Panini med serrano og mozzarella

Kender du det, at du står med et lækkert brød, men det er ved at blive tørt? Tryl dit lækre brød om til en sprød panini, som her er fyldt med serranoskinke, mozzarella og soltørrede tomater. Den sprøde sandwich smager af Italien, og kan egentlig sammensættes som du bedst kan lide den.

Panini er en luksusudgave af en sandwich. Den er fyldt med de skønneste sager, og så er den grillet sprød uden på. Vi har brugt surdejbrød til vores opskrift, men ligger du inde med en anden type brød, kan det også sagtens bruges. Paninien er nemlig den perfekte måde at undgå madspild. Skal den være endnu mere madspilds-venlig, kan du også fylde den med grillede grøntsager eller andet pålæg du har liggende.

Se opskrift

Køkkentid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 1 panini

2 skiver surdejsbrød fx bagt med Valsemøllen Koldhævede Surdejsboller
2 spsk. mayonnaise
1 kugle mozzarella
10 stk. semidried tomater
En god håndfuld salat
20 blade basilikum
3 skriver serranoskine
Olivenolie til pensling

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Smør det ene brød med mayo.
  2. Fordel salat, skinke, mozzarella, basilikum og tomater ovenpå mayonnaisen.
  3. Læg den anden brødskive på og pensl med lidt olivenolie på brødets top, så den får en gylden og sprød skorpe, når den grilles.
  4. Grill din panini i din toaster/paninirister til osten er smeltet og brødet er sprødt. Skær den over på midten.
  5. Velbekomme.

Et godt tip: Panini er perfekt, hvis du vil få brugt dit daggamle brød. Pift paninien op med Valsemøllen Økologisk Pesto eller lav en vegetarisk version med grillede auberginer og peberfrugter.