Grønkålssalat med æble, rødkål og pestoristede solsikkekerner

Grønkålssalat med æble og pestoristede solsikkekerner en perfekt, sprød salat til efterår og vinter. Salaten er fyldt med mættende kål og en frisk dressing, der gør, at den passer godt som tilbehør til de fleste retter.

Når du spiser grønkålen rå, får du alle de sunde og nærende fibre og vitaminer som grønkål indeholder. Vi lavet en grønkålssalat med æble der giver syrlighed eller sødme. Den er piftet op med pestoristede solsikkekerner, der giver en god smag til den sprøde kål. Udover grønkål har vi fyldt den rødkål, der mætter godt, og blandet den med en syrlig eddikedressing. Perfekt tilbehør til alle mulige retter – kogte som stegte.

Se opskrift
grønkålssalat med æble

Køkkentid
15 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grønkålssalat med æble, rødkål og pestoristede solsikkekerner: 3 ud af 5 baseret på 28 anmeldelser

Opskrift

4 personer

Salat:
5 store håndfulde grønkål, grofthakket
2 æbler
½ stk. rødkål eller lilla spidskål

Dressing:
1 dl olivenolie
2 spsk. æblecidereddike
2 spsk. flydende honning
1 tsk. flagesalt

Pestoristede solsikkekerner:
2 spsk. grøn pesto
2 dl Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Pestoristede solsikkekerner:

  1. Forvarm ovnen til 175°C varmluft.
  2. Tag to spsk. af pestoen og vend den med solsikkekerner.
  3. Fordel kernerne på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  4. Bag dem i ovnen i 8-12 min.
  5. Vend med en ske undervejs i ristningen.

Salat:

  1. Snit rødkål og æbler fint og vend sammen med grønkål i en skål.
  2. Tilsæt honning, salt, eddike samt olivenolie og masser det godt ind i salaten.
  3. Anret salaten på et fad og drys med pestoristede solsikkekerner.

Et godt tip: Den skønne vinterlige grønkålssalat er et skønt tilbehør. Ønsker du også at servere et lækkert brød til, kan du fx bage nogle skønne madbrød eller begive dig ud i at bage med surdej. Det syrlige brød passer til den sprøde salat.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.