Rugkernesalat med bagte cherrytomater, feta og rucola

Prøv en lækker og mættende rugkernesalat med bagte cherrytomater, feta og rucola. Denne grønne opskrift er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte og en skøn rugkernesalat, som du kan servere som let aftensmad eller til en lækker og mættende frokost.

Brug salaten både som selvstændig og nem ret eller som tilbehør til din aftensmad.

Find flere inspirerende opskrifter fra Maria Charlotte her.

Se opskrift
Rugkernesalat

Køkkentid
10 min.

Ventetid
1 t 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

Til 4 personer

250 g Valsemøllen Skårne Rugkerner
400 g cherrytomater
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
150 g feta
60 g rucola
0,5 dl olivenolie
1 stk. citron
salt og friskkværnet peber

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
  2. Skyl rugkernerne grundigt i vand. Og kom dem i en gryde med vand, så kernerne er helt dækket. Tilsæt 1 tsk. salt og kog kernerne i ca. 20-25 minutter.
  3. Kom dem i en sigte og skyl. Lad dem køle af og kom dem i en skål.
  4. Skyl cherrytomaterne og kom dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Tilsæt hvidløg og olivenolie og vend det sammen med lidt salt. Bag tomater i ca. 60 minutter.
  5. Vend rugkerner sammen med de bagte cherrytomater, rucola, olivenolie og saften fra citronen.
  6. Smuldr feta i.
  7. Smag til med salt og peber.

Et godt tip: Prøv Maria Charlottes opskrift på madbrød som du kan servere til rugkernesalaten.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.