Grøntsagstærte med overskudsgrønt

Kender du det, at dit køleskab er fyldt, men du ved ikke hvad du skal lave? Denne grøntsagstærte er fyldt med de grøntsager, du nu har liggende. På den måde kan du undgå madspild.

Grøntsagstærte smager altid skønt. Denne opskrift er en basis opskrift på en tærte, hvor du kan bruge lige det, som du har lyst til som fyld. Hvis det ikke kun er grøntsager du har liggende, kan du også sagtens fylde tærten med rester af kød eller ost. Selvom du måske ikke er vild med rester, er denne grøntsagstærte et bevis på, at man sagtens kan lave noget lækkert ud af sin overskudsmad. Familien vil elske det! Spis den med en sprød salat til.

Se opskrift
Grøntsagstærte

Køkkentid
15 min

Ventetid
50 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8-10 personer

Tærtebund
200 g smør
300 g hvedemel
50 g fuldkornshvedemel
150 g iskoldt vand
1 spsk flagesalt

Æggemasse
12 stk æg
160 ml mælk
200 g cremefraiche 18 %
1 spsk salt og friskkværnet peber
1 tsk revet muskatnød

Grøntsager
1000 g blandede grøntsager, fx løg, kartofler, jordskokker, porrer eller broccoli. (Her er brugt kartofler).

Desuden
1 dl urteolie (laves ved at blende fx 1 god håndfuld ramsløg med smagsneutral olie)

Sådan gør du

Æggemasse

  1. Alle ingredienser piskes godt sammen. Sæt til side til bunden og grøntsagerne er klar

Tærtebund

  1. Kom mel, smør og salt i en foodprocessor og blend til det har en ”savsmuldslignende” konsistens.
  2. Tilsæt vand ind til massen samler sig. Dejen må kun lige samle sig.
  3. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 45 min.
  4. Rul dejen tyndt ud, så det passer med en springform på 32 cm. Skær kanterne til, så tærten er pæn – gem evt. denne overskydende dej på frost.
  5. Bag bunden i ca. 15-20 min. på 160°C varmluft.

Stegte grøntsager

  1. Rengør dine grøntsager og snit dem efter ønsket form/størrelse.
  2. Læg dem i et fad, drys med lidt olivenolie og bag dem i ovnen sammen med tærtebunden.
  3. Lad dem kort afkøle og vend dem derefter med din urteolie og 1 spsk salt.
  4. Kom dem ned i din forbagte tærtebund og hæld æggemassen over.
  5. Bag tærten i 50-55 min på 160°C til æggemassen har sat sig.
  6. Lad den afkøle en smule før du skærer. Velbekomme.

Et godt tip: Har du en rest ost liggende, kan du sagten blande den i tærte eller putte det oven på. Det giver lige tærten et ekstra twist. Og skal det gå lidt hurtigt, kan du sagtens bruge Valsemøllens Grov Tærtedej Bageblanding. Så er tærtebunden hurtigt klar.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.