Pizza med kartofler, asparges og rosmarin

En lækker og enkel pizza med sprød bund, tynde skiver kartofler, friske grønne asparges og et strejf af rosmarin. Opskriften kræver lidt tid med fordej og koldhævning, men resultatet er en dej med god smag og struktur.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Fuldkornspartnerskabet i forbindelse med Aftensmadsugen.

Hjemmelavet pizza toppet med kartofler, grønne asparges og pesto.

Køkkentid
ca. 1 t

Ventetid
ca. 2 dage


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

Ca. 6 stykker

Dag 1 – Bigafordej

892 g tipo 00 mel
158 g hvid hvede eller anden fintmalet fuldkornsmel
3 g tørgær
490 g vand

Dag 2 – Pizzadej

165 g køligt vand
25 g salt

Fyld til 6 pizzaer

6 dl cremefraiche
4 store kartofler
1 bundt grønne asparges
1 bøtte grøn pesto – alternativt urteolie eller frisk rosmarin
Lidt salt og peber

Sådan gør du

Dag 1

  1. Bland mel og tørgær i en skål eller hævekasse med tætsluttende låg.
  2. Tilsæt vandet og ryst det hele sammen – uden at ælte. Dejen skal bestå af klumper og trævler uden overskydende mel.
  3. Lad stå ved stuetemperatur i 1 time, og sæt derefter på køl i mindst 24 timer (kan stå op til 48 timer)

Dag 2

  1. Brug køligt vand fra hanen – dejens temperatur skal ende på 23–27 °C efter æltning.
  2. Hæld bigafordejen fra køl direkte i røremaskinen.
  3. Tilsæt næsten alt vandet (gem ca. 50 g) og ælt ved laveste hastighed i ca. 8 minutter.
  4. Lad dejen hvile tildækket i æltekarret i 15 minutter.
  5. Tilsæt salt og ælt ved mellem hastighed i ca. 8 minutter.
  6. Dejen skal være blank, glat og strækbar som tyggegummi. Virker den hård, tilsæt lidt af det resterende vand.
  7. Lad dejen hvile 5 minutter på bordet, fold den et par gange og lad den hæve i 25–30 minutter.
  8. Del dejen i 6 stykker à ca. 275 g, form til kugler og stram dem op ved at folde dejen ind under sig selv.
  9. Læg kuglerne i en lukket hævekasse og sæt på køl i mindst 24 timer – de kan stå op til 5 døgn.

Dag 3

  1. Nu skal dine pizzaer endelig laves! En pizzaovn giver langt det bedste resultat, men ellers må du sætte varmen i ovnen så højt som muligt – brug gerne en bagesten og lad ovnen forvarme i mindst 30 minutter.
  2. Stræk dejen forsigtigt ud i cirkler med hænderne og lidt mel, så der dannes en let kant.
  3. Skær kartoflerne i meget tynde skiver (gerne med mandolinjern), og knæk enderne af aspargesene.
  4. Smør et tyndt lag cremefraiche på hver pizzabund. Fordel kartofler, asparges og små klatter pesto eller urter. Drys med lidt salt og peber.
  5. Bag pizzaerne, til de er gyldne og sprøde. I pizzaovn tager det ganske kort tid, i almindelig ovn ca. 5–10 minutter.

Et godt tip: Du kan variere fyldet med andre grøntsager i sæson eller supplere med lidt frisk mozzarella.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.