Vegetarisk rugbrødssandwich

Lækker sandwich spis den med det samme eller tag den med på madpakken.

Her er en opskrift på, hvordan du nemt skifte den klassiske rugbrødsmad med leverpostej eller spegepølse ud med planter – grøntsager kan nemlig snildt spille hovedrollen på dit rugbrød eller i din sandwich, som kan få liv, farve og smag, du ellers ikke har haft kendskab til.

Her har du et bud på en lækker og mættende sandwich, lavet på en frisk skive Valsemøllen økologisk solsikkerugbrød og med butternutsquash og ærtemos. Den er nem er nem at lave og smager fantastisk og er en fryd for øjet.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 2 personer

BUTTERNUTSQUASH:
4 skiver Valsemøllen økologisk Solsikkerugbrød
1/2 lilla eller orange sød kartoffel
1/2 butternutsquash
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamico
2 håndfulde feltsalat
1/2 gul peber
1 spsk vegansk majonaise
1 spsk Valsemøllen Økolgiske hampefrø

ÆRTEMOS:
100g frosne ærter
2 spsk olivenolie
1/2 skalotteløg
2 fed hvidløg
4-6 skiver syltet jalapneos
1 håndfuld persille
1 spsk citronsaft
1 tsk dijon sennep

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær skrællen af den søde kartoffel og butternutsquashen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Hæld med 2 spsk olivenolie og 1 spsk balsamico over skiverne og drys dem med salt og peber. Brug eventuelt fingrene til at fordele oliven olie og balsamico.
  4. Bag i ovnen i 20 minutter, indtil alle skiver er helt møre.
  5. Kom imens alle ingredienserne til ærtemosen i en blender og blend. Smag til med salt og peber.
  6. Skær den gule peber i tynde skiver.
  7. Smør to af skiverne med majonaise, 2 skiver med ærtemos.
  8. Opbyg herefter sandwichen ved at lægge butternutsquash og sød kartoffel på, en håndfuld feltsalat, gul peber, drys med hampefrø og luk sandwichen med den anden skive Valsemøllen Økologiske Solsikkerugbrød.
  9. Spis med det samme eller tag den med som madpakke.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad

 

 

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.