Fladbrød med hummus og feta

Mums! Et hjemmebagt fladbrød smager altid skønt. I denne opskrift har vi toppet vores fladbrød med hummus og feta. Derudover der der fyldt soltørrede tomater på. Skønne smage, der tager dig syd på!

Bage dine egne fladbrød med hummus og feta. Det er slet ikke så svært. De sprøde fladbrød er perfekt gæstemad, hvor dine gæster kan toppe dem med alverdens fyld fx bagte peberfrugter eller sprøde falafler. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Se opskrift
fladbrød med hummus og feta

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t. og 10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Fladbrød, 4 stk.
1,5 dl mælk
15 gram gær
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
1 tsk. rørsukker
200 g Valsemøllen Økologisk Stenformalet Hvedemel
Olie til stegning

Topping
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Linsehummus, original
100 g feta eller salatost
50 g soltørrede tomater
1 glas grøn pesto, valgfri
solsikkekerner eller pinjekerner efter behov
olivenolie
1 stk frisk basilikum
1 tsk flagesalt
1 stk citron, saften

Sådan gør du

Fladbrød

  1. Mælken lunes i en lille gryde, til den er lillefingervarm.
  2. I en skål smuldres gæren og røres den ud i mælken sammen med sukker, salt og olie.
  3. Tilsæt mel, lidt efter lidt og ælt godt sammen til dejen er blød og smidig.
  4. Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1 time.
  5. Del dejen i 4 stykker.
  6. På et meldrysset bord rulles hvert stykke ud i en cirkel med en diameter på 15-20 cm.
  7. Varm en pande op med olie og steg fladbrødene herpå, i 3-5 minutter på hver side til de har flotte brune pletter
  8. Lad dem afkøle.

Hummus

  1. Kom hummusblandingen i en skål, og tilsæt koldt vand og olie.
  2. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens

Server fladbrødene, smurt med hummus. Top med smuldret feta, soltørrede tomater, pesto og solsikkekerner.
Drys til sidst med ekstra flagesalt og olivenolie.

fladbrød med hummus og fetafladbrød med hummus og feta

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.