Kold grød med revet æble

Kold grød er en god måde at få bruge dine rester på. Her får du en lækker opskrift, hvor du kan anvende din overskydende havregrød. Det er både nemt og lækkert og kan varieres med et utal af muligheder for topping.

Hvis du elsker kold grød, kan du også lave en ekstra stor portion havregrød og gemme den i køleskabet. Det gør det nemmere om morgenen, smager skønt og så er det sundt. Den kolde grød er f.eks. et godt alternativ til den varme havregrød, når vejret er varmt. Top den med bær og frugter i sæson og efter smag. Du kan gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvis du leder efter flere opskrifter på grød eller hvis du vil have flere tips til at undgå madspild.

Se opskrift
kold grød

Køkkentid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 personer

2 dl rester havregrød
1 tsk vaniljepulver
2 spsk græsk yoghurt
1 æble, groftrevet
1 dl ristede hasselnødder, grofthakket
2 spsk flydende honning

Topping
Skiver af æble
Hasselnødder, groftakket

Sådan gør du

  1. Rør havregrødsresterne, vaniljepulver, groftrevet æble, honning, yoghurt, vaniljepulver og nødder sammen i en skål.
  2. Smag grøden til, hvis du synes den skal være sødere.
  3. Servér i to skåle og top med skiver af æble og hakkede hasselnødder.

Et godt tip: Har du en rest overskydende portion havregrød tilbage fra morgenmaden? Smid den ikke ud, heller ikke selvom du måske tænker: ”havregryn er alligevel så billige” eller ”der er alligevel ikke meget tilbage, så det gider jeg ikke gemme”.

Du kan foreksempel bruge resten i: grødboller, knækbrød, klatkager, pandekager eller en ny grød. Mulighederne er mange.

Udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, madskribent, foodstylist og ejer af Minimer – bæredygtig velsmag