Efterårspizza

Bag en lækker efterårspizza med efterårets råvarer. Efterårspizzaen består af en sprød pizzabund, en hjemmelavet græskarsauce toppet med græskar og svampe, som er nogle af sæsonens gode råvarer. Efteråret er en god mulighed for at gå på svampejagt i skoven, hvor man kan finde forskellige gode og spiselige svampe til din pizza. Husk dog kun at spise de svampe, du kender 100%. Læs mere hos Naturstyrelsen her.

Noget af det vigtigste ved en god pizza er en sprød og luftig pizzabund. Her giver vi dig en rigtig god opskrift, hvor du i stedet for at rulle pizzadejen ud skal trykke dejen forsigtigt ud med dine hænder. Når du bruger dine fingre til at trykke dejen ud til en pizzabund i stedet for at rulle med en kagerulle, bibeholder du nemlig luften i kanterne.

Opskriften er lavet med Valsemøllen Bageenzym, som vil give din pizzadej en sprød skorpe og en luftig krumme. Læs, og lær mere om dens funktion her.

Find flere pizzaopskrifter her.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t 20 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 stk. pizza

Pizzadej

300 g Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel 
300 g Valsemøllen Manitoba Hvedemel 
15 g Valsemøllen Bageenzym
2 tsk. salt
10 g gær
4 ¼ dl vand

Græskarsauce:

1 lille hokkaido græskar
1 løg
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. balsamicoeddike
Salt, peber og vand til saucen kan smøres ud.

Fyld til pizza

Ca. 12 svampe, evt. smørristede
Tynde græskarskiver
2 mozzarellakugler

Sådan gør du

 

Pizzadej

  1. Tilsæt alle ingredienser i en skål, og ælt dejen i 10 – 12 minutter med hænderne eller en røremaskine.
  2. Lad dejen hvile tildækket i 15 minutter.
  3. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 4 lige store portioner.
  4. Form hver portion til en rund kugle, og vend hver kugle i lidt mel.
  5. Dæk dejkuglerne med viskestykke, og lad dejen hvile i 60 minutter.

Græskarsauce

  1. Forvarm ovnen til 180°C varmluft.
  2. Fjern kernerne fra græskarret, og skær græskaret ud i tynde strimler. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Pil hvidløg og løg, og skær løget i grove både.
  4. Vend græskar, hvidløg og løg med salt, peber, olivenolie, og bag det i 20 – 30 min. Tag dem ud, når de er gyldne og bløde. Tag enkelte græskarstrimler fra til pynt af pizzaen.
  5. Blend det hele med tørret oregano og balsamicoeddike, og tilsæt vand, til du har en cremet sauce. Stil til side.

Pizza

  1. Tænd ovnen på højeste temperatur gerne med et bagestål eller bagesten i.
  2. Rist svampene på en pande med smør. Stil til side.
  3. Brug dine hænder til forsigtigt at trykke dejen ud til en pizzabund.
  4. Smør græskarsauce på bunden, kom mozzarella, græskarstrimler og ristede svampe på pizzaen. Bag pizzaerne i 5-7 minutter til godt gyldne i kanten.

Et godt tip: Når du bruger Valsemøllen Bageenzym i din bagning får du sprødere og mere luftigt bagværk. Bageenzym kan derfor med fordel tilsættes til pizzadej, da man her netop gerne vil have et luftigt og sprødt resultat.