Bread pudding

Kender du bread pudding? Det er en engelsk brødbaseret dessert, som smager virkelig godt. Bread pudding en fantastisk måde, hvorpå du kan forvandle dine kedelige brødrester på ny! Denne dessert er nem at lave, og det meste af tiden passer den sig selv. Bread pudding er en dessert, der kan tilpasses til alle og enhver smag.

Når man tilføjer kanel, rosiner og kardemomme til brødet, så får det den skønneste smag, som kan minde om en kanelsnegl. Hvis du er til kanelsnegle, er denne opskrift altså oplagt at give sig i kast med. Du kan se flere af vores madspild opskrifter her. 

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

4 personer

6 skriver daggammelt brød fx. Valsemøllen Økologiske Fødselsdagsboller eller Valsemøllen Koldhævede Surdejsboller
3 æg
1 dåse kondenseret mælk
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
½ tsk. flagsalt
30 g smør
1 god håndfuld rosiner

Serveringsforslag: Kan serveres med creme fraiche eller græsk yoghurt

 

Sådan gør du

 

  1. Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  2. Skær brødet i grove tern. Kom dem i et fad og bag det i ca. 3 minutter til brødternene er en smule sprødt.
  3. Pisk æg, kondenseret mælk, kanel, kardemomme og flagesalt sammen.
  4. Smør et ildfast fad med smør. Kom de ristede brødstykker i det smurte fad.
  5. Hæld æggeblandingen over og tryk det godt sammen. Tilsæt rosinerne og lad det stå og trække i 20 minutter.
  6. Kom fadet i ovnen og bag det i ca. 17-20 minutter, til æggemassen har sat sig og brødene er gyldne og sprøde.
  7. Servér desserten lun med fx græsk yoghurt eller creme fraiche.

Et godt tip: Pift desserten ekstra op ved at tilføje æbler i tern sammen med rosinerne.

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.