Grønkålssalat med æble, rødkål og pestoristede solsikkekerner

Grønkålssalat med æble og pestoristede solsikkekerner en perfekt, sprød salat til efterår og vinter. Salaten er fyldt med mættende kål og en frisk dressing, der gør, at den passer godt som tilbehør til de fleste retter.

Når du spiser grønkålen rå, får du alle de sunde og nærende fibre og vitaminer som grønkål indeholder. Vi lavet en grønkålssalat med æble der giver syrlighed eller sødme. Den er piftet op med pestoristede solsikkekerner, der giver en god smag til den sprøde kål. Udover grønkål har vi fyldt den rødkål, der mætter godt, og blandet den med en syrlig eddikedressing. Perfekt tilbehør til alle mulige retter – kogte som stegte.

Se opskrift
grønkålssalat med æble

Køkkentid
15 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grønkålssalat med æble, rødkål og pestoristede solsikkekerner: 3 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

4 personer

Salat:
5 store håndfulde grønkål, grofthakket
2 æbler
½ stk rødkål eller lilla spidskål

Dressing:
1 dl olivenolie
2 spsk æblecidereddike
2 spsk flydende honning
1 tsk flagesalt

Grøn pesto:
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Pesto, grøn
1 dl koldt vand
½ dl olie

Pestoristede solsikkekerner:
2 spsk Valsemøllen Green Life Økologisk Pesto, grøn
2 dl Valsemøllen økologiske solsikkekerner

Sådan gør du

Pestoristede solsikkekerner:

  1. Forvarm ovnen til 175° varmluft.
  2. Lav pesto efter pakkens anvisning.
  3. Tag to spsk af pestoen og vend den med solsikkekerner.
  4. Fordel kernerne på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  5. Bag dem i ovnen i 8-12 min.
  6. Vend med en ske undervejs i ristningen.

Salat:

  1. Snit rødkål og æbler fint og vend sammen med grønkål i en skål.
  2. Tilsæt honning, salt, eddike samt olivenolie og masser det godt ind i salaten.
  3. Anret salaten på et fad og drys med pestoristede solsikkekerner.

Et godt tip: Den skønne vinterlige grønkålssalat er et skønt tilbehør. Ønsker du også at servere et lækkert brød til, kan du fx bage nogle skønne madbrød eller begive dig ud i at bage med surdej. Det syrlige brød passer til den sprøde salat.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.