Rødbedebrud

Bag lækre og svampede rødbedebrud, som er perfekte til madpakke eller som mættende tilbehør til aftensmaden. Bag rødbedebruddene ud fra en simpel bolledej, hvor du tilsætter æg efter æltningen, som gør dine boller lækre bløde. Vi har tilsat revet rødbede, der giver bollerne en flot rødlig farve og masser af saftighed, men du kan også sagtens bruge andre grøntsager, som du har til overs fra madlavningen.

Derudover har vi brugt Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel, der indeholder 20% fuldkorn, så du får lidt flere af de gode fibre. De 20% fuldkorn kan hverken smages eller mærkes på bageevnen.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Se flere spændende opskrifter, som vi har udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, her. Du kan også finde en masse gode opskrifter på Maria Charlottes egen hjemmeside, her.

 

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rødbedebrud: 3 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Sådan gør du

 

 1. Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker og salt.
 2. Tilsæt mel, og ælt på røremaskine i ca. 8 minutter ved lav hastighed, til dejen er lind og slipper skålens kanter.
 3. Tilsæt blødt smør, og ælt det ind i dejen et par minutter.
 4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
 5. Skræl rødbederne, og riv dem groft på et rivejern.
 6. Vend dejen ud på et bord, og lav en fordybning i midten.
 7. Tilsæt revet rødbede og et æg i fordybningen, og drys med ¾ græskarkerner. Fold dejen ind over hinanden, og brug en dejdeler eller en kniv til at hakke dejen i mindre stykker. Se hvordan i videoen nedenfor.
 8. Saml den hakkede dej til 10 rødbedebrud, og kom dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug gerne en spatel og hænderne til dette, så stykkerne ikke falder fra hinanden. Drys med de resterende græskarkerner.
 9. Lad brudene efterhæve tildækket i 45 minutter.
 10. Tænd ovnen på 200°C varmluft, og bag rødbedebrudene i 12-14 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
 11. Lad dem afkøle på en bagerist.

Et godt tip: Du kan også vælge at erstatte rødbede med andre slags grøntsager f.eks. gulerødder eller squash.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.