Vegetarisk rugbrødssandwich

Lækker sandwich spis den med det samme eller tag den med på madpakken.

Her er en opskrift på, hvordan du nemt skifte den klassiske rugbrødsmad med leverpostej eller spegepølse ud med planter – grøntsager kan nemlig snildt spille hovedrollen på dit rugbrød eller i din sandwich, som kan få liv, farve og smag, du ellers ikke har haft kendskab til.

Her har du et bud på en lækker og mættende vegetarisk rugbrødssandwich, lavet på en frisk skive Valsemøllen Økologisk Solsikkerugbrød og med butternutsquash og ærtemos. Den er nem er nem at lave og smager fantastisk og er en fryd for øjet.

Se opskrift
vegetarisk rugbrødssandwich

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

Butternutsquash:
4 skiver Valsemøllen økologisk Solsikkerugbrød
1/2 lilla eller orange sød kartoffel
1/2 butternutsquash
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamico
2 håndfulde feltsalat
1/2 gul peber
1 spsk vegansk majonaise
1 spsk Valsemøllen Økolgiske hampefrø

Ærtemos:
100g frosne ærter
2 spsk olivenolie
1/2 skalotteløg
2 fed hvidløg
4-6 skiver syltet jalapneos
1 håndfuld persille
1 spsk citronsaft
1 tsk dijon sennep

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær skrællen af den søde kartoffel og butternutsquashen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Hæld med 2 spsk olivenolie og 1 spsk balsamico over skiverne og drys dem med salt og peber. Brug eventuelt fingrene til at fordele oliven olie og balsamico.
  4. Bag i ovnen i 20 minutter, indtil alle skiver er helt møre.
  5. Kom imens alle ingredienserne til ærtemosen i en blender og blend. Smag til med salt og peber.
  6. Skær den gule peber i tynde skiver.
  7. Smør to af skiverne med majonaise, 2 skiver med ærtemos.
  8. Opbyg herefter sandwichen ved at lægge butternutsquash og sød kartoffel på, en håndfuld feltsalat, gul peber, drys med hampefrø og luk sandwichen med den anden skive Valsemøllen Økologiske Solsikkerugbrød.
  9. Spis med det samme eller tag den med som madpakke.

 

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.