Blomkålscouscous med hummus, baba ganoush og fladbrød

Vidste du, at man kan lave couscous ud af blomkål? I denne opskrift har vi lavet vores egen blomskålscouscous fyldt med persille, granatæble og pinjekerner. Og så har vi selvfølgelig serveret den med lækre dips – nemlig baba ganoush og hummus.

Prøv at lave din egen blomkålscouscous til et mellemøstligt tag-selv-bord. Smagene er skønne ligesom, du kender fra almindelig couscous. Vi har serveret den med baba ganoush, Valsemøllen Økologisk Hummus og fladbrød. Du kan også lave dine egne falafler eller servere med en frisk yoghurtdressing.

Se opskrift
blomkålscouscous

Køkkentid
20 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Blomkålscouscous med hummus, baba ganoush og fladbrød: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

Baba ganoush
2 auberginer
2 spsk. tahin
1 fed hvidløg,
1 håndfuld bredbladet persille
1 citron, saften heraf
1 tsk. spidskommen
1 tsk. flagesalt

Blomkåls-cous cous
1 blomkål
1 rødløg
1 håndfuld bredbladet persille
200 g san marzano tomater
1 agurk
1 bundt radiser
100 g pinjekerner
100 g granatæblekerner
1 citron, saft og fint revet skal heraf
Salt og peber

Hummus
1 pose Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus
Ca. 2 dl vand
½ dl olie

I øvrigt
Fladbrød fx disse hjemmebagte fladbrød

Sådan gør du

Baba ganoush

  1. Del auberginerne på langs, placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skæresiden ned af.
  2. Bag dem i ovnen på 220°C (200°C varmluft) til de er helt møre, ca. 35-40 minutter.
  3. Tag pladerne ud af ovnen, og skrab kødet ud af skallen på auberginerne. Kom det i en foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser til baba ganoush og blend det til en jævn og cremet konsistens.

Blomkålscouscous

  1. Rist pinjekernerne på en tør varm pande.
  2. Hak blomkål og rødløg fint.
  3. Hak persillen groft.
  4. Skær kernerne ud af agurken og skær den og tomaten i skiver.
  5. Kom alle ingredienser til blomkålscouscous i en skål vend det sammen og pynt med pinjekernerne.

Hummus

  1. Bland posens indhold med vand og olie. Tilsæt mere vand, hvis du vil have en tyndere konsistens.

Server din blomkålscoucous med hummus og baba ganoush med fladbrød.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.