Rødbedebrud

Bag lækre og svampede rødbedebrud, som er perfekte til madpakke eller som mættende tilbehør til aftensmaden. Bag rødbedebruddene ud fra en simpel bolledej, hvor du tilsætter æg efter æltningen, som gør dine boller lækre bløde. Vi har tilsat revet rødbede, der giver bollerne en flot rødlig farve og masser af saftighed, men du kan også sagtens bruge andre grøntsager, som du har til overs fra madlavningen.

Derudover har vi brugt Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel, der indeholder 20% fuldkorn, så du får lidt flere af de gode fibre. De 20% fuldkorn kan hverken smages eller mærkes på bageevnen.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Se flere spændende opskrifter, som vi har udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, her. Du kan også finde en masse gode opskrifter på Maria Charlottes egen hjemmeside, her.

 

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rødbedebrud: 3 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Sådan gør du

 

 1. Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker og salt.
 2. Tilsæt mel, og ælt på røremaskine i ca. 8 minutter ved lav hastighed, til dejen er lind og slipper skålens kanter.
 3. Tilsæt blødt smør, og ælt det ind i dejen et par minutter.
 4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
 5. Skræl rødbederne, og riv dem groft på et rivejern.
 6. Vend dejen ud på et bord, og lav en fordybning i midten.
 7. Tilsæt revet rødbede og et æg i fordybningen, og drys med ¾ græskarkerner. Fold dejen ind over hinanden, og brug en dejdeler eller en kniv til at hakke dejen i mindre stykker. Se hvordan i videoen nedenfor.
 8. Saml den hakkede dej til 10 rødbedebrud, og kom dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug gerne en spatel og hænderne til dette, så stykkerne ikke falder fra hinanden. Drys med de resterende græskarkerner.
 9. Lad brudene efterhæve tildækket i 45 minutter.
 10. Tænd ovnen på 200°C varmluft, og bag rødbedebrudene i 12-14 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
 11. Lad dem afkøle på en bagerist.

Et godt tip: Du kan også vælge at erstatte rødbede med andre slags grøntsager f.eks. gulerødder eller squash.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.