Blomkålscouscous med hummus, baba ganoush og fladbrød

Vidste du, at man kan lave couscous ud af blomkål? I denne opskrift har vi lavet vores egen blomskålscouscous fyldt med persille, granatæble og pinjekerner. Og så har vi selvfølgelig serveret den med lækre dips – nemlig baba ganoush og hummus.

Prøv at lave din egen blomkålscouscous til et mellemøstligt tag-selv-bord. Smagene er skønne ligesom, du kender fra almindelig couscous. Vi har serveret den med baba ganoush, hummus og hjemmebagte fladbrød. Du kan også lave dine egne falafler eller servere med en frisk yoghurtdressing.

Se opskrift
blomkålscouscous

Køkkentid
20 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Blomkålscouscous med hummus, baba ganoush og fladbrød: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

Baba ganoush
2 auberginer
2 spsk. tahin
1 fed hvidløg,
1 håndfuld bredbladet persille
1 citron, saften heraf
1 tsk. spidskommen
1 tsk. flagesalt

Blomkåls-cous cous
1 blomkål
1 rødløg
1 håndfuld bredbladet persille
200 g san marzano tomater
1 agurk
1 bundt radiser
100 g pinjekerner
100 g granatæblekerner
1 citron, saft og fint revet skal heraf
Salt og peber

I øvrigt
Fladbrød fx disse hjemmebagte fladbrød
Hummus

Sådan gør du

Baba ganoush

  1. Del auberginerne på langs, placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skæresiden ned af.
  2. Bag dem i ovnen på 220°C (200°C varmluft) til de er helt møre, ca. 35-40 minutter.
  3. Tag pladerne ud af ovnen, og skrab kødet ud af skallen på auberginerne. Kom det i en foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser til baba ganoush og blend det til en jævn og cremet konsistens.

Blomkålscouscous

  1. Rist pinjekernerne på en tør varm pande.
  2. Hak blomkål og rødløg fint.
  3. Hak persillen groft.
  4. Skær kernerne ud af agurken og skær den og tomaten i skiver.
  5. Kom alle ingredienser til blomkålscouscous i en skål vend det sammen og pynt med pinjekernerne.

Server din blomkålscoucous med hummus og baba ganoush med fladbrød.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.