Arme riddere

Arme riddere er en ægte reste-ret, det er faktisk en glimrende Stop Spild Af Mad dessert! De lækre søde arme riddere opskrift, også kaldet for french toast, er perfekte til morgenmad, til eftermiddagshyggen eller som en nem dessert.

Naturligvis skal man ikke spise muggent brød – det er direkte sundhedsskadeligt! Heldigvis er er der mange stadier, inden det når så langt, hvor brødet sagtens kan bruges, selv om det ikke længere er optimalt til en ostemad eller andet lækkert. Opskriften på arme riddere kan du se som en base, som du kan justere på, alt efter behov. Har du fx en rest marmelade eller bær i fryseren, så kan du tilføje det til cremen. Cremen er  også helt perfekt uden noget i, og du kan også fuldstændig udelade at komme creme på toppen og i stedet bare lidt flydende honning, kanelsukker eller sirup.

Se opskrift
arme riddere

Køkkentid
10 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 2 personer

4 skiver daggammelt brød
2 stk æg
1 dl mælk
1 spsk sukker
1 tsk kardemomme
1 nip salt
2 spsk smør til stegning

Creme

250 g mascarpone
20 g flormelis
60 g frosne hindbær (eller marmelade)

Sådan gør du

  1. Æg, mælk, kardemomme, salt og sukker piskes godt sammen.
  2. Dyp brødskiverne i blandingen på begge sider – bare kort, så de ikke suger for meget og bliver bløde.
  3. Varm en pande op på middelvarme med smør og steg dem i 1,5-2 minutter på hver side, til de er gyldne.
  4. Rør mascarpone, hindbær og flormelis sammen til en creme.
  5. Server dine arme riddere med friske bær (hvis du har), lidt sirup og friske bær, alt efter hvad der er i sæson.

Et godt tip: Cremen kan tilpasses årstiden. Har du fx ingen hindbær, men en æblekompot eller ribsgele stående, kan det også sagtens bruges. Server også cremen som tilbehør til vafler, pandekager eller is.