Grønt morgenbræt med hummus

Nogle morgener kræver en langsom start, og hvorfor ikke serverer et lækkert grønt morgenbræt og nyd det med friskpresset juice, smoothie og kaffe.

Et grønt morgenbræt er en skøn og lidt anderledes måde at serverer morgenmad eller brunch. Det giver en god start på dagen, at få et dejligt måltid mad. Server med hummus som mætter skønt, og et hjemmebagt brød. Det er et sundt og lækkert vegetarisk alternativ til en klassisk brunch. Savner du mere protein, kan du også sagtens servere blødkogte æg, der passer skønt til det grønne morgenbord.  Server det for dem du holder af, eller forkæl dig selv med et overdådigt morgenbord med masser af frugt og grønt. Det er en god start på dagen.

Se opskrift
grønt morgenbræt

Køkkentid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

1 avocado
2 kiwier
4 skiver rugbrød
2 boller
1 banan
1 håndfuld tomater
1 rødløg
2 passionsfrugter
2 håndfulde feltsalat
Smør
1 pose Valsemøllen Green Life Øko Linsehummus

Smoothie
1 banan
2 dl. Frosne bær
1 dl. Mælk
1 dl. Honningristet musli/crunch

Juice
4 appelsiner
3 store gulerødder
2 cm ingefær

Sådan gør du

  1. Halvér tomater, avocado, passionsfrugt og kiwier. Læg dem op på en flot skærebræt sammen med brød og feltsalat.
  2. Skær banan og rødløg i skiver.

Hummus

  1. Kom Hummusblandingen i en skål og tilsæt vand og olie.
  2. Rør det hele godt sammen.
  3. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens.
  4. Hæld den op i en lille skål og stil den på brættet.

Juice & smoothie

  1. Kom ingredienserne til juicen i juiceren og juice. Tilføj mere eller mindre ingefær alt efter dine smagsløg.
  2. Kom alle ingredienser til smoothien bortset fra musli i en blender og blend. Hæld op i glas og drys musli ovenpå.

Skal det være endnu mere luksus, kan du bage et hjemmebagt rugbrød eller et lækkert surdejsbrød. Find inspiration i vores bageunivers.

grønt morgenbræt

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.