Hokkaidosuppe med brydebrød

Lav en lækker og cremet hokkaidosuppe med brydebrød. Suppe er en nem ret til de dage, hvor aftensmaden skal gå hurtigt. Hokkaidogræskar er i sæson fra september til oktober og er perfekt til suppe med sin søde smag og cremede konsistens. Prøv denne opskrift på en skøn efterårssuppe serveret med et lækkert brydebrød formet som et græskar.

Vi elsker at bage og lave mad med de råvarer, der er i sæson. Se her, hvornår forskellige råvarer er i sæson.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, find flere inspirerende opskrifter fra Maria Charlotte her. Du kan også finde en masse inspiration på Maria Charlottes hjemmeside.

Se opskrift
Hokkaidosuppe med brydebrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 15 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

Til 4 personer

Brydebrød

20 g gær
250 g lunkent vand
30 g akaciehonning
30 g olivenolie
8 g salt
500 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
2 håndfulde Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
1 æg

Hokkaidosuppe

1 mellemstort løg
2 små fed hvidløg
1 hokkaidogræskar, ca. 1000 g
2 spsk. olivenolie
1 spsk. karrypulver
0,8 L grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
Saften fra ½ citron
Salt og friskkværnet peber

Topping

Ristede Valsemøllen Økologiske Græskarkerner

Sådan gør du

 

Brydebrød

  1. Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt honning, olivenolie og salt.
  2. Tilsæt hvedemel, og ælt i en røremaskine eller med hænderne, til dejen er samlet og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
  3. Tænd ovnen på 180ºC varmluft.
  4. Kom bagepapir på en bageplade. Klip 4 lige lange bomuldssnore, og læg først to på bagepladen, så de danner et kors. Læg herefter de andre to snore diagonalt på korset. (Se hvordan i videoen nedenfor).
  5. Kom græskarkerner ud på et bord, og læg dejen ovenpå. Ælt det sammen, og form en rund kugle, som du trykker let flad, og læg så dejen ovenpå snorene.
  6. Pensl dejen med et sammenpisket æg.
  7. Bind nu snorene op om brødet, så det ligner et græskar. Sørg for ikke at binde snorene sammen for stramt, da dejen hæver når den bages.
  8. Bag brødet i 30 minutter, til det er lettere gyldent og gennembagt.
  9. Lad brødet afkøle på en bagerist, og klip snorene fri.

Hokkaidosuppe

  1. Hak løg og hvidløg fint, og skær græskar i grove stykker.
  2. Svits løg og hvidløg af i olivenolie i en stor gryde sammen med karry.
  3. Tilsæt græskar og grøntsagsbouillon, og lad det hele simre i 20-30 minutter, til græskarstykkerne er møre.
  4. Tilsæt en dåse kokosmælk, og blend det hele sammen med en stavblender.
  5. Smag til med citron, salt og peber.
  6. Anret i skåle, top med ristede græskarkerner, og servér brødet til suppen.

Et godt tip: Prøv også opskriften på nemt suppebrød, som er lavet med en Valsemøllen bageblanding.