Rugkernesalat med bagte cherrytomater, feta og rucola

Prøv en lækker og mættende rugkernesalat med bagte cherrytomater, feta og rucola. Denne grønne opskrift er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte og en skøn rugkernesalat, som du kan servere som let aftensmad eller til en lækker og mættende frokost.

Brug salaten både som selvstændig og nem ret eller som tilbehør til din aftensmad.

Find flere inspirerende opskrifter fra Maria Charlotte her.

Se opskrift
Rugkernesalat

Køkkentid
10 min.

Ventetid
1 t 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

Til 4 personer

250 g Valsemøllen Skårne Rugkerner
400 g cherrytomater
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
150 g feta
60 g rucola
0,5 dl olivenolie
1 stk. citron
salt og friskkværnet peber

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
  2. Skyl rugkernerne grundigt i vand. Og kom dem i en gryde med vand, så kernerne er helt dækket. Tilsæt 1 tsk. salt og kog kernerne i ca. 20-25 minutter.
  3. Kom dem i en sigte og skyl. Lad dem køle af og kom dem i en skål.
  4. Skyl cherrytomaterne og kom dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Tilsæt hvidløg og olivenolie og vend det sammen med lidt salt. Bag tomater i ca. 60 minutter.
  5. Vend rugkerner sammen med de bagte cherrytomater, rucola, olivenolie og saften fra citronen.
  6. Smuldr feta i.
  7. Smag til med salt og peber.

Et godt tip: Prøv Maria Charlottes opskrift på madbrød som du kan servere til rugkernesalaten.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.