Hummus med bagte gulerødder, græskarkerner og krydderurter

Hummus med bagte gulerødder, græskarkerner og friske krydderurter er lækkert tilbehør til din aftensmad. Opskriften er et nemt og hurtigt alternativ til de klassiske grønne salater. Vi er sikre på, at den vil falde i god jord hos både børn og voksne.

Elsker du også hummus? Pift din Valsemøllen Økologisk Linsehummus op med bagte gulerødder, græskarkerner og friske krydderurter, nemt og lækkert! Det er et tilbehør der sender dine smagsløg øst på, med skønne krydderier og cremet hummus med bagte gulerødder. Den cremede hummus og de søde, sprøde gulerødder er en perfekt kombination af smage. Server den med en masse andre små retter og med hjemmebagt brød til. Server det for dine gæster eller som tilbehør til aftensmaden. Du kan selvfølgelig også prøve en af vores andre hummusvarianter som fx den originale hummus.

Se opskrift
hummus med bagte gulerødder

Køkkentid
10 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

10 gulerødder
2 spsk. stødt spidskommen
1 dl Valsemøllen Økologiske Græskarkerner
½ citron, saften
½ citron, skal
Et nip flagesalt
Olivenolie
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Linsehummus
2 håndfulde krydderurter, fx koriander, persille og kørvel

Sådan gør du

Hummus 

  1. Hæl hummusblandingen i en skål og tilsæt vand og olie
  2. Rør det hele sammen med en ske.
  3. Tilsæt mere vand til du opnår den ønskede konsistens.

Andet

  1. Halvér gulerødder. Steg dem på en varm pande i olie.
  2. Drys med spidskommen, citronskal- og saft.
  3. Steg dem gyldne og møre, men så stadig har et lille bid.
  4. Fordel hummus på et fad og smør det godt ud.
  5. Fordel gulerødder ovenpå, drys med flagesalt, græskarkerner og krydderurter.

Et godt tip: Opskriften på hummus med gulerødder er en slags salat. Server den enten som tilbehør til aftensmaden, eller server den med en masse små retter som fx fladbrød med hummus og feta, brødstænger med ost og pesto eller lamme meatballs med auberginehummus. Server det hele med lækkert hjemmebagt brød til.

hummus med bagte gulerødderhummus med bagte gulerødderhummus med bagte gulerødder

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.