Vegetarisk rugbrødssandwich

Lækker sandwich spis den med det samme eller tag den med på madpakken. Her er en opskrift på, hvordan du nemt skifte den klassiske rugbrødsmad med leverpostej eller spegepølse ud med planter – grøntsager kan nemlig snildt spille hovedrollen på dit rugbrød eller i din sandwich, som kan få liv, farve og smag, du ellers ikke har haft kendskab til.

Her har du et bud på en lækker og mættende vegetarisk rugbrødssandwich, lavet på en frisk skive Valsemøllen Økologisk Solsikkerugbrød og med butternutsquash og ærtemos. Den er nem er nem at lave og smager fantastisk og er en fryd for øjet.

Se opskrift
vegetarisk rugbrødssandwich

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

Butternutsquash:
4 skiver Valsemøllen økologisk Solsikkerugbrød
1/2 lilla eller orange sød kartoffel
1/2 butternutsquash
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamico
2 håndfulde feldsalat
1/2 gul peber
1 spsk. vegansk mayonnaise
1 spsk. Valsemøllen Økologiske hampefrø

Ærtemos:
100 g frosne ærter
2 spsk. olivenolie
1/2 skalotteløg
2 fed hvidløg
4-6 skiver syltet jalapenos
1 håndfuld persille
1 spsk. citronsaft
1 tsk. dijon sennep

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200°C.
  2. Skær skrællen af den søde kartoffel og butternutsquashen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Hæld 2 spsk. olivenolie og 1 spsk. balsamico over skiverne og drys dem med salt og peber. Brug eventuelt fingrene til at fordele oliven olie og balsamico.
  4. Bag i ovnen i 20 minutter, indtil alle skiver er helt møre.
  5. Kom imens alle ingredienserne til ærtemosen i en blender og blend. Smag til med salt og peber.
  6. Skær den gule peber i tynde skiver.
  7. Smør to af skiverne med mayonnaise, 2 skiver med ærtemos.
  8. Opbyg herefter sandwichen ved at lægge butternutsquash og sød kartoffel på, en håndfuld feldsalat, gul peber, drys med hampefrø og luk sandwichen med den anden skive Valsemøllen Økologiske Solsikkerugbrød.
  9. Spis med det samme eller tag den med som madpakke.

 

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.