Madpandekager med pesto og falafler

Det er ganske nemt at lave sine egne madpandekager. Disse er lavet madpandekager med pesto og falafler er bagt med kikærtemel. De er derfor både glutenfri og vegetariske!

Prøv selv at lave vores madpandekager med pesto og falafel. Det er nem aftensmad, især når du laver din pesto af Valsemøllen Green Life Rød Pesto. Vi har fyldt dem med falafler og en enkel salat, men du kan selvfølgelig fylde dine madpandekager med det som du kan lide. Lav fyld af stegte, krydrede grøntsager, eller lav dem mexi-style med salsa, guacamole og kylling. Mulighederne er mange.

Se opskrift
Madpandekager med pesto og falafler

Køkkentid
15 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 4 personer

Madpandekager
2,5 dl kikærtemel
3 dl vand
2 spsk. sorte sesamfrø
1 tsk. spidskommen
1 tsk. bagepulver

Pesto
1 pose Valsemøllen rød pestomix
1 dl olivenolie
½ dl vand

Salat
1 spidskål, fint snittet
100 g feldsalat

I øvrigt
12 falafler

Sådan gør du

Madpandekager

  1. Rør alle ingredienser til madpandekagerne sammen.
  2. Lad dejen hvile i 10 min.
  3. Varm en pande op til medium varme, kom ca. 1 dl dej på pande og fordel det hurtigt.
  4. Steg pandekagen til den er helt fast oversiden inden du vender den.
  5. Steg den herefter i 30 sek på den anden side.
  6. Forsæt til der ikke er mere dej tilbage.

Pesto

  1. Rør alle ingredienserne til pestoen sammen i en skål.

Salat

  1. Vend alle ingredienser til salaten sammen.
  2. Server madpandekagerne sammen med pesto, salat og falafler.

Et godt tip: Vi har fyldt vores madpandekager med pesto og falafler. Hvis du vil have en mere krydret pandekage, kan du også fylde dem med mexicansk-inspireret fyld. På den måde kan du lave en glutenfri tortilla!

Udviklet i samarbejde med vegansk madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.