Bread pudding

Kender du bread pudding? Det er en engelsk brødbaseret dessert, som smager virkelig godt. Bread pudding en fantastisk måde, hvorpå du kan forvandle dine kedelige brødrester på ny! Denne dessert er nem at lave, og det meste af tiden passer den sig selv. Bread pudding er en dessert, der kan tilpasses til alle og enhver smag.

Når man tilføjer kanel, rosiner og kardemomme til brødet, så får det den skønneste smag, som kan minde om en kanelsnegl. Hvis du er til kanelsnegle, er denne opskrift altså oplagt at give sig i kast med. Du kan se flere af vores madspild opskrifter her. 

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bread pudding: 1 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

4 personer

6 skriver daggammelt brød fx. Valsemøllen Økologiske Fødselsdagsboller eller Valsemøllen Koldhævede Surdejsboller
3 æg
1 dåse kondenseret mælk
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
½ tsk. flagsalt
30 g smør
1 god håndfuld rosiner

Serveringsforslag: Kan serveres med creme fraiche eller græsk yoghurt

 

Sådan gør du

 

  1. Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  2. Skær brødet i grove tern. Kom dem i et fad og bag det i ca. 3 minutter til brødternene er en smule sprødt.
  3. Pisk æg, kondenseret mælk, kanel, kardemomme og flagesalt sammen.
  4. Smør et ildfast fad med smør. Kom de ristede brødstykker i det smurte fad.
  5. Hæld æggeblandingen over og tryk det godt sammen. Tilsæt rosinerne og lad det stå og trække i 20 minutter.
  6. Kom fadet i ovnen og bag det i ca. 17-20 minutter, til æggemassen har sat sig og brødene er gyldne og sprøde.
  7. Servér desserten lun med fx græsk yoghurt eller creme fraiche.

Et godt tip: Pift desserten ekstra op ved at tilføje æbler i tern sammen med rosinerne.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.