Galette med spinat og feta

Galette med spinat og feta – når aftensmaden skal være let, hurtig og grøn. Galette er en fransk tærte, der ikke tager lang tid at lave, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan puttes i af fyld til tærten. Maria Charlotte kommer her med hendes bud på en vegetarisk galette, der er proppet med gode krydderier, spinat og feta, som kun tager 45 min at lave. Det er hvad vi kalder aftensmad på den hurtige måde!

Se opskrift
Galette med spinat og feta

Køkkentid
10 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

4 personer

Tærtebund
100 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
100 g Valsemøllen Speltmel
1 dl vand
50 g olivenolie
8 g flagesalt

Fyld
2 spsk creme fraiche, 18 %
2 spsk mascarpone
1 spsk olivenolie
2 kviste timian, finthakket
2 kviste oregano, finthakket
0,5 tsk stødt muskatnød
Salt og friskkværnet peber
150 g spinat, optøet og presset fri af væde
75 g feta
Olivenolie til pensling

Sådan gør du

 

  1. Kom alle ingredienser til tærtebunden i en skål, og ælt det godt sammen til en tærtedej.
  2. Forvarm ovnen til 180 grader, varmluft.
  3. Rør creme fraiche, mascarpone og olivenolie sammen med finthakkede krydderurter og muskatnød. Smag til med salt og peber.
  4. Rul tærtedejen ud, og smør med cremen, men hold 2 cm af kanten fri.
  5. Kom den optøede spinat på, og smuldr med feta.
  6. Fold kanterne ind over tærten, og pensl kanten med olivenolie.
  7. Bag i 35 minutter til bunden er sprød.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.