Fladbrød med honningbagte gulerødder og hummus

Hjemmebagte fladbrød er et super nem og lækker aftensmåltid. Server de lune fladbrød med ovnbagte gulerødder der er glaseret i honning med en spicy chilihummus.

Hvis du elsker at eksperimentere med forskellige retter og brød, bør du prøve at bage dine egen fladbrød. De bliver serveret med bagte gulerødder med honning og en hjemmerørt hummus med chili. Det er en perfekt blanding af sødt, salt og stærkt!

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t. og 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fladbrød med honningbagte gulerødder og hummus: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

4 personer

Fladbrød
500 g stenformalet hvedemel
25 g gær
3,5 dl vand
1 tsk. sukker
½ tsk. salt

Honningbagte gulerødder
1 kg gulerødder
2 spsk. olivenolie
2 spsk. friskpresset citronsagt
1 spsk. honning
Chiliflager (kan udelades)
Havsalt

Chili-hummus
1 ps hummus Valsemøllen Green Life med chili
ca. 2 dl koldt vand
½ dl olie

I øvrigt
Blandede grønne blade
Sesamfrø

Sådan gør du

Fladbrød

  1. Opløs gær i vandet. Bland mel, salt og sukker.
  2. Rør melblandingen i vandet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem.
  3. Lad dejen hæve lunt i 1 time.
  4. Slå dejen ned, del i 8-10 stykker og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord.
  5. Steges i 1-2 minutter på hver side på en pande med en anelse olivenolie.

Honningbagte gulerødder

  1. Skyl gulerødderne og del dem i kvarte på langs.
  2. Rør honning ud i olie og citronsaft og vend det med gulerødderne.
  3. Drys med chiliflager og bag dem i en forvarmet ovn på 220°C (varmluft 200°C) i 30-40 minutter.

Chili-hummus

  1. Rør posens indhold ud i vand og olie.
  2. Smør hummus på fladbrødene og fordel salatblade og gulerødder ovenpå. Drys med sesamfrø, der er blevet ristet gyldne på en tør pande.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.