Grønkålssalat med æble, rødkål og pestoristede solsikkekerner

Grønkålssalat med æble og pestoristede solsikkekerner en perfekt, sprød salat til efterår og vinter. Salaten er fyldt med mættende kål og en frisk dressing, der gør, at den passer godt som tilbehør til de fleste retter.

Når du spiser grønkålen rå, får du alle de sunde og nærende fibre og vitaminer som grønkål indeholder. Vi lavet en grønkålssalat med æble der giver syrlighed eller sødme. Den er piftet op med pestoristede solsikkekerner, der giver en god smag til den sprøde kål. Udover grønkål har vi fyldt den rødkål, der mætter godt, og blandet den med en syrlig eddikedressing. Perfekt tilbehør til alle mulige retter – kogte som stegte.

Se opskrift
grønkålssalat med æble

Køkkentid
15 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grønkålssalat med æble, rødkål og pestoristede solsikkekerner: 3 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 4 personer

Salat:
5 store håndfulde grønkål, grofthakket
2 æbler
½ stk rødkål eller lilla spidskål

Dressing:
1 dl olivenolie
2 spsk æblecidereddike
2 spsk flydende honning
1 tsk flagesalt

Grøn pesto:
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Pesto, grøn
1 dl koldt vand
½ dl olie

Pestoristede solsikkekerner:
2 spsk Valsemøllen Green Life Økologisk Pesto, grøn
2 dl Valsemøllen økologiske solsikkekerner

Sådan gør du

Pestoristede solsikkekerner:

  1. Forvarm ovnen til 175° varmluft.
  2. Lav pesto efter pakkens anvisning.
  3. Tag to spsk af pestoen og vend den med solsikkekerner.
  4. Fordel kernerne på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  5. Bag dem i ovnen i 8-12 min.
  6. Vend med en ske undervejs i ristningen.

Salat:

  1. Snit rødkål og æbler fint og vend sammen med grønkål i en skål.
  2. Tilsæt honning, salt, eddike samt olivenolie og masser det godt ind i salaten.
  3. Anret salaten på et fad og drys med pestoristede solsikkekerner.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Charlotte