Kold grød med æble

Kold grød med æble er en god måde at få bruge dine rester på. Her får du en lækker opskrift, hvor du kan anvende din overskydende havregrød. Det er både nemt og lækkert og kan varieres med et utal af muligheder for topping. Denne udgave er uden chiafrø.

Hvis du elsker kold grød med æble og havregryn, kan du også lave en ekstra stor portion havregrød og gemme den i køleskabet. Det gør det nemmere om morgenen, smager skønt og så er det sundt. Hvis du vil variere smagen, kan du koge din havregrød med kanel eller kokos, eller måske tilsætte frø og kerner, for at få en grovere grød. Den kolde grød er f.eks. et godt alternativ til den varme havregrød, når vejret er varmt. Top den med bær og frugter i sæson og efter smag. Du kan gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvis du leder efter flere opskrifter på grød eller hvis du vil have flere tips til at undgå madspild.

Se opskrift
kold grød med æble

Køkkentid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

2 dl rester havregrød
1 tsk vaniljepulver
2 spsk græsk yoghurt
1 æble, groftrevet
1 dl ristede hasselnødder, grofthakket
2 spsk flydende honning

Topping
Skiver af æble
Hasselnødder, groftakket

Sådan gør du

  1. Rør havregrødsresterne, vaniljepulver, groftrevet æble, honning, yoghurt, vaniljepulver og nødder sammen i en skål.
  2. Smag grøden til, hvis du synes den skal være sødere.
  3. Servér i to skåle og top med skiver af æble og hakkede hasselnødder.

Et godt tip: Har du en rest overskydende portion havregrød tilbage fra morgenmaden? Smid den ikke ud, heller ikke selvom du måske tænker: ”havregryn er alligevel så billige” eller ”der er alligevel ikke meget tilbage, så det gider jeg ikke gemme”. Du kan foreksempel bruge resten i: grødboller, knækbrød, klatkager, pandekager eller en ny grød. Mulighederne er mange, det er bare at gå i gang!

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.