Fladbrød med hummus, kålsalat og falafler

Hvem elsker ikke et friskt fladbrød med hummus? Vi har lavet en lækker vegetarisk opskrift på hjemmebagte fladbrød serveret med hummus, sprøde falafler, kålsalat og peberrodsyoghurt. En lækker ret til kødfrie dage.

Når du bager dine egne fladbrød, giver det en lækker sprødhed. Her er de serveret med en frisk kålsalat med peberrodsyoghurt, der både har sødme fra æbler og styrke fra peberroden. Vi har valgt at fylde brødet med hummus og falafel, men du kan selvfølgelig fylde det i, som du kan lide. Krydret kylling eller stegte grøntsager smager også skønt!

Se opskrift
fladbrød med hummus

Køkkentid
30 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fladbrød med hummus, kålsalat og falafler: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

4 personer

Fladbrød
500 g stenformalet hvedemel
25 g gær
3,5 dl vand
1 tsk. sukker
½ tsk. salt

Kålsalat og peberrodsyoghurt
15 rosenkål
2 æbler
4 spsk. pinjekerner
2 dl græsk yoghurt 10%
3-4 tsk. fintrevet frisk peberrod
1-2 tsk. frispresset citronsaft
½ tsk. salt

I øvrigt
12 falafler
Hummus

Sådan gør du

Fladbrød

  1. Opløs gær i vandet. Bland mel, salt og sukker.
  2. Rør melblandingen i vandet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem.
  3. Lad dejen hæve lunt i 1 time.
  4. Slå dejen ned, del i 8-10 stykker og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord.
  5. Steges i 1-2 minutter på hver side på en pande med en anelse olivenolie.

Kålsalat med peberrodsyoghurt

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne.
  2. Fjern rosenkålens yderste blade. Snit kålen fint.
  3. Skær æblerne i små tern.
  4. Rør en dressing af græsk yoghurt, salt og fintrevet frisk peberrod. Smag til med citronsaft.
  5. Fyld fladbrød med hummus, kålsalat, dressing og falafler.

Et godt tip: Hvis det skal gå hurtigt, kan du også sagtens købe fladbrød eller madpandekager. Det smager også skønt!

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.