller spise dem som snacks. De lækre brødtern er så nemme at lave, at det næsten ikke kan betale sig at købe dem. Alt slags brød kan bruges – både rugbrød, hvedebrød, fuldkornsbrød og surdejsbrød. Så kan du krydre dem, som du bedst kan lide det.

Se opskrift
croutoner

Køkkentid
10 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Croutoner: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

4 skiver daggammelt brød – det kan også være rugbrød!
2 spsk. olivenolie
1 tsk. flagesalt
Evt. krydderier, hvidløg eller urter

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180°C varmluft.
  2. Skær brødet i tern, ca. 1 x 1 cm. Vend dem med olivenolie.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel brødstykkerne godt. Drys med flagesalt og evt. krydderurter, krydderier eller hvidløg, hvis du ønsker.
  4. Bag dem i ca. 10-12 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
  5. Lad dem afkøle helt. Opbevar croutonerne på et glas eller i en lufttæt beholder

Et godt tip: De sprøde croutoner kan også laves som stave. Så er de en nem og lækker snack, du kan dyppe i lækre dips. Prøv fx denne opskrift på peberfrugthummus med rugbrødsstænger, eller spis dem med en hjemmelavet guacamole.