Græskarvafler med topping

Synes du, at det er sjovt at bruge græskar på en ny måde? Så kan du på kun 30 minutter lave lækre græskarvafler med topping.

Opskriften er nem og let at følge, så du på kort tid kan lave et lækkert og velsmagende måltid.

Græskarvaflerne kan nydes som et måltid eller mellemmåltid, og kan toppes med alverdens forskellige ingredienser. Sammensæt din egen topping, eller gør brug af opskriftens serveringsforslag.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Se flere spændende opskrifter, som vi har udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, her. Du kan også finde en masse gode opskrifter på Maria Charlottes egen hjemmeside, her.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Græskarvafler med topping: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

4-6 vafler

Græskarvafler

250 g græskar, rå vægt
100 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
3 æg, M/L
1,5 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. flagesalt
1 tsk. bagepulver
1,5 dl mælk
Fedtstof, til stegning

Serveringsforslag

100 g feldsalat
1 avokado
50 g feta
1 dl granatæblekerner
20 g Valsemøllen Økologiske Græskarkerner

Sådan gør du

  1. Skær græskarret i grove tern, og kog det mørt – i ca. 10 minutter. Brug en gaffel til at stikke ned i græskarret, for at tjekke om det er færdigt – slipper græskarret, er det mørt.
  2. Kom græskar og de øvrige ingredienser i en skål. Brug en stavblender til at blende ingredienserne til en flydende vaffeldej.
  3. Varm vaffeljernet op, og kom fedtstof i vaffeljernet. Bag vaflerne i ca. 2-4 minutter, til de er gyldne og sprøde.
  4. Lad kort vaflerne afkøle.
  5. Top vaflerne med valgfrie toppings. En lækker kombination kan være fedtsalat, skiver af avokado, feta, granatæblekerner og græskarkerner.

 

Et godt tip: Brug for flere opskrifter på velsmagende og anderledes vafler? Find et større udvalg af lækre vafler her.