Bagt tomatsuppe med hvidløgsbrød

Har du prøvet en bagt tomatsuppe? En lækker suppe med  hjemmebagt hvidløgsbrød til er en helt perfekt kombination til aftensmaden.

En god, varm og hjemmelavet bagt tomatsuppe med hvidløgsbrød er helt perfekt, når det kolde og kedelige vejr banker på. Bag de lækre hvidløgsbrød, som er fyldt med hvidløg, mozzarella og krydderurter.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Se flere spændende opskrifter, som vi har udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, her. Du kan også finde en masse gode opskrifter på Maria Charlottes egen hjemmeside, her.

Se opskrift
Bagt tomatsuppe med hvidløgsbrød

Køkkentid
1,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Bagt tomatsuppe med hvidløgsbrød: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

4 personer

Bagt tomatsuppe

2 røde peberfrugter
2 fed hvidløg
3 blommetomater
1 almindeligt løg
1 kvist rosmarin
2 kviste timian
1/2 dl olivenolie
1 dl kogende vand
1 dåse flåede tomater
1 håndfuld frisk basilikum
10 ml hvidvinseddike
salt og friskkværnet peber

Hvidløgsbrød

20 g gær
250 g lunken vand
20 g sukker
20 g olivenolie
8 g salt
500 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
100 g blødt smør
1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
1 fed hvidløg, presset
5 g flagesalt
150 g revet mozzarella
1 æg

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

Hvidløgsbrød

  1. Opløs gæren i vandet.
  2. Tilsæt sukker og olivenolie.
  3. Tilsæt hvedemel, og ælt til dejen er lind – skal slippe skålens kanter.
  4. Kom salt i dejen, og kør dejen ved fuld hastighed i ca. 1 minut. Lad dejen hæve tildækket lunt i 60 minutter.
  5. Lav imens hvidløgssmør ved at røre blødt smør med hakket persille, ét fed presset hvidløg og salt.
  6. Slå dejen sammen, og rul den ud til et rektangel på ca. 40 x 30 cm. Fordel hvidløgssmør på hele dejen, og kom godt ud i kanterne. Drys med revet mozzarella.
  7. Fold dejen sammen på midten på den lange led, og skær derefter strimler med en længde på 15 cm og 1,5 cm i bredden.
  8. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat hinanden.
  9. Læg brødene over på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 30 minutter.
  10. Tænd ovnen på 200°C varmluft
  11. Pensl brødene med et sammenpisket æg.
  12. Bag i ca. 12-14 minutter, til de er lettere gyldne.

Tomatsuppe

  1. Tænd ovnen på 180°C varmluft.
  2. Skær peberfrugter, tomater og løg i grove stykker. Pil hvidløg. Kom alle grøntsagerne i et smurt ildfast fad med lidt olivenolie. Kom rosmarin og timian ved.
  3. Kom fadet i ovnen, og bag det hele i ca. 45 minutter.
  4. Kom alle bagte grøntsager i en blender med vand, flåede tomater og frisk basilikum. Undlad at komme rosemarin og timian med. Blend godt til en cremet suppe, og smag til med eddike, salt og peber.
  5. Servér med hvidløgsbrød.

Et godt tip: Skal det være nemt og hurtigt? Så kan du også prøve disse nemme hvidløgsbrød, som både kan bages på grill og i ovnen.