Hummus med bagte gulerødder, græskarkerner og krydderurter

Hummus med bagte gulerødder, græskarkerner og friske krydderurter er lækkert tilbehør til din aftensmad. Opskriften er et nemt og hurtigt alternativ til de klassiske grønne salater. Vi er sikre på, at den vil falde i god jord hos både børn og voksne.

Elsker du også hummus? Pift din cremede hummus op med bagte gulerødder, græskarkerner og friske krydderurter, nemt og lækkert! Det er et tilbehør der sender dine smagsløg øst på, med skønne krydderier og cremet hummus med bagte gulerødder. Den cremede hummus og de søde, sprøde gulerødder er en perfekt kombination af smage. Server den med en masse andre små retter og med hjemmebagt brød til. Server det for dine gæster eller som tilbehør til aftensmaden.

Se opskrift
hummus med bagte gulerødder

Køkkentid
10 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

10 gulerødder
2 spsk. stødt spidskommen
1 dl Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
½ citron, saften
½ citron, skal
Et nip flagesalt
Olivenolie
Hummus
2 håndfulde krydderurter, fx koriander, persille og kørvel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Halvér gulerødder. Steg dem på en varm pande i olie.
  2. Drys med spidskommen, citronskal- og saft.
  3. Steg dem gyldne og møre, men så stadig har et lille bid.
  4. Fordel hummus på et fad og smør det godt ud.
  5. Fordel gulerødder ovenpå, drys med flagesalt, græskarkerner og krydderurter.

Et godt tip: Opskriften på hummus med gulerødder er en slags salat. Server den enten som tilbehør til aftensmaden, eller server den med en masse små retter som fx fladbrød med hummus og feta eller brødstænger med ost og pesto. Server det hele med lækkert hjemmebagt brød til.