Galette med spinat og feta

Galette med spinat og feta – når aftensmaden skal være let, hurtig og grøn. Galette er en fransk tærte, der ikke tager lang tid at lave, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan puttes i af fyld til tærten. Maria Charlotte kommer her med hendes bud på en vegetarisk galette, der er proppet med gode krydderier, spinat og feta, som kun tager 45 min at lave. Det er hvad vi kalder aftensmad på den hurtige måde!

Se opskrift
Galette med spinat og feta

Køkkentid
10 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Galette med spinat og feta: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

Tærtebund
100 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
100 g Valsemøllen Speltmel
1 dl vand
50 g olivenolie
8 g flagesalt

Fyld
2 spsk creme fraiche, 18 %
2 spsk mascarpone
1 spsk olivenolie
2 kviste timian, finthakket
2 kviste oregano, finthakket
0,5 tsk stødt muskatnød
Salt og friskkværnet peber
150 g spinat, optøet og presset fri af væde
75 g feta
Olivenolie til pensling

Sådan gør du

 

  1. Kom alle ingredienser til tærtebunden i en skål, og ælt det godt sammen til en tærtedej.
  2. Forvarm ovnen til 180 grader, varmluft.
  3. Rør creme fraiche, mascarpone og olivenolie sammen med finthakkede krydderurter og muskatnød. Smag til med salt og peber.
  4. Rul tærtedejen ud, og smør med cremen, men hold 2 cm af kanten fri.
  5. Kom den optøede spinat på, og smuldr med feta.
  6. Fold kanterne ind over tærten, og pensl kanten med olivenolie.
  7. Bag i 35 minutter til bunden er sprød.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.