Rugkernesalat med bagte cherrytomater, feta og rucola

Prøv en lækker og mættende rugkernesalat med bagte cherrytomater, feta og rucola. Denne grønne opskrift er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte og en skøn rugkernesalat, som du kan servere som let aftensmad eller til en lækker og mættende frokost.

Brug salaten både som selvstændig og nem ret eller som tilbehør til din aftensmad.

Find flere inspirerende opskrifter fra Maria Charlotte her.

Se opskrift
Rugkernesalat

Køkkentid
10 min.

Ventetid
1 t 20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

Til 4 personer

250 g Valsemøllen Skårne Rugkerner
400 g cherrytomater
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
150 g feta
60 g rucola
0,5 dl olivenolie
1 stk. citron
salt og friskkværnet peber

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Forvarm ovnen til 150°C varmluft.
  2. Skyl rugkernerne grundigt i vand. Og kom dem i en gryde med vand, så kernerne er helt dækket. Tilsæt 1 tsk. salt og kog kernerne i ca. 20-25 minutter.
  3. Kom dem i en sigte og skyl. Lad dem køle af og kom dem i en skål.
  4. Skyl cherrytomaterne og kom dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Tilsæt hvidløg og olivenolie og vend det sammen med lidt salt. Bag tomater i ca. 60 minutter.
  5. Vend rugkerner sammen med de bagte cherrytomater, rucola, olivenolie og saften fra citronen.
  6. Smuldr feta i.
  7. Smag til med salt og peber.

Et godt tip: Prøv Maria Charlottes opskrift på madbrød som du kan servere til rugkernesalaten.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.