Hokkaidosuppe med brydebrød

Lav en lækker og cremet hokkaidosuppe med brydebrød. Suppe er en nem ret til de dage, hvor aftensmaden skal gå hurtigt. Hokkaidogræskar er i sæson fra september til oktober og er perfekt til suppe med sin søde smag og cremede konsistens. Prøv denne opskrift på en skøn efterårssuppe serveret med et lækkert brydebrød formet som et græskar.

Vi elsker at bage og lave mad med de råvarer, der er i sæson. Se her, hvornår forskellige råvarer er i sæson.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, find flere inspirerende opskrifter fra Maria Charlotte her. Du kan også finde en masse inspiration på Maria Charlottes hjemmeside.

Se opskrift
Hokkaidosuppe med brydebrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 15 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

Til 4 personer

Brydebrød

20 g gær
250 g lunkent vand
30 g akaciehonning
30 g olivenolie
8 g salt
500 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
2 håndfulde Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
1 æg

Hokkaidosuppe

1 mellemstort løg
2 små fed hvidløg
1 hokkaidogræskar, ca. 1000 g
2 spsk. olivenolie
1 spsk. karrypulver
0,8 L grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
Saften fra ½ citron
Salt og friskkværnet peber

Topping

Ristede Valsemøllen Økologiske Græskarkerner

Sådan gør du

 

Brydebrød

 1. Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt honning, olivenolie og salt.
 2. Tilsæt hvedemel, og ælt i en røremaskine eller med hænderne, til dejen er samlet og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
 3. Tænd ovnen på 180ºC varmluft.
 4. Kom bagepapir på en bageplade. Klip 4 lige lange bomuldssnore, og læg først to på bagepladen, så de danner et kors. Læg herefter de andre to snore diagonalt på korset. (Se hvordan i videoen nedenfor).
 5. Kom græskarkerner ud på et bord, og læg dejen ovenpå. Ælt det sammen, og form en rund kugle, som du trykker let flad, og læg så dejen ovenpå snorene.
 6. Pensl dejen med et sammenpisket æg.
 7. Bind nu snorene op om brødet, så det ligner et græskar. Sørg for ikke at binde snorene sammen for stramt, da dejen hæver når den bages.
 8. Bag brødet i 30 minutter, til det er lettere gyldent og gennembagt.
 9. Lad brødet afkøle på en bagerist, og klip snorene fri.

Hokkaidosuppe

 1. Hak løg og hvidløg fint, og skær græskar i grove stykker.
 2. Svits løg og hvidløg af i olivenolie i en stor gryde sammen med karry.
 3. Tilsæt græskar og grøntsagsbouillon, og lad det hele simre i 20-30 minutter, til græskarstykkerne er møre.
 4. Tilsæt en dåse kokosmælk, og blend det hele sammen med en stavblender.
 5. Smag til med citron, salt og peber.
 6. Anret i skåle, top med ristede græskarkerner, og servér brødet til suppen.

Et godt tip: Prøv også opskriften på nemt suppebrød, som er lavet med en Valsemøllen bageblanding.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.