Madpandekager med pesto og falafler

Det er ganske nemt at lave sine egne madpandekager. Disse er lavet med kikærtemel. Prøv også vores lækre kødfri fars med tomat og timian, perfekt til falafler.

Dejlig nem og sund aftensmad til hele familien.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Madpandekager:
2,5 dl kikærtemel
3 dl vand
2 spsk. sorte sesamfrø
1 tsk. spidskommen
1 tsk. bagepulver

Pesto:
1 pose Valsemøllen rød pestomix
1 dl olivenolie
½ dl vand

Fars:
1 pose Valsemøllen kødfri fars mix
1 squash, groft revet
2,5 dl vand
2 dl kogt Valsemøllen Økologiske quinoa
2 spsk Valsemøllen rød pestomix

Salat:
1 spidskål, fint snittet
100 g feldsalat

Fremgangsmåde

Madpandekager

  1. Rør alle ingredienser til madpandekagerne sammen.
  2. Lad dejen hvile i 10 min.
  3. Varm en pande op til medium varme, kom ca. 1 dl dej på pande og fordel det hurtigt.
  4. Steg pandekagen til den er helt fast oversiden inden du vender den.
  5. Steg den herefter i 30 sek på den anden side.
  6. Forsæt til der ikke er mere dej tilbage.

Pesto:

  1. Rør alle ingredienserne til pestoen sammen i en skål.

Fars:

  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom farsmixen i en skål sammen med vand, pesto, kogt quinoa og groft revet squash.
  3. Rør det sammen til en fast konsistens.
  4. Form farsen til falafler og forsteg dem i lidt olie på en medium varm pande i 3-4 minutter på begge sider.
  5. Placer de forstegte falafler på bagepladen og bag dem i 10 min.

Salat:

Vend alle ingredienser til salaten sammen.

Server madpandekagerne sammen med pesto, salat og falafler.

Udviklet i samarbejde med vegansk madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.