Grødboller med chiafrø

Nemme og saftige koldhævede grødboller med chiafrø. Grøden gør, at bollerne bliver enormt saftige og holder sig længere friske.

Grødboller er dejlig nemme at lave, da grøden blot skal koge et par minutter og køle en smule inden brug. Det gode ved denne version af chia boller er, at du kan lave dejen aften før og bage dem om morgen. Du får et skønt resultat, når du bager grødboller med chiafrø, da de holder på saftigheden. Bollerne er perfekte til et hyggeligt morgenbord.

Se opskrift
grødboller med chiafrø

Køkkentid
25 min.

Ventetid
6 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grødboller med chiafrø: 4 ud af 5 baseret på 154 anmeldelser

Opskrift

ca. 15 stk.

Grød
80 g havregryn
40 g Valsemøllen økologiske chiafrø
40 g Valsemøllen økologiske hørfrø
40 g Valsemøllen økologiske solsikkekerner
500 g vand

Boller
700 g grød
25 g gær
50 g olie
40 g sukker
10 g salt
ca. 300 g Valsemøllen hvedemel

Sådan gør du

Grød

  1. Bland havregryn, chiafrø, hørfrø, solsikkekerner og vand i en gryde. Kog grøden i 2 min. og afkøl.

Boller

  1. Rør alle ingredienserne sammen i en røremaskine i ca. 8-10 min med middel hastighed.
  2. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.
  3. Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 10-14 minutter.
  5. Lad dine grødboller med chiafrø køle af på en rist.

grødboller med chiafrø

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.