Galette med spinat og feta

Galette med spinat og feta – når aftensmaden skal være let, hurtig og grøn. Galette er en fransk tærte, der ikke tager lang tid at lave, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan puttes i af fyld til tærten. Maria Charlotte kommer her med hendes bud på en vegetarisk galette, der er proppet med gode krydderier, spinat og feta, som kun tager 45 min at lave. Det er hvad vi kalder aftensmad på den hurtige måde!

Se opskrift
Galette med spinat og feta

Køkkentid
10 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Tærtebund
100 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
100 g Valsemøllen Speltmel
1 dl vand
50 g olivenolie
8 g flagesalt

Fyld
2 spsk creme fraiche, 18 %
2 spsk mascarpone
1 spsk olivenolie
2 kviste timian, finthakket
2 kviste oregano, finthakket
0,5 tsk stødt muskatnød
Salt og friskkværnet peber
150 g spinat, optøet og presset fri af væde
75 g feta
Olivenolie til pensling

Sådan gør du

 

  1. Kom alle ingredienser til tærtebunden i en skål, og ælt det godt sammen til en tærtedej.
  2. Forvarm ovnen til 180 grader, varmluft.
  3. Rør creme fraiche, mascarpone og olivenolie sammen med finthakkede krydderurter og muskatnød. Smag til med salt og peber.
  4. Rul tærtedejen ud, og smør med cremen, men hold 2 cm af kanten fri.
  5. Kom den optøede spinat på, og smuldr med feta.
  6. Fold kanterne ind over tærten, og pensl kanten med olivenolie.
  7. Bag i 35 minutter til bunden er sprød.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.