Rødbedepandekager med grønt og hummus

Rødbedepandekager med grønt og hummus er et lækkert og farverigt måltid der mætter.

Lav lækre rødbedepandekager med grønt og hummus som aftensmad eller som lun frokost.

Se opskrift

Køkkentid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

2 personer

Pandekager
125 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
1 spsk. ahornsirup
2,5 dl. rødbedesaft
¼ dl. ingefærshot/saft
1 tsk. stødt. kommen
½ stk. salt
1 tsk. bagepulver
Smør til stegning

Hummus
1 ps. Valsemøllen Green Life økologisk Hummus, Original
½ dl olie
2 dl koldt vand

Andet
½ gul peber
2 håndfulde vårsalat
1 blomme

Fremgangsmåde

Pandekager

  1. Kom alle ingredienser i en stor skål og pisk med et piskeris indtil der ikke er flere klumber.
  2. Hæld dejen op i en kande; så er det lettere at styre doseringen.
  3. Varm en pande (evt. en pande til at lave små pandekager/spejlæg). Kom smør på og lad det smelte.
  4. Kom herefter pandekagedejen på panden.
  5. Vend pandekagerne efter et minuts tid og giv den ca. 20 sekunder på den anden side.
  6. Gentag processen indtil der ikke er mere dej.

Hummus

  1. Kom hummusblandingen i en skål, og tilsæt ca. 2 dl koldt vand og ½ dl olie.
  2. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens

Servering

  1. Skær gul peber og blomme ud i skiver.
  2. Server pandekagerne med hummus, en håndfuld vårsalat, gul peber og blomme. Giv den færdige palette et strejf olivenolie og lidt salt.
+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.