Madpandekager med pesto og falafler

Det er ganske nemt at lave sine egne madpandekager. Disse er lavet madpandekager med pesto og falafler er bagt med kikærtemel. De er derfor både glutenfri og vegetariske!

Prøv selv at lave vores madpandekager med pesto og falafel. Det er nem aftensmad, især når du laver din pesto af Valsemøllen Green Life Rød Pesto. Vi har fyldt dem med falafler og en enkel salat, men du kan selvfølgelig fylde dine madpandekager med det som du kan lide. Lav fyld af stegte, krydrede grøntsager, eller lav dem mexi-style med salsa, guacamole og kylling. Mulighederne er mange.

Se opskrift
Madpandekager med pesto og falafler

Køkkentid
15 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

Madpandekager
2,5 dl kikærtemel
3 dl vand
2 spsk. sorte sesamfrø
1 tsk. spidskommen
1 tsk. bagepulver

Pesto
1 pose Valsemøllen rød pestomix
1 dl olivenolie
½ dl vand

Salat
1 spidskål, fint snittet
100 g feldsalat

I øvrigt
12 falafler

Sådan gør du

Madpandekager

  1. Rør alle ingredienser til madpandekagerne sammen.
  2. Lad dejen hvile i 10 min.
  3. Varm en pande op til medium varme, kom ca. 1 dl dej på pande og fordel det hurtigt.
  4. Steg pandekagen til den er helt fast oversiden inden du vender den.
  5. Steg den herefter i 30 sek på den anden side.
  6. Forsæt til der ikke er mere dej tilbage.

Pesto

  1. Rør alle ingredienserne til pestoen sammen i en skål.

Salat

  1. Vend alle ingredienser til salaten sammen.
  2. Server madpandekagerne sammen med pesto, salat og falafler.

Et godt tip: Vi har fyldt vores madpandekager med pesto og falafler. Hvis du vil have en mere krydret pandekage, kan du også fylde dem med mexicansk-inspireret fyld. På den måde kan du lave en glutenfri tortilla!

Udviklet i samarbejde med vegansk madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.