Arme riddere

Arme riddere er en ægte reste-ret, det er faktisk en glimrende Stop Spild Af Mad dessert! De lækre søde arme riddere opskrift, også kaldet for french toast, er perfekte til morgenmad, til eftermiddagshyggen eller som en nem dessert.

Naturligvis skal man ikke spise muggent brød – det er direkte sundhedsskadeligt! Heldigvis er er der mange stadier, inden det når så langt, hvor brødet sagtens kan bruges, selv om det ikke længere er optimalt til en ostemad eller andet lækkert. Opskriften på arme riddere kan du se som en base, som du kan justere på, alt efter behov. Har du fx en rest marmelade eller bær i fryseren, så kan du tilføje det til cremen. Cremen er  også helt perfekt uden noget i, og du kan også fuldstændig udelade at komme creme på toppen og i stedet bare lidt flydende honning, kanelsukker eller sirup.

Se opskrift
arme riddere

Køkkentid
10 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

4 skiver daggammelt brød
2 stk æg
1 dl mælk
1 spsk sukker
1 tsk kardemomme
1 nip salt
2 spsk smør til stegning

Creme

250 g mascarpone
20 g flormelis
60 g frosne hindbær (eller marmelade)

Sådan gør du

  1. Æg, mælk, kardemomme, salt og sukker piskes godt sammen.
  2. Dyp brødskiverne i blandingen på begge sider – bare kort, så de ikke suger for meget og bliver bløde.
  3. Varm en pande op på middelvarme med smør og steg dem i 1,5-2 minutter på hver side, til de er gyldne.
  4. Rør mascarpone, hindbær og flormelis sammen til en creme.
  5. Server dine arme riddere med friske bær (hvis du har), lidt sirup og friske bær, alt efter hvad der er i sæson.

Et godt tip: Cremen kan tilpasses årstiden. Har du fx ingen hindbær, men en æblekompot eller ribsgele stående, kan det også sagtens bruges. Server også cremen som tilbehør til vafler, pandekager eller is.

 

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.