Fuldkornspizza med urtehummus og grønkål

Lækker fuldkornspizza med urtehummus og grønkål. Kombinationen med den sprøde speltbund, den cremede urtehummus og frisk grønkål er dejlig mættende og smagfuld. Æbleskiverne giver det sidste syrlige tvist.

Urtehummus er en lækker måde at lave hummus på, og giver den et dejligt tvist. Prøv en fuldkornspizza med urtehummus, grønkål og syrlige æblesiver.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t. og 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

Speltbund
150 g Finax Tipo 00
100 g Finax Fuldkornsspeltmel
15 g gær
1 spsk. olivenolie
2 dl vand
½ tsk. salt

Urtehummus
1 ps Valsemøllen Green Life Øko Hummus, Original  
1 dl koldt vand
½ dl olie
Saft af ½ citron
150 g skyr
1 håndfuld persille

Topping
1 stor håndfuld grønkål
1 syrligt æble
1 håndfuld valnødder

Fremgangsmåde

Speltbund

  1. Tænd ovnen på 225°C og sæt en bageplade ind.
  2. Opløs gær i vand og rør olie i.
  3. Bland mel og salt i en skål.
  4. Rør melblandingen i vandet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem.
  5. Lad dejen hæve lunt i 1 time eller til dobbelt størrelse.
  6. Slå dejen ned og rul den tyndt ud på et meldrysset bord, og flyt den over på et stykke bagepapir.
  7. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag bunden i 10-12 minutter.

Urtehummus

  1. Skyl persillen og pres citronen.
  2. Blend alle ingredienserne sammen indtil persillen er findelt.
  3. Smør urtehummusen ud på speltbunden, når bunden er kølet lidt af.

Topping

  1. Skyl kålen og slyng den fri for vand. Hak den groft.
  2. Skær æbler i tynde både.
  3. Fordel kål, æbler og valnødder på den hummussmurte speltbund.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup. 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.