Madpandekager med pesto og falafler

Det er ganske nemt at lave sine egne madpandekager. Disse er lavet med kikærtemel. Prøv også vores lækre kødfri fars med tomat og timian, perfekt til falafler.

Dejlig nem og sund aftensmad til hele familien.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Madpandekager:
2,5 dl kikærtemel
3 dl vand
2 spsk. sorte sesamfrø
1 tsk. spidskommen
1 tsk. bagepulver

Pesto:
1 pose Valsemøllen rød pestomix
1 dl olivenolie
½ dl vand

Fars:
1 pose Valsemøllen kødfri fars mix
1 squash, groft revet
2,5 dl vand
2 dl kogt Valsemøllen Økologiske quinoa
2 spsk Valsemøllen rød pestomix

Salat:
1 spidskål, fint snittet
100 g feldsalat

Fremgangsmåde

Madpandekager

  1. Rør alle ingredienser til madpandekagerne sammen.
  2. Lad dejen hvile i 10 min.
  3. Varm en pande op til medium varme, kom ca. 1 dl dej på pande og fordel det hurtigt.
  4. Steg pandekagen til den er helt fast oversiden inden du vender den.
  5. Steg den herefter i 30 sek på den anden side.
  6. Forsæt til der ikke er mere dej tilbage.

Pesto:

  1. Rør alle ingredienserne til pestoen sammen i en skål.

Fars:

  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom farsmixen i en skål sammen med vand, pesto, kogt quinoa og groft revet squash.
  3. Rør det sammen til en fast konsistens.
  4. Form farsen til falafler og forsteg dem i lidt olie på en medium varm pande i 3-4 minutter på begge sider.
  5. Placer de forstegte falafler på bagepladen og bag dem i 10 min.

Salat:

Vend alle ingredienser til salaten sammen.

Server madpandekagerne sammen med pesto, salat og falafler.

Udviklet i samarbejde med vegansk madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.