Rugkernesalat med bagte cherrytomater, feta og rucola

Prøv en lækker og mættende rugkernesalat med bagte cherrytomater, feta og rucola. Denne grønne opskrift er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte og en skøn rugkernesalat, som du kan servere som let aftensmad eller til en lækker og mættende frokost.

Brug salaten både som selvstændig og nem ret eller som tilbehør til din aftensmad.

Find flere inspirerende opskrifter fra Maria Charlotte her.

Se opskrift
Rugkernesalat

Køkkentid
10 min.

Ventetid
1 t 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

Til 4 personer

250 g Valsemøllen Skårne Rugkerner
400 g cherrytomater
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
150 g feta
60 g rucola
0,5 dl olivenolie
1 stk. citron
salt og friskkværnet peber

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
  2. Skyl rugkernerne grundigt i vand. Og kom dem i en gryde med vand, så kernerne er helt dækket. Tilsæt 1 tsk. salt og kog kernerne i ca. 20-25 minutter.
  3. Kom dem i en sigte og skyl. Lad dem køle af og kom dem i en skål.
  4. Skyl cherrytomaterne og kom dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Tilsæt hvidløg og olivenolie og vend det sammen med lidt salt. Bag tomater i ca. 60 minutter.
  5. Vend rugkerner sammen med de bagte cherrytomater, rucola, olivenolie og saften fra citronen.
  6. Smuldr feta i.
  7. Smag til med salt og peber.

Et godt tip: Prøv Maria Charlottes opskrift på madbrød som du kan servere til rugkernesalaten.

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.