Fuldkornspizza med urtehummus og grønkål

Lækker fuldkornspizza med urtehummus og grønkål. Kombinationen med den sprøde speltbund, den cremede urtehummus og frisk grønkål er dejlig mættende og smagfuld. Æbleskiverne giver det sidste syrlige tvist.

Urtehummus er en lækker måde at lave hummus på, og giver den et dejligt tvist. Prøv en fuldkornspizza med urtehummus, grønkål og syrlige æblesiver.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t. og 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

Speltbund
150 g Valsemøllen Tipo 00
100 g Valsemøllen Fuldkornsspeltmel
15 g gær
1 spsk. olivenolie
2 dl vand
½ tsk. salt

Urtehummus
1 dåse kikærter
1½-2 dl olie
1-2 spsk. tahin
1 tsk. spidskommenSaft af ½ citron
150 g skyr
1 håndfuld persille
Salt

Topping
1 stor håndfuld grønkål
1 syrligt æble
1 håndfuld valnødder

Sådan gør du

Fuldkornsbund 

  1. Tænd ovnen på 225°C og sæt en bageplade ind.
  2. Opløs gær i vand og rør olie i.
  3. Bland mel og salt i en skål.
  4. Rør melblandingen i vandet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem.
  5. Lad dejen hæve lunt i 1 time eller til dobbelt størrelse.
  6. Slå dejen ned og rul den tyndt ud på et meldrysset bord, og flyt den over på et stykke bagepapir.
  7. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag bunden i 10-12 minutter.

Urtehummus

  1. Skyl persillen og pres citronen.
  2. Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor indtil persillen er findelt, og hummussen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og citronsaft.
  3. Smør urtehummusen ud på speltbunden, når bunden er kølet lidt af.

Topping

  1. Skyl kålen og slyng den fri for vand. Hak den groft.
  2. Skær æbler i tynde både.
  3. Fordel kål, æbler og valnødder på den hummussmurte fuldkornspizza.