Bread pudding

Kender du bread pudding? Det er en engelsk brødbaseret dessert, som smager virkelig godt. Bread pudding en fantastisk måde, hvorpå du kan forvandle dine kedelige brødrester på ny! Denne dessert er nem at lave, og det meste af tiden passer den sig selv. Bread pudding er en dessert, der kan tilpasses til alle og enhver smag.

Når man tilføjer kanel, rosiner og kardemomme til brødet, så får det den skønneste smag, som kan minde om en kanelsnegl. Hvis du er til kanelsnegle, er denne opskrift altså oplagt at give sig i kast med. Du kan se flere af vores madspild opskrifter her. 

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

4 personer

6 skriver daggammelt brød fx. Valsemøllen Økologiske Fødselsdagsboller eller Valsemøllen Koldhævede Surdejsboller
3 æg
1 dåse kondenseret mælk
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
½ tsk. flagsalt
30 g smør
1 god håndfuld rosiner

Serveringsforslag: Kan serveres med creme fraiche eller græsk yoghurt

 

Sådan gør du

 

  1. Tænd ovnen på 200°C varmluft.
  2. Skær brødet i grove tern. Kom dem i et fad og bag det i ca. 3 minutter til brødternene er en smule sprødt.
  3. Pisk æg, kondenseret mælk, kanel, kardemomme og flagesalt sammen.
  4. Smør et ildfast fad med smør. Kom de ristede brødstykker i det smurte fad.
  5. Hæld æggeblandingen over og tryk det godt sammen. Tilsæt rosinerne og lad det stå og trække i 20 minutter.
  6. Kom fadet i ovnen og bag det i ca. 17-20 minutter, til æggemassen har sat sig og brødene er gyldne og sprøde.
  7. Servér desserten lun med fx græsk yoghurt eller creme fraiche.

Et godt tip: Pift desserten ekstra op ved at tilføje æbler i tern sammen med rosinerne.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.