Arme riddere

Arme riddere er en ægte reste-ret, det er faktisk en glimrende Stop Spild Af Mad dessert! De lækre søde arme riddere opskrift, også kaldet for french toast, er perfekte til morgenmad, til eftermiddagshyggen eller som en nem dessert.

Naturligvis skal man ikke spise muggent brød – det er direkte sundhedsskadeligt! Heldigvis er er der mange stadier, inden det når så langt, hvor brødet sagtens kan bruges, selv om det ikke længere er optimalt til en ostemad eller andet lækkert. Opskriften på arme riddere kan du se som en base, som du kan justere på, alt efter behov. Har du fx en rest marmelade eller bær i fryseren, så kan du tilføje det til cremen. Cremen er  også helt perfekt uden noget i, og du kan også fuldstændig udelade at komme creme på toppen og i stedet bare lidt flydende honning, kanelsukker eller sirup.

Se opskrift
arme riddere

Køkkentid
10 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

4 skiver daggammelt brød
2 stk æg
1 dl mælk
1 spsk sukker
1 tsk kardemomme
1 nip salt
2 spsk smør til stegning

Creme

250 g mascarpone
20 g flormelis
60 g frosne hindbær (eller marmelade)

Sådan gør du

  1. Æg, mælk, kardemomme, salt og sukker piskes godt sammen.
  2. Dyp brødskiverne i blandingen på begge sider – bare kort, så de ikke suger for meget og bliver bløde.
  3. Varm en pande op på middelvarme med smør og steg dem i 1,5-2 minutter på hver side, til de er gyldne.
  4. Rør mascarpone, hindbær og flormelis sammen til en creme.
  5. Server dine arme riddere med friske bær (hvis du har), lidt sirup og friske bær, alt efter hvad der er i sæson.

Et godt tip: Cremen kan tilpasses årstiden. Har du fx ingen hindbær, men en æblekompot eller ribsgele stående, kan det også sagtens bruges. Server også cremen som tilbehør til vafler, pandekager eller is.

 

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.