Fladbrød med hummus, kålsalat og falafler

Hvem elsker ikke et friskt fladbrød med hummus? Vi har lavet en lækker vegetarisk opskrift på hjemmebagte fladbrød, serveret med Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, sprøde falafler, kålsalat og peberrodsyoghurt. En lækker ret til kødfrie dage.

Når du bager dine egne fladbrød, giver det en lækker sprødhed. Her er de serveret med en frisk kålsalat med peberrodsyoghurt, der både har sødme fra æbler og styrke fra peberroden. Vi har valgt at fylde brødet med hummus og falafel, men du kan selvfølgelig fylde det i, som du kan lide. Krydret kylling eller stegte grøntsager smager også skønt!

Se opskrift
fladbrød med hummus

Køkkentid
30 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fladbrød med hummus, kålsalat og falafler: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

Fladbrød
500 g stenformalet hvedemel
25 g gær
3,5 dl vand
1 tsk. sukker
½ tsk. salt

Hummus
1 pose Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus
2 dl vand
½ dl olie

Kålsalat og peberrodsyoghurt
15 rosenkål
2 æbler
4 spsk pinjekerner
2 dl græsk yoghurt 10%
3-4 tsk fintrevet frisk peberrod
1-2 tsk frispresset citronsaft
½ tsk salt

I øvrigt
12 falafler

Sådan gør du

Fladbrød

  1. Opløs gær i vandet. Bland mel, salt og sukker.
  2. Rør melblandingen i vandet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem.
  3. Lad dejen hæve lunt i 1 time.
  4. Slå dejen ned, del i 8-10 stykker og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord.
  5. Steges i 1-2 minutter på hver side på en pande med en anelse olivenolie.

Hummus

  1. Kom posens indhold i en skål, og tilsæt ca. 2 dl koldt vand og en ½ dl olie og rør rundt. Så er den klar.

Kålsalat med peberrodsyoghurt

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne.
  2. Fjern rosenkålens yderste blade. Snit kålen fint.
  3. Skær æblerne i små tern.
  4. Rør en dressing af græsk yoghurt, salt og fintrevet frisk peberrod. Smag til med citronsaft.
  5. Fyld fladbrød med hummus, kålsalat, dressing og falafler.

Et godt tip: Hvis det skal gå hurtigt, kan du også sagtens købe fladbrød eller madpandekager. Det smager også skønt!

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.