Bowle med ris og falafel

Vil du gerne have en kødfri dag, kan du lave en lækker bowle med ris og falafel. Det er en nem og lækker ret med masser af smag.

Denne bowle med ris og falafel er en skøn måde at få mere grønt ind i hverdagen. Vi har lavet den med kikærter, krydderier og urter, der giver et smagfuldt måltid. Hvis du vil have endnu flere grøntsager i din bowle, kan du også erstatte risene med blomkålsris, eller toppe den med endnu flere sprøde grøntsager.

Se opskrift
bowle med ris og falafel

Køkkentid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 2 personer

Ris
2 dl ris kogte ris

Kikærter og grønt
1 dåse kikæter
2 spsk. olivenolie
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 bundt persille
1 tsk. agavesiup
1 tsk. kommen
1 tsk. sennepspulver
1 tsk. fennikelfrø
1 spsk. Valsemøllen Økologiske Sesamfrø
1 spsk. Valsemøllen Økologiske Hampefrø
Saften fra 1/2 lime

I øvrigt
6-8 falafler

Sådan gør du

Ris

  1. Sæt risene over og kog dem efter pakkens anvisning.

Kikærter og grønt

  1. Hak løg, hvidløg og persille fint. Du kan også bruge en minihakker.
  2. Varm en gryde op og kom olivenolie og hakkede hvidløg, løg og persille i gryden.
  3. Sauter indtil løgene har taget lidt farve og begynder at dufte sødt.
  4. Tilføj krydderierne samt agavesirup.
  5. Åben dåsen med kikærter og hæld både kikærter og væsken fra dåsen i gryden. Sæt låg på og lad det simre 10 minutter.

Fordel ris og kikærter i 2 skåle og læg falafler ovenpå. Top med sesamfrø, hampefrø og limesaft.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.