Bowle med ris og falafel

Vil du gerne have en kødfri dag, kan du lave en lækker bowle med ris og falafel. Det er en nem og lækker ret med masser af smag.

Denne bowle med ris og falafel er en skøn måde at få mere grønt ind i hverdagen. Vi har lavet den med kikærter, krydderier og urter, der giver et smagfuldt måltid. Hvis du vil have endnu flere grøntsager i din bowle, kan du også erstatte risene med blomkålsris, eller toppe den med endnu flere sprøde grøntsager.

Se opskrift
bowle med ris og falafel

Køkkentid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

Ris
2 dl ris kogte ris

Kikærter og grønt
1 dåse kikæter
2 spsk. olivenolie
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 bundt persille
1 tsk. agavesiup
1 tsk. kommen
1 tsk. sennepspulver
1 tsk. fennikelfrø
1 spsk. Valsemøllen Økologiske Sesamfrø
1 spsk. Valsemøllen Økologiske Hampefrø
Saften fra 1/2 lime

I øvrigt
6-8 falafler

Sådan gør du

Ris

  1. Sæt risene over og kog dem efter pakkens anvisning.

Kikærter og grønt

  1. Hak løg, hvidløg og persille fint. Du kan også bruge en minihakker.
  2. Varm en gryde op og kom olivenolie og hakkede hvidløg, løg og persille i gryden.
  3. Sauter indtil løgene har taget lidt farve og begynder at dufte sødt.
  4. Tilføj krydderierne samt agavesirup.
  5. Åben dåsen med kikærter og hæld både kikærter og væsken fra dåsen i gryden. Sæt låg på og lad det simre 10 minutter.

Fordel ris og kikærter i 2 skåle og læg falafler ovenpå. Top med sesamfrø, hampefrø og limesaft.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.