Grønkålssalat med æble, rødkål og pestoristede solsikkekerner

Grønkålssalat med æble og pestoristede solsikkekerner en perfekt, sprød salat til efterår og vinter. Salaten er fyldt med mættende kål og en frisk dressing, der gør, at den passer godt som tilbehør til de fleste retter.

Når du spiser grønkålen rå, får du alle de sunde og nærende fibre og vitaminer som grønkål indeholder. Vi har lavet en grønkålssalat med æbler der giver syrlighed og sødme. Den er piftet op med pestoristede solsikkekerner, der giver en god smag til den sprøde kål. Udover grønkål har vi fyldt den med rødkål, der mætter godt, og blandet den med en syrlig eddikedressing. Perfekt tilbehør til forskellige retter – kogte som stegte.

Se opskrift
grønkålssalat med æble

Køkkentid
15 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grønkålssalat med æble, rødkål og pestoristede solsikkekerner: 3 ud af 5 baseret på 34 anmeldelser

Opskrift

4 personer

Salat
5 store håndfulde grønkål, grofthakket
2 æbler
½ stk. rødkål eller lilla spidskål

Dressing
1 dl olivenolie
2 spsk. æblecidereddike
2 spsk. flydende honning
1 tsk. flagesalt

Pestoristede solsikkekerner
2 spsk. grøn pesto
2 dl Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Pestoristede solsikkekerner

 

  1. Forvarm ovnen til 175°C varmluft.
  2. Tag 2 spsk. af pestoen og vend den med solsikkekerner.
  3. Fordel kernerne på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  4. Bag dem i ovnen i 8-12 min.
  5. Vend med en ske undervejs i ristningen.

Salat

 

  1. Snit rødkål og æbler fint og vend sammen med grønkål i en skål.
  2. Tilsæt honning, salt, eddike samt olivenolie og masser det godt ind i salaten.
  3. Anret salaten på et fad og drys med pestoristede solsikkekerner.

Et godt tip: Den skønne vinterlige grønkålssalat er et skønt tilbehør. Ønsker du også at servere et lækkert brød til, kan du fx bage nogle skønne madbrød eller begive dig ud i at bage med surdej. Det syrlige brød passer til den sprøde salat.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.