Grødboller med chiafrø

Nemme og saftige koldhævede grødboller med chiafrø. Grøden gør, at bollerne bliver enormt saftige og holder sig længere friske.

Grødboller er dejlig nemme at lave, da grøden blot skal koge et par minutter og køle en smule inden brug. Det gode ved denne version er, at du kan lave dejen aften før og bage dem om morgen. Du får et skønt resultat, når du bager grødboller med chiafrø, da de holder på saftigheden. Bollerne er perfekte til et hyggeligt morgenbord.

Se opskrift
grødboller med chiafrø

Køkkentid
25 min.

Ventetid
6 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grødboller med chiafrø: 4 ud af 5 baseret på 69 anmeldelser

Opskrift

til 10-12 stk.

Grød
80 g havregryn
40 g Valsemøllen økologiske chiafrø
40 g Valsemøllen økologiske hørfrø
40 g Valsemøllen økologiske solsikkekerner
500 g vand

Boller
590 g grød
25 g gær
50 g olie
40 g sukker
10 g salt
ca. 300 g Valsemøllen hvedemel

Sådan gør du

Grød

  1. Bland havregryn, chiafrø, hørfrø, solsikkekerner og vand i en gryde. Kog grøden i 2 min. og afkøl.

Boller

  1. Rør alle ingredienserne sammen i en røremaskine i ca. 8-10 min med middel hastighed.
  2. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.
  3. Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 10-14 minutter.
  5. Lad dine grødboller med chiafrø køle af på en rist.

grødboller med chiafrø