Fladbrød med honningbagte gulerødder og hummus

Hjemmebagte fladbrød er et super nem og lækker aftensmåltid. Server de lune fladbrød med ovnbagte gulerødder der er glaseret i honning med en spicy chilihummus.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t. og 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Fladbrød med honningbagte gulerødder og hummus: 2 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Fladbrød
500 g stenformalet hvedemel
25 g gær
3,5 dl vand
1 tsk. sukker
½ tsk. salt

Honningbagte gulerødder
1 kg gulerødder
2 spsk. olivenolie
2 spsk. friskpresset citronsagt
1 spsk. honning
Chiliflager (kan udelades)
Havsalt

Chili-hummus
1 ps hummus Valsemøllen Green Life med chili
ca. 2 dl koldt vand
½ dl olie

I øvrigt
Blandede grønne blade
Sesamfrø

Fremgangsmåde

Fladbrød

  1. Opløs gær i vandet. Bland mel, salt og sukker.
  2. Rør melblandingen i vandet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem.
  3. Lad dejen hæve lunt i 1 time.
  4. Slå dejen ned, del i 8-10 stykker og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord.
  5. Steges i 1-2 minutter på hver side på en pande med en anelse olivenolie.

Honningbagte gulerødder

  1. Skyl gulerødderne og del dem i kvarte på langs.
  2. Rør honning ud i olie og citronsaft og vend det med gulerødderne.
  3. Drys med chiliflager og bag dem i en forvarmet ovn på 220°C (varmluft 200°C) i 30-40 minutter.

Chili-hummus

  1. Rør posens indhold ud i vand og olie.
  2. Smør hummus på fladbrødene og fordel salatblade og gulerødder ovenpå. Drys med sesamfrø, der er blevet ristet gyldne på en tør pande.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.