Fladbrød med hummus, kålsalat og falafler

Hvem elsker ikke et friskt fladbrød med hummus? Vi har lavet en lækker vegetarisk opskrift på hjemmebagte fladbrød serveret med hummus, sprøde falafler, kålsalat og peberrodsyoghurt. En lækker ret til kødfrie dage.

Når du bager dine egne fladbrød, giver det en lækker sprødhed. Her er de serveret med en frisk kålsalat med peberrodsyoghurt, der både har sødme fra æbler og styrke fra peberroden. Vi har valgt at fylde brødet med hummus og falafel, men du kan selvfølgelig fylde det i, som du kan lide. Krydret kylling eller stegte grøntsager smager også skønt!

Se opskrift
fladbrød med hummus

Køkkentid
30 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fladbrød med hummus, kålsalat og falafler: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

4 personer

Fladbrød
500 g stenformalet hvedemel
25 g gær
3,5 dl vand
1 tsk. sukker
½ tsk. salt

Kålsalat og peberrodsyoghurt
15 rosenkål
2 æbler
4 spsk. pinjekerner
2 dl græsk yoghurt 10%
3-4 tsk. fintrevet frisk peberrod
1-2 tsk. frispresset citronsaft
½ tsk. salt

I øvrigt
12 falafler
Hummus

Sådan gør du

Fladbrød

  1. Opløs gær i vandet. Bland mel, salt og sukker.
  2. Rør melblandingen i vandet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem.
  3. Lad dejen hæve lunt i 1 time.
  4. Slå dejen ned, del i 8-10 stykker og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord.
  5. Steges i 1-2 minutter på hver side på en pande med en anelse olivenolie.

Kålsalat med peberrodsyoghurt

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne.
  2. Fjern rosenkålens yderste blade. Snit kålen fint.
  3. Skær æblerne i små tern.
  4. Rør en dressing af græsk yoghurt, salt og fintrevet frisk peberrod. Smag til med citronsaft.
  5. Fyld fladbrød med hummus, kålsalat, dressing og falafler.

Et godt tip: Hvis det skal gå hurtigt, kan du også sagtens købe fladbrød eller madpandekager. Det smager også skønt!

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.