Vegetarisk rugbrødssandwich

Lækker sandwich spis den med det samme eller tag den med på madpakken.

Her er en opskrift på, hvordan du nemt skifte den klassiske rugbrødsmad med leverpostej eller spegepølse ud med planter – grøntsager kan nemlig snildt spille hovedrollen på dit rugbrød eller i din sandwich, som kan få liv, farve og smag, du ellers ikke har haft kendskab til.

Her har du et bud på en lækker og mættende vegetarisk rugbrødssandwich, lavet på en frisk skive Valsemøllen Økologisk Solsikkerugbrød og med butternutsquash og ærtemos. Den er nem er nem at lave og smager fantastisk og er en fryd for øjet.

Se opskrift
vegetarisk rugbrødssandwich

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 2 personer

Butternutsquash:
4 skiver Valsemøllen økologisk Solsikkerugbrød
1/2 lilla eller orange sød kartoffel
1/2 butternutsquash
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamico
2 håndfulde feltsalat
1/2 gul peber
1 spsk vegansk majonaise
1 spsk Valsemøllen Økolgiske hampefrø

Ærtemos:
100g frosne ærter
2 spsk olivenolie
1/2 skalotteløg
2 fed hvidløg
4-6 skiver syltet jalapneos
1 håndfuld persille
1 spsk citronsaft
1 tsk dijon sennep

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær skrællen af den søde kartoffel og butternutsquashen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Hæld med 2 spsk olivenolie og 1 spsk balsamico over skiverne og drys dem med salt og peber. Brug eventuelt fingrene til at fordele oliven olie og balsamico.
  4. Bag i ovnen i 20 minutter, indtil alle skiver er helt møre.
  5. Kom imens alle ingredienserne til ærtemosen i en blender og blend. Smag til med salt og peber.
  6. Skær den gule peber i tynde skiver.
  7. Smør to af skiverne med majonaise, 2 skiver med ærtemos.
  8. Opbyg herefter sandwichen ved at lægge butternutsquash og sød kartoffel på, en håndfuld feltsalat, gul peber, drys med hampefrø og luk sandwichen med den anden skive Valsemøllen Økologiske Solsikkerugbrød.
  9. Spis med det samme eller tag den med som madpakke.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad