Blomkålscouscous med hummus, baba ganoush og fladbrød

Vidste du, at man kan lave couscous ud af blomkål? I denne opskrift har vi lavet vores egen blomskålscouscous fyldt med persille, granatæble og pinjekerner. Og så har vi selvfølgelig serveret den med lækre dips – nemlig baba ganoush og hummus.

Prøv at lave din egen blomkålscouscous til et mellemøstligt tag-selv-bord. Smagene er skønne ligesom, du kender fra almindelig couscous. Vi har serveret den med baba ganoush, Valsemøllen Økologisk Hummus og fladbrød. Du kan også lave dine egne falafler eller servere med en frisk yoghurtdressing.

Se opskrift
blomkålscouscous

Køkkentid
20 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Blomkålscouscous med hummus, baba ganoush og fladbrød: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Baba ganoush
2 auberginer
2 spsk. tahin
1 fed hvidløg,
1 håndfuld bredbladet persille
1 citron, saften heraf
1 tsk. spidskommen
1 tsk. flagesalt

Blomkåls-cous cous
1 blomkål
1 rødløg
1 håndfuld bredbladet persille
200 g san marzano tomater
1 agurk
1 bundt radiser
100 g pinjekerner
100 g granatæblekerner
1 citron, saft og fint revet skal heraf
Salt og peber

Hummus
1 pose Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus
Ca. 2 dl vand
½ dl olie

I øvrigt
Fladbrød fx disse hjemmebagte fladbrød

Sådan gør du

Baba ganoush

  1. Del auberginerne på langs, placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skæresiden ned af.
  2. Bag dem i ovnen på 220°C (200°C varmluft) til de er helt møre, ca. 35-40 minutter.
  3. Tag pladerne ud af ovnen, og skrab kødet ud af skallen på auberginerne. Kom det i en foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser til baba ganoush og blend det til en jævn og cremet konsistens.

Blomkålscouscous

  1. Rist pinjekernerne på en tør varm pande.
  2. Hak blomkål og rødløg fint.
  3. Hak persillen groft.
  4. Skær kernerne ud af agurken og skær den og tomaten i skiver.
  5. Kom alle ingredienser til blomkålscouscous i en skål vend det sammen og pynt med pinjekernerne.

Hummus

  1. Bland posens indhold med vand og olie. Tilsæt mere vand, hvis du vil have en tyndere konsistens.

Server din blomkålscoucous med hummus og baba ganoush med fladbrød.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.