Fuldkornspizza med urtehummus og grønkål

Lækker fuldkornspizza med urtehummus og grønkål. Kombinationen med den sprøde speltbund, den cremede urtehummus og frisk grønkål er dejlig mættende og smagfuld. Æbleskiverne giver det sidste syrlige tvist.

Urtehummus er en lækker måde at lave hummus på, og giver den et dejligt tvist. Prøv en fuldkornspizza med urtehummus, grønkål og syrlige æblesiver.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t. og 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 personer

Speltbund
150 g Finax Tipo 00
100 g Finax Fuldkornsspeltmel
15 g gær
1 spsk. olivenolie
2 dl vand
½ tsk. salt

Urtehummus
1 ps Valsemøllen Green Life Øko Hummus, Original  
1 dl koldt vand
½ dl olie
Saft af ½ citron
150 g skyr
1 håndfuld persille

Topping
1 stor håndfuld grønkål
1 syrligt æble
1 håndfuld valnødder

Fremgangsmåde

Speltbund

  1. Tænd ovnen på 225°C og sæt en bageplade ind.
  2. Opløs gær i vand og rør olie i.
  3. Bland mel og salt i en skål.
  4. Rør melblandingen i vandet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem.
  5. Lad dejen hæve lunt i 1 time eller til dobbelt størrelse.
  6. Slå dejen ned og rul den tyndt ud på et meldrysset bord, og flyt den over på et stykke bagepapir.
  7. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag bunden i 10-12 minutter.

Urtehummus

  1. Skyl persillen og pres citronen.
  2. Blend alle ingredienserne sammen indtil persillen er findelt.
  3. Smør urtehummusen ud på speltbunden, når bunden er kølet lidt af.

Topping

  1. Skyl kålen og slyng den fri for vand. Hak den groft.
  2. Skær æbler i tynde både.
  3. Fordel kål, æbler og valnødder på den hummussmurte speltbund.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup. 

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.