Grødboller med chiafrø

Nemme og saftige koldhævede grødboller med chiafrø. Grøden gør, at bollerne bliver enormt saftige og holder sig længere friske.

Grødboller er dejlig nemme at lave, da grøden blot skal koge et par minutter og køle en smule inden brug. Det gode ved denne version er, at du kan lave dejen aften før og bage dem om morgen. Du får et skønt resultat, når du bager grødboller med chiafrø, da de holder på saftigheden. Bollerne er perfekte til et hyggeligt morgenbord.

Se opskrift
grødboller med chiafrø

Køkkentid
25 min.

Ventetid
6 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grødboller med chiafrø: 4 ud af 5 baseret på 83 anmeldelser

Opskrift

10-12 stk.

Grød
80 g havregryn
40 g Valsemøllen økologiske chiafrø
40 g Valsemøllen økologiske hørfrø
40 g Valsemøllen økologiske solsikkekerner
500 g vand

Boller
590 g grød
25 g gær
50 g olie
40 g sukker
10 g salt
ca. 300 g Valsemøllen hvedemel

Sådan gør du

Grød

  1. Bland havregryn, chiafrø, hørfrø, solsikkekerner og vand i en gryde. Kog grøden i 2 min. og afkøl.

Boller

  1. Rør alle ingredienserne sammen i en røremaskine i ca. 8-10 min med middel hastighed.
  2. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.
  3. Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 10-14 minutter.
  5. Lad dine grødboller med chiafrø køle af på en rist.

grødboller med chiafrø

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.