Grøntsagstærte med overskudsgrønt

Kender du det, at dit køleskab er fyldt, men du ved ikke hvad du skal lave? Denne grøntsagstærte er fyldt med de grøntsager, du nu har liggende. På den måde kan du undgå madspild.

Grøntsagstærte smager altid skønt. Denne opskrift er en basis opskrift på en tærte, hvor du kan bruge lige det, som du har lyst til som fyld. Hvis det ikke kun er grøntsager du har liggende, kan du også sagtens fylde tærten med rester af kød eller ost. Selvom du måske ikke er vild med rester, er denne grøntsagstærte et bevis på, at man sagtens kan lave noget lækkert ud af sin overskudsmad. Familien vil elske det! Spis den med en sprød salat til.

Se opskrift
Grøntsagstærte

Køkkentid
15 min

Ventetid
50 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

8-10 personer

Tærtebund
200 g smør
300 g Valsemøllen ØKO Hvedemel
50 g Valsemøllen Fuldkornshvedemel
150 g iskoldt vand
1 spsk flagesalt

Æggemasse
12 stk æg
160 ml mælk
200 g cremefraiche 18 %
1 spsk salt og friskkværnet peber
1 tsk revet muskatnød

Grøntsager
1000 g blandede grøntsager, fx løg, kartofler, jordskokker, porrer eller broccoli. (Her er brugt kartofler).

Desuden
1 dl urteolie (laves ved at blende fx 1 god håndfuld ramsløg med smagsneutral olie)

Sådan gør du

Æggemasse

 1. Alle ingredienser piskes godt sammen. Sæt til side til bunden og grøntsagerne er klar

Tærtebund

 1. Kom mel, smør og salt i en foodprocessor og blend til det har en ”savsmuldslignende” konsistens.
 2. Tilsæt vand ind til massen samler sig. Dejen må kun lige samle sig.
 3. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 45 min.
 4. Rul dejen tyndt ud, så det passer med en springform på 32 cm. Skær kanterne til, så tærten er pæn – gem evt. denne overskydende dej på frost.
 5. Bag bunden i ca. 15-20 min. på 160°C varmluft.

Stegte grøntsager

 1. Rengør dine grøntsager og snit dem efter ønsket form/størrelse.
 2. Læg dem i et fad, drys med lidt olivenolie og bag dem i ovnen sammen med tærtebunden.
 3. Lad dem kort afkøle og vend dem derefter med din urteolie og 1 spsk salt.
 4. Kom dem ned i din forbagte tærtebund og hæld æggemassen over.
 5. Bag tærten i 50-55 min på 160°C til æggemassen har sat sig.
 6. Lad den afkøle en smule før du skærer. Velbekomme.

Et godt tip: Har du en rest ost liggende, kan du sagten blande den i tærte eller putte det oven på. Det giver lige tærten et ekstra twist. Og skal det gå lidt hurtigt, kan du sagtens bruge Valsemøllens Grov Tærtedej Bageblanding. Så er tærtebunden hurtigt klar.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.