Fladbrød med hummus og feta

Mums! Et hjemmebagt fladbrød smager altid skønt. I denne opskrift har vi toppet vores fladbrød med hummus og feta. Derudover der der fyldt soltørrede tomater på. Skønne smage, der tager dig syd på!

Bage dine egne fladbrød med hummus og feta. Det er slet ikke så svært. De sprøde fladbrød er perfekt gæstemad, hvor dine gæster kan toppe dem med alverdens fyld fx bagte peberfrugter eller sprøde falafler. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Se opskrift
fladbrød med hummus og feta

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t. og 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 4 personer

Fladbrød, 4 stk.
1,5 dl mælk
15 gram gær
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
1 tsk. rørsukker
200 g Valsemøllen Økologisk Stenformalet Hvedemel
Olie til stegning

Topping
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Linsehummus, original
100 g feta eller salatost
50 g soltørrede tomater
1 glas grøn pesto, valgfri
solsikkekerner eller pinjekerner efter behov
olivenolie
1 stk frisk basilikum
1 tsk flagesalt
1 stk citron, saften

Sådan gør du

Fladbrød

  1. Mælken lunes i en lille gryde, til den er lillefingervarm.
  2. I en skål smuldres gæren og røres den ud i mælken sammen med sukker, salt og olie.
  3. Tilsæt mel, lidt efter lidt og ælt godt sammen til dejen er blød og smidig.
  4. Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1 time.
  5. Del dejen i 4 stykker.
  6. På et meldrysset bord rulles hvert stykke ud i en cirkel med en diameter på 15-20 cm.
  7. Varm en pande op med olie og steg fladbrødene herpå, i 3-5 minutter på hver side til de har flotte brune pletter
  8. Lad dem afkøle.

Hummus

  1. Kom hummusblandingen i en skål, og tilsæt koldt vand og olie.
  2. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens

Server fladbrødene, smurt med hummus. Top med smuldret feta, soltørrede tomater, pesto og solsikkekerner.
Drys til sidst med ekstra flagesalt og olivenolie.

fladbrød med hummus og fetafladbrød med hummus og feta