Madpandekager med pesto og falafler

Det er ganske nemt at lave sine egne madpandekager. Disse er lavet med kikærtemel. Prøv også vores lækre kødfri fars med tomat og timian, perfekt til falafler.

Dejlig nem og sund aftensmad til hele familien.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Madpandekager:
2,5 dl kikærtemel
3 dl vand
2 spsk. sorte sesamfrø
1 tsk. spidskommen
1 tsk. bagepulver

Pesto:
1 pose Valsemøllen rød pestomix
1 dl olivenolie
½ dl vand

Fars:
1 pose Valsemøllen kødfri fars mix
1 squash, groft revet
2,5 dl vand
2 dl kogt Valsemøllen Økologiske quinoa
2 spsk Valsemøllen rød pestomix

Salat:
1 spidskål, fint snittet
100 g feldsalat

Fremgangsmåde

Madpandekager

  1. Rør alle ingredienser til madpandekagerne sammen.
  2. Lad dejen hvile i 10 min.
  3. Varm en pande op til medium varme, kom ca. 1 dl dej på pande og fordel det hurtigt.
  4. Steg pandekagen til den er helt fast oversiden inden du vender den.
  5. Steg den herefter i 30 sek på den anden side.
  6. Forsæt til der ikke er mere dej tilbage.

Pesto:

  1. Rør alle ingredienserne til pestoen sammen i en skål.

Fars:

  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom farsmixen i en skål sammen med vand, pesto, kogt quinoa og groft revet squash.
  3. Rør det sammen til en fast konsistens.
  4. Form farsen til falafler og forsteg dem i lidt olie på en medium varm pande i 3-4 minutter på begge sider.
  5. Placer de forstegte falafler på bagepladen og bag dem i 10 min.

Salat:

Vend alle ingredienser til salaten sammen.

Server madpandekagerne sammen med pesto, salat og falafler.

Udviklet i samarbejde med vegansk madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.