Fuldkornspizza med urtehummus og grønkål

Lækker fuldkornspizza med urtehummus og grønkål. Kombinationen med den sprøde speltbund, den cremede urtehummus og frisk grønkål er dejlig mættende og smagfuld. Æbleskiverne giver det sidste syrlige tvist.

Urtehummus er en lækker måde at lave hummus på, og giver den et dejligt tvist. Prøv en fuldkornspizza med urtehummus, grønkål og syrlige æblesiver.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t. og 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

Speltbund
150 g Valsemøllen Tipo 00
100 g Valsemøllen Fuldkornsspeltmel
15 g gær
1 spsk. olivenolie
2 dl vand
½ tsk. salt

Urtehummus
1 dåse kikærter
1½-2 dl olie
1-2 spsk. tahin
1 tsk. spidskommenSaft af ½ citron
150 g skyr
1 håndfuld persille
Salt

Topping
1 stor håndfuld grønkål
1 syrligt æble
1 håndfuld valnødder

Sådan gør du

Fuldkornsbund 

  1. Tænd ovnen på 225°C og sæt en bageplade ind.
  2. Opløs gær i vand og rør olie i.
  3. Bland mel og salt i en skål.
  4. Rør melblandingen i vandet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem.
  5. Lad dejen hæve lunt i 1 time eller til dobbelt størrelse.
  6. Slå dejen ned og rul den tyndt ud på et meldrysset bord, og flyt den over på et stykke bagepapir.
  7. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag bunden i 10-12 minutter.

Urtehummus

  1. Skyl persillen og pres citronen.
  2. Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor indtil persillen er findelt, og hummussen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og citronsaft.
  3. Smør urtehummusen ud på speltbunden, når bunden er kølet lidt af.

Topping

  1. Skyl kålen og slyng den fri for vand. Hak den groft.
  2. Skær æbler i tynde både.
  3. Fordel kål, æbler og valnødder på den hummussmurte fuldkornspizza.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.