Panini med serrano og mozzarella

Kender du det, at du står med et lækkert brød, men det er ved at blive tørt? Tryl dit lækre brød om til en sprød panini, som her er fyldt med serranoskinke, mozzarella og soltørrede tomater. Den sprøde sandwich smager af Italien, og kan egentlig sammensættes som du bedst kan lide den.

Panini er en luksusudgave af en sandwich. Den er fyldt med de skønneste sager, og så er den grillet sprød uden på. Vi har brugt surdejbrød til vores opskrift, men ligger du inde med en anden type brød, kan det også sagtens bruges. Paninien er nemlig den perfekte måde at undgå madspild. Skal den være endnu mere madspilds-venlig, kan du også fylde den med grillede grøntsager eller andet pålæg du har liggende.

Se opskrift

Køkkentid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 panini

2 skiver surdejsbrød fx bagt med Valsemøllen Koldhævede Surdejsboller
2 spsk. mayonnaise
1 kugle mozzarella
10 stk. semidried tomater
En god håndfuld salat
20 blade basilikum
3 skriver serranoskine
Olivenolie til pensling

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Smør det ene brød med mayo.
  2. Fordel salat, skinke, mozzarella, basilikum og tomater ovenpå mayonnaisen.
  3. Læg den anden brødskive på og pensl med lidt olivenolie på brødets top, så den får en gylden og sprød skorpe, når den grilles.
  4. Grill din panini i din toaster/paninirister til osten er smeltet og brødet er sprødt. Skær den over på midten.
  5. Velbekomme.

Et godt tip: Panini er perfekt, hvis du vil få brugt dit daggamle brød. Pift paninien op med Valsemøllen Økologisk Pesto eller lav en vegetarisk version med grillede auberginer og peberfrugter.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.