Blomkålscouscous med hummus, baba ganoush og fladbrød

Vidste du, at man kan lave couscous ud af blomkål? I denne opskrift har vi lavet vores egen blomskålscouscous fyldt med persille, granatæble og pinjekerner. Og så har vi selvfølgelig serveret den med lækre dips – nemlig baba ganoush og hummus.

Prøv at lave din egen blomkålscouscous til et mellemøstligt tag-selv-bord. Smagene er skønne ligesom, du kender fra almindelig couscous. Vi har serveret den med baba ganoush, hummus og hjemmebagte fladbrød. Du kan også lave dine egne falafler eller servere med en frisk yoghurtdressing.

Se opskrift
blomkålscouscous

Køkkentid
20 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Blomkålscouscous med hummus, baba ganoush og fladbrød: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

Baba ganoush
2 auberginer
2 spsk. tahin
1 fed hvidløg,
1 håndfuld bredbladet persille
1 citron, saften heraf
1 tsk. spidskommen
1 tsk. flagesalt

Blomkåls-cous cous
1 blomkål
1 rødløg
1 håndfuld bredbladet persille
200 g san marzano tomater
1 agurk
1 bundt radiser
100 g pinjekerner
100 g granatæblekerner
1 citron, saft og fint revet skal heraf
Salt og peber

I øvrigt
Fladbrød fx disse hjemmebagte fladbrød
Hummus

Sådan gør du

Baba ganoush

  1. Del auberginerne på langs, placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skæresiden ned af.
  2. Bag dem i ovnen på 220°C (200°C varmluft) til de er helt møre, ca. 35-40 minutter.
  3. Tag pladerne ud af ovnen, og skrab kødet ud af skallen på auberginerne. Kom det i en foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser til baba ganoush og blend det til en jævn og cremet konsistens.

Blomkålscouscous

  1. Rist pinjekernerne på en tør varm pande.
  2. Hak blomkål og rødløg fint.
  3. Hak persillen groft.
  4. Skær kernerne ud af agurken og skær den og tomaten i skiver.
  5. Kom alle ingredienser til blomkålscouscous i en skål vend det sammen og pynt med pinjekernerne.

Server din blomkålscoucous med hummus og baba ganoush med fladbrød.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.