Galette med spinat og feta

Galette med spinat og feta – når aftensmaden skal være let, hurtig og grøn. Galette er en fransk tærte, der ikke tager lang tid at lave, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan puttes i af fyld til tærten. Maria Charlotte kommer her med hendes bud på en vegetarisk galette, der er proppet med gode krydderier, spinat og feta, som kun tager 45 min at lave. Det er hvad vi kalder aftensmad på den hurtige måde!

Se opskrift
Galette med spinat og feta

Køkkentid
10 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Galette med spinat og feta: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

Tærtebund
100 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
100 g Valsemøllen Speltmel
1 dl vand
50 g olivenolie
8 g flagesalt

Fyld
2 spsk creme fraiche, 18 %
2 spsk mascarpone
1 spsk olivenolie
2 kviste timian, finthakket
2 kviste oregano, finthakket
0,5 tsk stødt muskatnød
Salt og friskkværnet peber
150 g spinat, optøet og presset fri af væde
75 g feta
Olivenolie til pensling

Sådan gør du

 

  1. Kom alle ingredienser til tærtebunden i en skål, og ælt det godt sammen til en tærtedej.
  2. Forvarm ovnen til 180 grader, varmluft.
  3. Rør creme fraiche, mascarpone og olivenolie sammen med finthakkede krydderurter og muskatnød. Smag til med salt og peber.
  4. Rul tærtedejen ud, og smør med cremen, men hold 2 cm af kanten fri.
  5. Kom den optøede spinat på, og smuldr med feta.
  6. Fold kanterne ind over tærten, og pensl kanten med olivenolie.
  7. Bag i 35 minutter til bunden er sprød.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.