Pitabrød med falafler og hummus

Prøv de lækre pitabrød med falafler og hummus. En skøn ret der er nem at lave og som smager skønt!

Pitabrød er en skøn og nem aftensmad, og denne version med falafler og hummus er ikke bare lækker, den er også mættende. Vi har også fyldt brødene med syltede rødløg, spinat og avocado. Du kan selvfølgelig fylde dem med lige det, som du kan lide. Brug det som en anledning til at få brugt resterne i grøntsagsskuffen og i køleskabet.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 4 personer

4 stk pitabrød fx den her opskrift

Falafler 
1 dåse kikærter
1 håndfuld spinat eller bredbladet persille
1 stk løg
2 stk æg
2 fed hvidløg
1 spsk. spidskommen
2 tsk. salt
4 spsk. mel
½ stk citron, saften
olie til stegning

Hummus
1 portion Valsemøllen Green Life Økologisk Linsehummus
½ dl olie
ca. 2 dl koldt vand

Fyld: spinat eller salat, syltede rødløg, avocado

Sådan gør du

Falafler

  1. Hæld vandet fra kikærterne. Kom dem i en blender, sammen med de resterende ingredienser og blend til en ensartet masse.
  2. Varm en pande op til middel-høj varme og form falaflerne med en ske i hånden. Steg dem på panden i godt med olie. De skal være sprøde udenpå.

Hummus

  1. Kom Hummusblandingen i en skål og tilsæt vand og olie.
  2. Rør det hele godt sammen.
  3. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens.
  4. Lun pitabrød og falafler i ovnen. Skær pitabrødene op og smør bunden med hummus.
  5. Kom salat, syltede rødløg, skiver af avocado samt falafler i og luk pitabrødet sammen.

Et godt tip: Synes du også, at hjemmebagte pitabrød smager super lækkert, men du har ikke selv prøvet? Så bliv inspireret i vores bageskole, hvor du skridt for skridt kan lære, hvordan du bager skønne pitabrød. Ved du allerede, hvordan man gør, eller skal det gå lidt hurtigt, kan du prøve disse koldhævede pitabrød.

pitabrød med falaflerpitabrød med falaflerpitabrød med falafler